Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


András, 2014.09.22.:

Tisztelt uram! Harmadik osztályos középiskolai diák vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a teendő, ha át szeretnék íratkozni egy másik középiskolába, és folytatni? Hallottam valami osztályvizsgáról, meg hasonlókról. Lehetséges ez egyáltalán? Hálás lennék, ha tud valamit, akkor megosztaná velem. Előre is köszönöm!

P.B., 2014.09.27.:

Tisztelt András!

Kérdését továbbítottam Vicsek Annamária parlamenti képviselőnek, aki oktatási kérdésekben sokkal tájékozottabb nálam. A napokban válaszolni fog Önnek.


Báló Alexandra Andrea, 2014.09.15.:

Tisztelt Pásztor Úr! Vagyon-visszaszármaztatás ügyben szeretném azt a kérdést feltenni Önnek, hogy mit tud arról, mikorra zárulhat le a határidőben beadott kérelmek elbírálása? A beadási határidő már régen lejárt, határozatunk pedig a mai napig nincs. Várom szíves válaszát! Üdvözlettel: Báló Alexandra Andrea

P.B., 2014.09.27.:

Tisztelt Báló Alexandra Andrea!

Nem tudok megnyugtató választ adni Önnek. A környező országok gyakorlata azt mutatja, hogy a beadási határidő lezártát követően még évekre van szükség ahhoz, hogy a hatáskörrel rendelkező szerv (a mi esetünkben a Vagyon-visszaszármaztatási Ügynökség) elbírálja az összes kérelmet. A egyes ügy bonyolultsága határozza meg az elbírálás gyorsaságát. Etekintetben hatalmas különbségek vannak.


Zoltán, 2014.08.09.:

Ottó vezetői engedélyével összefüggésben a kiegészítendő kérdésem, hogy "boraviste" ideiglenes lakcímmel milyen hátrányok vannak egy saját tulajdonú személygépkocsi szerbiai bejegyzésénél, egyáltalán lehetséges-e ilyen státuszban?

P.B., 2014.08.26.:

Tisztelt Zoltán!

Ez a kérdés inkább elméleti jellegű, a gyakorlatban nem túl gyakran fordul elő a bejegyzett "boravište". Lehetséges  a személygépkocsi bejegyzése ebben az esetben is és nem jár hátránnyal. A gyakorlatban nagyon ritkán fordul elő ilyen eset.