Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Patus Heléna, 2012.04.09.:

Kellemes Husvéti Ünnepeket kivánunk, én csak a tapasztalataimot meg a saját véleményemet szeretném megosztani, most a választások elöt ,nagyon sok bizonytalan emberrel találkoztam, akit a politika nem érdekel, vagy már nem bizik a megválasztott jelöltekben mert amit igértek, sajnos nem tartották be,nagyon sokan nem hajlandok elmenni még választani se,se a helyi választásokra, se a parlamenti, se az elnökválasztásra, itt vannak a földmüvesek akikböl a legtöbb szavazo polgár kerülne ki a jogaikért harcolnak, mert sajnos harcolniuk kell ,mert vannak jogok meg kötelességek a földmüves a kötelességét elvégzi annélkül , hogy figyelmeztetnék, mert abbol él, de amit megigértek nekik támogatást ahoz joguk van, s egyszer már kössék le véglegesen a támogatás formáját hogy hektáronként kapják a támogatást , nem pedig hozam szerint, mert jön egy aszály, egy jégverés, a gazda arrol nem tehet ugyan ugy meg kell müvelje a földjét de termést sajnos nem tud begyüjteni rolla azért kell egy mezögazdasági miniszter akit minden évben nem cserélgetnek hanem egy 5 éves mandátummal legalább s azt amit a papirra vetnek be is tartsák mert ez igy csak idöhuzás 25-ig s a jogaikot nem kapják meg kiket fognak hibáztatni?nem csak a mezögazdasági minisztert , hanem a parlamenti képviselöket is mert nem voltak elég megfelelö nyomással a választások elöt az ök jogaikra ,igy nagyon sok választo polgárt elfognak veszitteni ha sürgösön nem avatkoznak közben s megfelelö döntést nem hoznak,ezeket tapasztalatbol irom, ezzel megsérteni senkit se akarok de a valos tényeket irtam le kérem mielöbb orvosolják öket mert a végén nagyon sok szavazot fognak elveszitteni s az egyáltalán nem jo,Tisztelettel Heléna

P.B., 2012.04.09.:

Köszönöm, hogy ezt leírta. Egyezem én mindennel. Emlékeztetni kell arra a gazdákat, hogy most is és tavaly nyáron is egyedül a VMSZ állt ki mellettük. Ha mi nem támogattuk volna őket, akkor tavaly csak 30 hektárig kaptak volna támogatást. Most pedig felszólítottuk a mezőgazdasági minisztert, hogy vonja vissza a rendeleteket, mert nem lehet márciusban fölforgatni a támogatási rendszert. Nem kellene egy kalap alá venni a politikusokat. Ha egyformán haragszanak mindenkire, akkor nem lesz, aki képviselje az érdekeiket. A Demokrata Párt, a Liga vagy az LDP nem fogja. Tehették volna eddig is, de hallgattak.

Patus Heléna, 2012.03.23.:

http://www.magyarszo.com/fex.page:2012-03-24_Bemutattak_a_VMSZ_valasztasi_listait.xhtml,, gratulálunk , sok sikert kivánunk

P.B., 2012.03.24.:

Köszönjük szépen.

Arnold Róbert, 2012.03.22.:

Tisztelt Bálint úr! Műszaki tanár vagyok egy olyan iskolában, ahol csak magyarul folyik a tanítás. Április másodikára kaptam a minisztériumtól időpontot a tanári licensz (szakvizsga) megvédésére, de szerb nyelven kell átadnom az óravázlatot és órát tartanom. Érdekelne van-e lehetőség arra, hogy magyarul szakvizsgázzak, vagy legalább a jogi részét magyarul vizsgázzam (szituációk, törvények, oktatási törvények). Tisztelettel Arnold Róbert.

P.B., 2012.03.23.:

Tisztelt Arnold Róbert!

A licencre magyarul is lehet vizsgázni, amit a Tartomány végez átruházott hatáskörben, idén januártól. Van tehát lehetőség arra, hogy magyarul szakvizsgázzon, csak annak az a feltétele, hogy a Tartományi Oktatási Titkársághoz kell beadni a dokumentumokat. Amikor Ön ezt megtette, még csak Belgrádban volt ez lehetséges. Feltételezem nem működik az automatizmus, ezért azt javaslom, hogy érdeklődjön a belgrádi Minisztériumban hogy mikor és milyen feltételek mellett "kerülhetne át" Újvidékre.