Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Rozália Sandic, 2018.07.26.:

Tisztelt Bálint úr szeretném megkérdezni miért csak fiatal hazasparokrol gondoskodnak? Például én meg nem erzem magam eldobni azért mert 1967 Ben születtem és leendő házam nem elhetesre való ugyanis nincs fürdőszoba a házban szeretnék egy másikat venni ehhez nincs rá pénzem pedig az illető nem sokat kér érte köszönöm ha megtisztel a valaszal

P.B., 2018.07.27.:

Tisztelt Sandic Rozália!

Feltételezem, hogy kérdésében a Prosperitati Alapítvány pályázataira utalt. Nem tartom kizártnak, hogy a jövőben változni fognak a feltételek, de eddig a lakosságnak arra a körére vonatkozóan írták ki a pályáyatot, akik most alapozzák meg közös életüket. Valahol meg kellett húzni a korhatárt. Ebben az esetben a pályázat kedvezményezettjei az 1971-ben és azután születettek. A Tartomány által kiírt hasonló pályázatnál a felső korhatár 35 év.


Sipos Imre, 2017.11.29.:

Tisztelt Balint! Prosperitatival kapcsolatos kerdesem lenne. Miert van kizarva falusi hazvasarlasbol nagyradonovac helyi kozosseg?(novi grad) ezzel az erovel kelebiat is ki lehetne zarni. Valaszat elore is koszonom!

P.B., 2017.11.29.:

Tisztelt Sipos Imre!

Tudomásom szerint a Prosperitati a városi kataszteri községeket kizárta. Radanovác ezek közé tartozik, a pályázat pedig a falusi házvásárlást teszi lehetővé.


Kujundzsity Béla, 2017.10.25.:

Tisztelt Pásztor úr, tisztelt Képviselő úr ! Tudomásomra jutott, hogy holnap, okt. 26-án, a Szerb Képviselőházban, a Képviselők, kérdéseket tehetnek fel a jelenlevő minisztereknek, a bennünket érintő problémákról. Úgy mondván, már esedezve kérném, tegye már fel azt az agyon hallgatott, történelmi igazságtalanságról szóló meghozott Törvény kiigazítását, vagyis, az új vagyon visszaszármaztatási Törvényt, és annak meghozatalát. Nem hiszem, hogy a Képviselő úrnak nincs tudomása arról, hogy hány ember keseredettségét okozza ez a nagy szótlansága, ezzel kapcsolatban. Remélem, kérésünknek eleget fog tenni, amit sokunk nevébe, előre is megköszönnék.

P.B., 2017.10.25.:

Tisztelt Kujundzsity Úr!

A képviselőcsoporton belüli megállapodás eredményeként, holnap a frakció albán tagja fog kérdést föltenni. Nem csak hogy tudomásom van a témáról, hanem a VMSZ az egyetlen politikai erő, amely kezdetek óta azért küzd, hogy módosuljon a törvény és tegye lehetővé a csereingatlan útján történő kárpótlást. Ezirányú módosítási indítványainkat 2011-ben az akkori kormánykoalíció leszavazta. Ezt a témát tartalmazza a koalíciós szerződésünk és folyamatosan azon vagyunk, hogy végre megnyugtató módon rendeződjön a kérdés. Így teszünk a jövőben is.