Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Gáspár, 2013.01.28.:

Tisztelt képviselő úr!Kérdésem a következő : magyar útlevéllel lehet-e munkát vállalni Németországban , Ausztriában , vagy magyar lakcímkártya ill.magyar igazolvány is kell hozzá ? Előre is köszönöm a válaszát !

P.B., 2013.01.29.:

Tisztelt Gáspár!

Úgy tudom, hogy a külföldi munkavállaláshoz nem kell magyar igazolvany, azaz állandó magyarországi lakcím. Viszont a fogadó ország nagykövetségén kellene megkérdezni, hogy az ottani munkavállalásnak milyen feltételei vannak.

Zoltán, 2012.12.21.:

Tisztelt Pásztor Úr! Gyerekeimmel nyitottam egy céget(doo), de sajnos sehogy se tudtunk kölcsönt kapni az induláshoz. Az alapötlet-olcsó, fenntartható lakóházak építése eladásra. Habár semmi pénzforgalom nem volt, mégis felszámoltak városi ekológia adót. A megnyitott számla így természetesen mínuszba ment és most már semmi remény a kölcsönre-indulásra. Úgy gondoltam a két évi számla zárolás után automatikusan felszámolják a céget,de most egyesek azt mondják ne reméljem. Azt szeretném kérdezni, mit tegyek?

P.B., 2012.12.22.:

Tisztelt Zoltán!

Azt javaslom próbálja meg átütemezni a tartozását és mindenképpen fizesse ki, annak érdekében, hogy hitelképessé váljon a cég. A következő évben lehet hogy újra lesznek kezdő vállalkozóknak, cégeknek szánt pályázatai a Tartományi Gazdasági Titkárságnak. Figyelje a pályázatokat, hátha Önök is részt tudnak valamelyiken venni. Ennek azonban sajnos az az egyik feltétele, hogy a cégnek ne legyen köztartozása.

ottó, 2012.11.17.:

Tisztelt Képviselő úr! Az előző parlamenti ciklusnak tagja volt a Szerb Radikális Párt, a mostaninak viszont nem. Ennek fényében szeretném kérdezni, hogy vajon ez a helyzet megkönnyítette-e a parlamenti munkát. Tudjuk azt, hogy a szélsőséges párt képviselői viselkedésükkel folyton akadályozták a törvényhozást. Köszönöm megtisztelő válaszát!

P.B., 2012.11.18.:

Tisztelt Ottó!

Nem könnyítette meg, de mindenestre fölgyorsította. Most nics olyan párt, amely minden idejét kihasználva szándékosan lassítja a munkát. Viszont vannak új gátló körülmények. A jelenlegi ciklusban ugyanis 13 frakció működik, szemben az eddigi tízzel. Az azonban egyértelmű, hogy némileg civilizáltabbá vált a légkör. Az igazság kedvéért azt is hozzá kell fűznöm, hogy az előző ciklusban egy konfliktusunk se volt a Szerb Radikális Párt képviselőivel. Tisztelték és méltányolták az elvszerűséget.