Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Zoltán L., 2014.01.16.:

Tisztelt képviselő Úr, a napilapokban olvastam Radulovic miniszter Úr ajánlatát a mindenkinek járó betegbiztosításról. Igaza van Krstic ....nek hogy ehhez pénz kell DE szerintem csak egy új törvényt kell hozni, hogy a munkás betegsége esetén a Biztosító a számlát a munkaadónak küldje ki ha nincs befizetve a járulék.

P.B., 2014.01.17.:

Tisztelt Zoltán!

Köszönöm a javaslatot. A parlamenti vitát megelőzően az Ön javaslatát is számításba vesszük a VMSZ álláspontjának kialakításakor.

SZVETECSKA MARIETTA, 2013.12.01.:

Tisztelt Pásztor Úr! Köszönöm a válaszát! Előző kérdésemből azonban kimaradt az, hogy Szerbiában elváltak, vagy egyedülállóak fogadhatnak-e örökbe gyermeket, és hová kell fordulni ezzel kapcsolatban? Maradok tisztelettel

P.B., 2013.12.02.:

Tisztelt Szvetecska Marietta!

A Családjogi törvény értelmében egyedülállóak csak a kivételes esetben, miniszteri jóváhagyással fogadhatnak örökbe gyermeket.

SZVETECSKA MARIETTA, 2013.11.30.:

Tisztelt Pásztor Bálint úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a házasságba bevitt vagyon válás esetén feleződik-e? Valamint hogy Szerbiában van-e házassági szerződés, ha igen, mit kell tartalmaznia? Tisztelettel: Mari

P.B., 2013.11.30.:

Kedves Mari!

A házasságba bevitt vagyon nem válik közös vagyonná. Lehetséges Szerbiában is vagyonjogi házassági szerződést kötni, amelyet kötelezően hitelesíteni kell. A honlapomon megtalálja a Családjogi törvény magyar nyelvű változatát.