Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Szigeti László, 2017.10.21.:

Tisztelt Pásztor úr! Ha jól tudom, Szerbiában törvény tiltja a génmódosított élelmiszerek behozatalát illetve forgalmazását. Az EU-hoz való csatlakozási folyamatban, most épp a 30. fejezetet kel majd lezárni. Ha nem tévedek épp a 30. fejezet tartalmazza a G.M.O. termékeknek a szabad mozgását. Vajon akkor Szerbia felfüggeszti ezt a tilalmat? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: Szigeti László

P.B., 2017.10.22.:

Tisztelt Szigeti Úr!

A 30-as tárgyalási fejezet a külgazdasági kapcsolatokról szól, lényege az ún. harmadik országokkal megkötött egyezmények, együttműködés a különböző fejlesztések terén, regionális és nemzetközi szervezetekkel, humanitárius segély stb. Ez a fejezet még nincs megnyitva, remélhetőleg decemberben megnyílik.

A GMO nem ide tartozik, szerintem a 11-es (Mezőgazdaság és vidékfejlesztés) vagy a 12-esbe (Élelmiszer-biztonság, állat- és növényegészségügy). Ez a téma általában a Világkereskedelmi Szervezethez történő esedleges tagság kérdésében szokott inkább  fölmerülni. Ebben a vonatkozásban sem azt jelenti hogy minden GMO lesz, viszont bizonyos százalékban GMO-t is tartalmazhat. Mindez a tárgyalások folyamán fog tisztázódni.


Traub Krisztina, 2016.06.20.:

Jó napot! Hallottam, hogy van pályázatíró irodája. Érdekelne, hol található, illetve mellékelne-e címet/elérhetőséget? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Krisztina

P.B., 2016.06.20.:

Tisztelt Traub Krisztina!

Aki Önnek ezt mondta, rosszul tudja. Nincs pályázatíró irodám.


Zoli, 2016.05.25.:

Tisztelt Pásztor úr, az idei évet a kisvállalkozók évének szánja a kormány, de mondhatom a Nemzeti Bank ilyen csökönyös előírásával, hogy két éves pozitív zárszámadás, a kezdő vállalatok mindegyike és a két évtől idősebbek több mint felének lehetetlen kölcsönhöz jutnia. A következő probléma, hogyha a Prosperitati kölcsöneire is vonatkoznak majd ezek az előírások. Ön szerint várhatók e változások. Sok sikert kívánok a további munkájában.

P.B., 2016.05.25.:

Tisztelt Zoli!

A magyarországi pályázati kiírásokra nincs ráhatásunk. A kezdő válalkozások a start-up típusú lehetőségekre pályázhatnak, ami pedig a pozitív zárszámadást illeti, az a cél, hogy az életképes vállalkozások jussanak támogatáshoz. Egyre több itteni, magyarországi és uniós lehetőség lesz. A piacképes vállakozások biztosan találnak olyan kiírást amelynek meg tudnak felelni.