Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Sombart Dávid, 2015.05.31.:

Tisztelt Pásztor Bálint! Nem tudom, működik-e még a honlap "kérdések-válaszok" része, remélem, igen. Már régóta a VMSZ szavazója vagyok, de elbizonytalanítottak némely újabb hírek. Megjelent az úgynevezett vállalkozói lista, és már a Jobbik is Önöket vádolja. Mi az igazság? Engem főleg a következő kérdések érdekelnének: 1. Milyen kritériumok alapján kérték fel az embereket, hogy a tanulmányukba bekerüljön, mennyi pénzt igényelnének? Mi van azokkal, akiket nem kértek fel? És mi a biztosítéka annak, hogy a kimaradtak azonos eséllyel indulnak majd a pályázaton? 2. Miért nem rögtön a demokratikus pályáztatással kezdték? Miért kellett sietni? Mivel lehet így igazolni, hogy a VMSZ-hez közeli emberek is rögtön fel lettek kérve? Ön szerint nincs itt korrupcióveszély? 3. Mi a garancia arra, hogy ezek a vállalkozások magyarokat fognak foglalkoztatni? Miért olyan sok a szabadkai a listán? Miért olyan sok a borász és hasonló? A válaszát előre is köszönöm. Jó munkát kíván S.D.

P.B., 2015.06.01.:

Tisztelt Sombart Dávid!

A honlap működik. Örülök, hogy Ön a VMSZ-t szokta bizalmával kitüntetni. Az elbizonytalanodásra a gazdaságfejlesztési stratégia ügyében semmi ok. A Jobbik vádol bennünket, pedig csak arról van szó, hogy a VMSZ a szimbolikus politizálás és az infrastruktúra-fejlesztés mellett nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni az itteni magyarság gazdasági megerősítésére is. Helyesen írja, egy tanulmányról van szó, amelynek az a lényege, hogy a magyarországi döntéshozók lássák, nemcsak elméleti, elvi elképzeléseink vannak, hanem olyan cégek is (a tulajdonosuk párthovatartozásától függetlenül), amelyek képesek munkahelyeket teremteni és beszállítói kört generálni. A konkrét kérdéseire a válaszok a következők: Akiket "nem kértünk fel", ugyanolyan eséllyel pályázhatnak majd, mint azok, akik fejlesztési elképzelései helyet kaptak a stratégiában. Azért nem pályáztatással kezdtünk, mert egyelőre nincs mit pályáztatni. Amint Magyarország Kormánya úgy dönt, hogy a stratégiánk támogatandó, belekezdünk a megvalósításba. A pályázati kiírás választ fog adni minden további kérdésre. Nem gondolom, hogy korrupcióveszélyről beszélhetnénk és azzal se értek egyet, hogy sok a szabadkai vagy a borász.

Remélem a Kárpát-medencében elsőként hozzá tudunk hamarosan fogni a gazdaságfejlesztési elképzeléseink megvalósításához, amely jelentős mértékben javíthatna az itteni magyarság gazdasági helyzetén.


Kovács Kristóf, 2015.04.29.:

Tisztelt Bálint! Javaslatom lenne a földműves egészségügyi biztosítással kapcsolatban, mégpedig az, hogy pecsételjék le a betegkönyveket véglegesen. Egy példát is mondanék: mondjuk, a tavalyi évben nem volt annyi jövedelmem, hogy a betegbiztosításomra is jusson (vagy kifizetem, vagy nem eszek). Tehát ebből kifolyólag nem volt hiteles egészségügyi könyvecském, nem is vettem igénybe állami betegellátó intézményt. Ha az idén szeretném fizetni a biztosítást, az elmaradottat is behajtják rajtam. És ha már ez így működik, hogy nem is veszem igénybe a szolgáltatást, de ki kell fizetnem utólag, akkor üssék rá a "trajno" pecsétet. Tisztelettel: Kovács Kristóf

P.B., 2015.04.30.:

Tisztelt Kovács Kristóf!

Mi, a VMSZ-ben kidolgoztunk egy átfogó elképzelésrendszert a mezőgazdasági termelők szociális biztosításának problémájával kapcsolatban. Megalakult egy tárcaközi bizottság is Juhász Attila államtitkár vezetésével. Azon vagyunk, hogy a partnereink is támogassák az elképzeléseinket. Ebban az esetben a szükséges törvénymódosítások hamarosan a Kormány, majd a Parlament elé kerülhetnek.


Horvát Szabó Hajnalka, 2014.12.18.:

Tisztelt Pásztor úr! Tudom,hogy lezárt ügynek tartják a topolyán történteket,azért lenne egy kérdésem,hogyan akarnak pénzt spórolni amikor a leváltott emberek még hat hónapig megkapják a fizetésüket,az új felállitás úgyszintén. Dupla fizetések? Előre is köszönöm!

P.B., 2014.12.20.:

Tisztelt Horvát Szabó Hajnalka!

Topolyán négy tisztségviselővel kevesebbet nevezett ki az új polgármester (kettővel kevesebb tanácstagot a VMSZ színeiből, valamint polgármestersegédek se lesznek). A régi tisztségviselőknek valóban jár a törvény értelmében a csökkentett fizetés, de nem hat, hanem három hónapig, és csak abban az esetben, ha nem voltak munkaviszonyban a kinevezésük előtt vagy nem találnak hamarabb munkát. Többen már elhelyezkedtek a magánszektorban.

Az új vezetés más takarékoskodási intézkedéseket is bevezetett (pl. a gépkocsihasználatra vonatkozóan), úgyhogy ami a spórolást illeti, azt hiszem nem állunk rosszul.