Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Kószó Valéria, 2013.03.01.:

Képviselő úr! Többszöri próbálkozásunk ellenére,hogy beszélni tudjunk Önnel,vagy esetleg fogadó órájára elmenjünk-mint szavazópolgárok /azt a választ kaptuk a hölgytől aki felvette a telefont-hogy ilyet még nem kért senki/de nem sikerült Önnel beszélni.Kanizsa község polgáraként és vállalkozókként a Brantner ügyben lenne kérdésem /bár Nyilas Mihály községi elnök szerint Brantner ügy nincs-miközben vállalkozások mennek tönkre miatta,polgárok százai kapják a bírósági felszóllításokat,egyeseknél foglalnak-másoknak már az egészsége megy rá/: Miért kell egy községbe egy külföldi céget beengedni,hogy a saját szeméttelepünkre elhordja a saját szemetünket nyugati árjegyzék szerint a "keleti /esetleg nem létező/fizetések"terhére?Ha nem tudunk esetleg terméket előállítani nyugati piacra,hiszem azt hogy ezt a szolgáltatást egy községi vállalkozás is el tudta volna végezni,legalább olyan színvonalon és sokkal olcsóbban /és még veszteséges sem lenne-mint a Brantner,amióta csak bejött az országunkba-felmerül a kérdés,hogy ha tényleg csak veszteséget tud termelni akkor már minden éppeszű vállalkozó "becsukta volna a kaput",ha viszont csak veszteséget mutat ki-az már gazdasági bűncselekmény kategóriájába tartozik/! Egyáltalán,kinek éri meg ez a szerződés?Sokunk szerint ez a szerződés korrupció gyanús! Ön szerint? A bíróságon az az álláspont a meghurcolt vállalkozók esetében,hogy van egy aláírt szerződés amit be kell tartani!-De kérdezem én kinek? Minden céggel külön egyezkednek,pontosabban akivel akarnak egyezkednek ,másokkal meg szóba sem állnak!Akkor hogyan van a szerződés betartva? Mi ketten vagyunk a cégben,szemetet soha nem vittek el és havi közel 3.600,- dináros számlát kapunk /eredetileg 10.000,- dinárt akartak kiszabni ránk,de az alkalmazottjuk-mivel mint kiderült,ismerjük az édesapját ,kegyeskedett felére csökkenteni/-miközben a kanizsai téglagyárat 500-600 munkással 18.000,-dinárral terhelnek havonta? Megjegyzem,nem zárkóztunk el a szemétdíj fizetése elől,bár nincs tőlünk mit elvinniük, mondtuk hogy hajlandóak vagyunk 500,-dinárt fizetni havonta a semmiért,de kinevettek bennünket, és azt mondták nem egyezkednek! Másik kérdésem:azt mondják hogy a község álltal aláírt szerződés kötelez mindenkit-akkora összeg kifizetésére amit kirónak ránk -miközben a községet nem kötelezi a törvény /Kommunális szolgáltatásokról szóló törvény/ mely szerint a község köteles konkurenciát biztosítani-hogy a polgároknak joguk legyen választani a /rossz /Brantner és egy lehetséges jobb megoldás között. Meggyőződésem,hogy szinte minden más megoldás -legalábbis a község lakossága és vállalkozói számára-jobb lenne! Ön szerint ha a Község-Brantner álltal aláírt szerződés az illetékesek-aláírók álltal nincs betartva-vajon az a szerződés érvényes-e? Kicsit hosszú lett a levelem,de még így sem tudtam leírni a három éve tartó kálváriánk történetét,mert arra több oldal sem lenne elég! Várom válaszát!

P.B., 2013.03.02.:

Tisztelt Kószó Valéria!

Engem mindenki el tud érni, akár szóban, akár írásban, mert meggyőződésem, hogy csak úgy van értelme a munkámnak és a tisztségemnek, ha az emberekkel folyamatosan kapcsolatban vagyok. A Brantner ügyről tudok és az elmúlt években próbáltam is elősegíteni a megoldás megtalálását. Több megbeszélésen vettem részt a község polgáraival (tekintet nélkül a párthovatartozásra). Tárgyaltam pl. Tandari Lászlóval, Francsik Józseffel, Raffai Máriával is.

Azt hiszem, hogy ha kevesebb indulat jellemezte volna a folyamatot és nem politizálódott volna el ennyire, akkor most már nem itt tartanánk. Az a véleményem, hogy a Brantnernek nyitottabbnak és rugalmasabbnak kell lennie, ha pedig ez nem lehetséges, akkor föl kell bontani a szerződést. Ez a személyes véleményem, ahogy azt Ön is tudja ez nem köztársasági ügy, nekem ebben nincs hatásköröm.

Remélem sikerül megtalálni a megoldást és, hogy mindenki a megoldás és nem a konfliktusgerjesztés irányában fog haladni. Nem értek egyébként egyet azokkal, akik arról beszélnek, hogy el nem végzett szolgáltatásáért fizetnek, meg miért van egyáltalán megszervezve a szemételhordás, miért külföldi cég végzi. Közbeszerzési eljárás volt, ennek a törvények értelmében így kell lennie, csak a részletekről érdemes beszélni. Egyébként jelenleg van még 5-6 község Szerbiában, amelyekben szintén nagy port ver fel a szemételhordás és annak részletei (ezekben az önkormányzatokban nem a Brantner a szolgáltatást végző cég).

aradi, 2013.02.19.:

Tisztelt Képviselő Úr! Kérdésem a Magyar Nemzeti Tanácsra vonatkozik. Mikor lesznek a következő nemzeti tanácsi választások, és hogyan tudnék azokon részt venni, ugyanis a múltkori alkalommal nem iratkoztam fel a kisebbségi választói névjegyzékbe? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

P.B., 2013.02.19.:

Tisztelt Aradi Úr!

A következő MNT választások 2014-ben lesznek. Tavasszal vagy koranyáron. A választói névjegyzékre bármikor felíratkozhat az anyakönyvi hivatalokban.

Nagy Norbert, 2013.02.11.:

Meggyőzni?? Ez nevetséges. Tizen támadnak pár magyarra, csak azért mert magyarok. A bükkfanyelvűeket elereszti a hatóság, a magyar meg nem üthet vissza, mert több rabságot kap, mint a hágai tömeggyilkosok. A VMSZ megalkuvó és képmutató és a délvidéki magyarokat megosztó. Hol vonhatom vissza VMSZ tagságomat, azzonnal töröljenek! VITA LEZÁRVA.

P.B., 2013.02.11.:

Tisztelt Nagy Norbert!

A saját helyi szervezetében írásban kérheti törlését a tagok névsorából.