Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Krmpotic Julianna, 2016.04.26.:

Tisztelt Pásztor Úr, Ez a kérdés lehet, hogy túl "prózainak" tűnik, de számomra elvi kérdés. Az pedig a következő: A választásokat megelőzően az aláírásgyűjtésnél résztvevő VMSZ tagokat (akik az űrlapot töltötték ki miután leellenőrizték, hogy az aláírni óhajtó polgárnak érvényes- e a szemályazonosságát igazoló dokumentum) illeti-e honorárium, vagyis azon tevékenység a VMSZ-nél is már kampány-tevékenységnek minősült-e (mintahogyan más pártoknál) ??? Tisztelettel és köszönöm az őszinte válaszát. Julianna Krmpotic

P.B., 2016.04.27.:

Tisztelt Krmpotic Julianna!

Az a tevékenység nem minősül kampány-tevékenységnek.


Eszter Körmendi, 2016.03.17.:

Tisztelt Pasztor ur, Bizonyàra ismert a VMSZ-nek, hogy Magyarorszàgon/Szegeden sok vajdasàgi gyerek tanul. Ezek a gyerekek hetvegen haza utaznak. Remelem, hogy tajèkozva vannak arrol is hogy a vonatjàratot megszüntettek. Gondolom, hogy azt is tudjàk, hogy hany autobusz jàrat van naponta a ket allam között. Sokszor vasàrnap az utasok nem fernek fel az autobuszba, igy nem tudnak eljuntni utazasi cseljukhoz. Este 22 orakor a ket hatàr közöt gyalogolnak az auto uton, ami szerintem eletveszelyes. Halotam, hogy VMSZ-nek a vàlasztasi temaja, többek közöt az EU. Nem gondoljàk, hogy VMSZ-nek inkabb a vajdasàgi-magyar problemàkal kellenne foglalkoznia, pl. a fentivel? Ha a tema nem Oent illeti, legyen szives tovabbitsa a levelemet edesapjanak. Köszönöm elöre is. Tisztelettel Eszter Körmendi

P.B., 2016.03.22.:

Tisztelt Körmendi Eszter!

Utánaérdeklődtem az Ön által felvetett problémáknak és a következő választ kaptam: 

A vasúti közlekedés Szabadka és Szeged között horgosi átszállással kb. egy éve megszünt, mert nem volt elég utas. A Srbija Voz hajlandóságot mutatott egy új szerelvény beállítására kb. szeptember 1-jei időponttal. Feltétel, hogy a MÁV-val elvégezzük a Magyarország területén való közlekedés alkalmassági bevizsgálását. Április folyamán indul a folyamat. Fontos az is, hogy az önkormányzataink aláírják a protokolt a Srbija Vozzal a közlekedés társfinanszirozására. 

A
utóbusz forgalmat csak a Suboticatrans a Bečejtrans végez egy-egy indulással a kora reggeli órákban Szabadkáról, illetve Újvidékről és vissza Szegedről a koradélutáni órákban. A Suboticatransban azt mondták, hogy pénteken délután kettő busz szállítja az utasokat, soha sem hagynak ott egyetlen embert sem. Van még egy járat Budapest - Szabadka vonalon, ami Budapestről a reggeli órákban indul és Szabadkáról a kora esti órákban. A szegedi szállító vállalat lemondta a járatokat. Rájuk nekünk nincs ráhatásunk.

Azt még ki kell emelni, hogy nemzetközi engedélyt szinte lehetetlen szerezni a Suboticatrans vagy más számára, mivel ezek korlátozotak és nincs szabad engedély.


Horvath Jozsef, 2016.03.05.:

Igen tisztelt Pasztor Balint kepviselo ur ! Regebb ota a Facebookrol ismerjuk egymast, es zartjuk a kapcsolatot, Mivel eddig Budapesten eltunk, es most egeszsegi allapotunk miatt ujra Visszajottunk Vajdasagba es egeszsegi allapotunk miatt a Nagybecskereki Geronto- loski centar - idosek otthona lakoi lettunk. Szerettuk volna megszervezni, hogy ezt az uj otthonunkat is bar neha-hetente egyszer, kulturotthonna tehessuk. Felkerestunk sok muveszt, szineszt, tanc es enekes csoportokat, a kornyeken fellepo es mukodo kulturalis egyesuleteket, hogy lepjenek fel nalunk is. Sok sikert kivanok a valasztashoz - mi is reszt veszunk benne. Szavazasok utan szeretnek Onnel megismertetni egy Prodzsektet, amely tobb szazezer embernek adna munkat az elkovetkezo 8-10 evben. Ezen kivul rengeteg hasznot biztositana az egesz orszagnak. Amennyiben erdekli, terjunk vissza ra a szavazasok utan. Tisztelettel, Horvath Jozsef.

P.B., 2016.03.06.:

Tisztelt Horváth Úr!

Köszönöm szépen. A választások után visszatérünk a projektre.