Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Szigeti László, 2015.09.23.:

Pásztor Úr, 1. Ha Magyarország valakit „regisztrált”, de az illető továbbmegy például Németországba és Németország megállapítja hogy az illető nem kaphat menekült státust és visszaküldi Magyarországra, vajon Magyarország jogilag tovább toloncolhatja e Szerbiába? 2. Mivel a menekült definíciója: „A menekült olyan személy, aki származási vagy szokásos lakhelyének országán kívül van, mert faji, vallási, nemzetiségi vagy politikai üldözés éri, vagy mert egy üldözött társadalmi csoport tagja”, akkor nem értem azt az állapotot hogy a „menekült” a világ bármely országába megjelenhet továbbra is „menekült” státusszal? 3. Ha már elhagyta a saját országát ahol üldöztetésben volt része, mitől viseli a „menekült” nevet akkor is ha már a hatodik, hetedik országban jár? A gazdaságilag jobb élet reménye sem alanyi jog, sem szerepel a menekült definíciójában. Mikor 1956-ban Magyarországról menekültek az emberek, átszöktek a szomszédos országokba, például Ausztriába, ahol addig voltak menekülttáborban amíg el nem bírálták a kérelmüket, és csak ezt követően kapták meg a tartózkodási engedélyt Ausztriában, és maradtak vagy mentek tovább Amerikába, Kanadába…stb, de akkor már mint bevándorlók és nem menekültként. Előre köszönöm a válaszát.

P.B., 2015.09.24.:

Tisztelt Szigeti László Úr!

Vannak élethelyzetek, jelenségek, amelyekre a jog képtelen választ adni. Ilyen mértékű népvándorlásra a toloncezmények nem alkalmazhatóak. Azon vagyunk és leszünk, hogy a migránsok ne ragadjanak Szerbiában Németország felé tartva és onnan esetlegesen visszafelé haladva sem.


ördög Sándor, 2015.09.09.:

Tisztelt doktor úr menyemet másfél éve megverték,s hat hétig gipszben kellett lennie. Az elkövető két kihágási birósági tárgyaláson sem jelent meg, s a birónö azt mondta majd ő értesít ha ujabb tárgyalást tűznek ki. Azóta eltelt másfél év.S mivel súlyos testi sérülést okozott az elkövető,feltételezhető é városunkban Szabadkán,hogy valaki valahol fizetett hogy az elévülésig elő se vegyék az ügyet? Remélem korupció gyanúmmal senkit sem sértettem meg,de fáj az igazságtalanság,mert az elkövető dr.címet visel. Tisztelettel Ördög Sándor.

P.B., 2015.09.09.:

Tisztelt Ördög Sándor Úr!

Nem tudok sajnos látatlanból a kérdésére felelni. Azt javaslom fogadjanak ügyvédet és ő járjon utána hogy áll az ügy.


Annamária Fekete, 2015.07.27.:

Tisztelt Pásztor úr! A VMSZ miért fogadta el Vajdaság legutóbbi statútumát, amikor az szűkítette Vajdaság hatáskörét és például a ligások is ellene voltak? Az SNS-szel való alku miatt és mert tudják, ők kerülnek majd hatalomra tartományi szinten is? Kérem, oszlassa el a kételyeimet. Köszönettel, F.A.

P.B., 2015.07.31.:

Tisztelt Fekete Annamária!

A Tartomány hatáskörét az Alkotmánybíróság határozata szűkítette. Az új Statútumnak ezzel a határozattal összhangban kell sajnos lennie. Amennyiben a határidőn belül, tavaly nyárig nem került volna elfogadásra az új Statútum (a tartományi és a köztársasági parlamentben is), akkor Vajdaság működésének jogi alapjai szüntek volna meg. A Liga álláspontját én nem értelmezném, remélem ők is válaszolnak majd Önnek.

Ami Vajdaság hatásköreit illeti, június 23-án, a Köztársasági Parlamentben részletesen kifejtettem, hogy a VMSZ nézetei szerint a Tartománynak, az alkotmánymódosítást követően vissza kell kapnia a törvényhozó hatalmat és természetesen a pénzelésről is részletesen beszéltem. A felszólalást itt találja: https://www.youtube.com/watch?v=CwJ1g-22kvk