Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Pölhe Tibor, 2012.07.01.:

Kérdés a politikusainknak akik minket képviselnek a Szerb Parlamentben - Tisztelt Képviselöink!!! Meg szeretném kérdezni Önöktöl,hogy miért fogadtak el olyan törvényt,amely mégjobban elleheteleniti a kis nyugdijasokat akik minimális (2x6322,60 RSD) garantált nyugdijjat kapják??? Én személyesen szerettem volna 40.000 RSD kreditet felvenni 12 havi részletvisszafizetéssel,amely pénzböl az idei télirevalot biztosithattam volna... A Bank elutasitott,mert csak azok kphatnak kreditet,akiknek nagyobb a jövedelme a "Fogyasztói kosár" összegénél,a Szociális Védelmi Központ pedig az egyszeri pénzbeli segélyt azért utasitotta el,mert a nyugdijjam nagyobb,mint a Szociális segély összege :( KÉREM ÖNÖKET,HOGY SEGITSENEK NEKEM ÉS A TÖBBI HASONLÓ NYUGDIJJASTÁRSAMON,AKIK A "LEGGKISEBB GARANTÁLT NYUGDIJAT" KAPJÁK,HOGY LEGALÁBB KREDITRE LEGYEN ESÉLYÜNK!!! Köszönöm,s maradok tisztelettel: Pelhe (Pölhe) Tibor Csantavérröl ...

P.B., 2012.07.02.:

Tisztelt Pölhe Úr!

Az, hogy ki kaphat hitelt elsősorban a bankok pénzkihelyezési politikájától függ. Ez amiről ír sajnos nagyon reális probléma. A bankok nem hagynak jóvá az alacsony jövedelmű kérelmezőknek hitelt, mert nem biztosak abban, hogy a polgár tud majd törleszteni. Itt a törvények nem segítenek, mert jogszabállyal nem lehet a bankokat arra kötelezni, hogy drasztikusan megváltoztassák üzletpolitikájukat. Ez nem csak Szerbiában probléma, hanem más, környező országokban is az. Az egyedüli megoldás abban van vagy lenne, hogy a kormány olyan politikát folytasson, aminek következtében emelkedhetnek a nyugdíjak. Ez sajnos egy olyan országban, amelyben most már többen kapnak nyugdíjat, mint fizetést nem nagyon gyorsan fog bekövetkezni.

ottó, 2012.06.02.:

Tisztelt Képviselő Úr! Szeretnék gratulálni újabb képviselői mandátumához, valamint a VMSZ frakció megalakításához!Drukkoltam önöknek. Eredményes munkát kívánok! Tudna-e néhány szót mondani a frakció másik négy tagjáról? Érdekelne kik ők és honnan származnak. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

P.B., 2012.06.02.:

Kedves Ottó!

Köszönöm a gratulációt. Varga László palicsi okleveles jogász, frakcióvezető-helyettes, Kovács Elvira szentmihályi okleveles közgazdász, Fremond Árpád pacséri osztálytanító és Pék Zoltán zentai okleveles közgazdász. Mi alkotjuk a több mint tíz év után újra létrejött VMSZ képviselőcsoportot.

V. Ingrid, 2012.05.08.:

Tisztelt Pásztor Bálint! Azt szeretném megtudni, hogy választott orvosnak választhatunk privát orvost vagy csak az állami intézményekben dolgozók jöhetnek szóba? Válaszát előre is köszönöm!

P.B., 2012.05.10.:

Tisztelt Ingrid!

Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, de ez egy elég bonyolult időszak. Sajnos jelenleg csak állami intézményben dolgozó jöhet szóba. Mi ezt másképp szeretnénk. A választási programunkban is az van, hogy "szorgalmazni fogjuk, hogy a 2012-2016-os parlamenti ciklus végére a magánegészségügyi szolgáltatók váljanak részeivé az egészségbiztosítási rendszernek." Remélem más is belátja, hogy ez az egyedüli racionális megoldás.