Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Makk Tamás, 2013.08.30.:

Tisztelt Képviselő Úr! A Hagyatéki törvény 39. szakaszában foglaltakra lenne szükségem magyarul, egy öröklési üggyel kapcsolatban. Segítségét előre is köszönöm.

P.B., 2013.08.31.:

Tisztelt Makk Tamás!

Tudomásom szerint az Ön által említett törvény nincs magyar nyelvre fordítva. A Magyar Nemzeti Tanács határozza meg a fordítási prioritásokat. A 39. szakasz arról szól, ismereteim szerint, hogy kiket illet meg a köteles rész.

ottó, 2013.04.20.:

Tisztelt Képviselő úr! Nem mindig világos előttem Vajdaság helyzete Szerbián belül. Szeretném kérdezni, mekkora önállósággal bír a tartomány? Miben áll Vajdaság jelenlegi autonómiájának lényege? Vagy csupán papíron létezik, és a tartalom üres? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

P.B., 2013.04.22.:

Tisztelt Ottó!

Túlzás lenne azt állítani, hogy Vajdaság autonómiája csupán papíron létezik, de tény, hogy az utóbbi 6-7 évben a Köztársaság többször sértette meg a Tartomány hatásköreit, szegte meg alkotmányos kötelezettségeit. Vajdaság autonómiája alkotmányos kategória, amely tiszteletben tartásáért sajnos folyamatosan küzdeni kell.

Ilona Bűn, 2013.03.21.:

Tisztelt Képviselő úr! Mélyen fölháborító kijelentése volt, a hétfői Napjaink műsorába melyben a vagyonvisszaszármaztatás témája volt napirenden és Ön azt a kijelentést tette, hogy a károsultak az adófizető polgárok pénzét fogják igénybe venni. Ez az állítása nem fedi a valóságot, mert erre a célra elkülönítettek a privatizációbol 5%-ot amiből ezeket a bizonyos személyeket kártalanítanak mind emelett az álamnak van a tulajdonában annyi anyagi jó földek, ingatlanok amelyeket bizonyos kiváltságos személyek aprópénzért bitorolnak, vagy megvették. No ezek fizetnek e adót az államnak?? Amennyiben a károsultak visszakapják elvett vagyonukat biztos vagyok benne, hogy fizetnek adót amit nem kellene igazság szerint mert ezek a személyek nem kepnak hatvan évig kamatot az elvett vagyonuk után amit az állam használt és javakat valósított meg belőle.Kérem Önt, hogy a kijelentését vonnya vissza mert, ezzel olyan személyeket sértett meg akik egy életen át ennek a nyomorát húzzák magukkal,mert ezek az emberek csak dolgozni akartak csupán ennyi volt a bűnük. Tisztelettel: Bűn Ilona

P.B., 2013.03.21.:

Tisztelt Bűn Ilona!

Amennyiben megsértettem, elnézést kérek. Nem volt szándékomban. Azt gondolom pontosan tudja, hogy a VMSZ mennyit küzdött azért, hogy az országnak legyen vagyon-visszaszármaztatási törvénye és azért is, hogy az érintettek szempontjából az elfogadottnál igazságosabb megoldásokat tartalmazzon. Sajnos a javaslataink nagyobb részét nem tartotta támogatandónak az előző kormány.

Most azügyben próbálunk intézkedni, hogy az Ügynökség a kérelmezők javára értelmezze a törvény néhány megoldását, ne úgy ahogy eddig. Erről is szó volt a műsorban. Nem tudok más pártól, amelyik ezzel foglalkozna.

Amikor arról beszéltem, hogy van egy szembenállás az a kb. 30 ezer igénylő között, akik vagyont kérnek vissza és azok között, akik nem, a reális hangulatról beszéltem. Ez így volt és van az összes volt kommunista országban. Biztos Ön is találkozott már ilyen véleményekkel. Enek ellenére a Napjainkban azt is elmondtam, hogy hatalmas igazságtalanság történt a kommunista évtizedekben azokkal, akiktől egy tollvonással elvették a vagyont vagy annak egy részét és ezt helyre kell tenni. Kérem a nyilatkozatom egészét szemlélje és ne ragadjon ki egy mondatot.

A műsor hamarosan fönn lesz az Interneten, leellenőrizhető lesz az, amiről válaszomban írtam. Köszönöm, hogy figyelemmel követi a munkámat. A kritika mindig hasznos. Ezentúl még óvatosabban fogalmazok majd.