Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Szigeti László, 2019.03.03.:

Tisztelt Pásztor úr! A média egyes hasábjain azt írják hogy a katonai szolgálat 65 éves korig tart, a törvény szerint pedig 60 éves korig: ZAKON O VOJNOJ OBAVEZI ČLAN 9. „Vojnom obvezniku prestaje vojna obaveza kada navrši 60 godina života“, és Član 49. „Obaveze lica u rezervnom sastavu nastaju od dana otpuštanja sa služenja vojnog roka ili civilne službe, od dana kada je obaveza služenja vojnog roka i civilne službe regulisana na drugi način, odnosno od dana prestanka profesionalne vojne službe, i traju do kraja kalendarske godine u kojoj vojni obveznik (muškarac) navršava 60 godina života.“ A kérdésem az, hogy akkor most mi az igaz? Második kérdés: Miután tény, hogy sok fiatal miután felvette a Magyar állampolgárságot ( a szerbről nem mondott le ), és Magyarországon dolgozik, de nem jelentkezett ki sem a rendőrségen sem a katonaügyosztályon, de Magyar igazolvánnyal jár haza, van e félnie való a határon? Mindkét válaszát előre köszönöm. Tisztelettel : Szigeti László

P.B., 2019.03.04.:

Tisztelt Szigeti Úr!

Pontosan idézte a törvényt, 60 év a felső korhatár. Az embereknek nincs félnivalójuk a határon.


ERZSÉBET KUNTZE, 2019.01.30.:

Milyen pozitiv informatiót tudna nekem a vagyonvisszatérités és rehabilitációs folyamatok lefolyásáról mondani. Nekünk meg van mindkét döntés csak a kielégitésnél megakadtunk.Melyik hivatal felelös ebben az esetben? Köszönöm elöre is válaszát

P.B., 2019.01.31.:

Tisztelt Kuntze Erzsébet!

Nehéz az ügy részleteinek ismerete nélkül bármit mondani. Minden bizonnyal van ügyvédjük, aki tájékoztatni tudja Önöket a következő lépésekről. Ha megvan mindkét döntésük, akkor az történhetett, hogy a Vagyon-visszaszármaztatási Ügynökség pozitívan bírálta el a beadványukat és most a másodfokú eljárás folyik, a fellebezést követően. 


Borsos János, 2019.01.08.:

Jó napot tisztelt képviselö ur. Szeretném meg tudni. Hogy Szabadkán tanálhatok e befektetöt a saját üzletembe. Fatelepet szeretnék nyitni de pénz nélkül nemtudom elinditani. Itt akarok maradni Vajdaságban Szabadkán. Szerintem itt is lehet élni Ezért kérdem hogy kihez fordulhatnèk aki befektetne?

P.B., 2019.01.09.:

Tisztelt Borsos Úr!

Konkrét befektetőt nem tudok ajánlani, de a Prosperitati Alapítvány pályázatait érdemes figyelni. Két fordulóban is nyújtottak már kezdő vállalkozóknak, jelentős összegű, vissza nem térítendő támogatást.