Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Horvát Szabó Hajnalka, 2015.11.05.:

Pásztor úr! Negyven kilóméterre lakom Szabadkától,hogy ne utazzam Szabadkára csak egy információ vagy időpont egyeztetés miatt,megpróbáltam telefonon elérni a Szabadkai Magyar Főkonzulátust,valamint az útlevél osztályt,nem jártam sikerrel! Nagyon sok embernek elég csak a megadott időpontra elutazni Szabadkára,mivel nem engedhetik meg maguknak a plusz költségeket. Meg tudná nekem magyarázni,ha nem is ön,valaki,hogy miért nem lehet információt telefonon kapni?! Mért jelzi a készülék,hogy a vonal foglalt egész délelőtt?! Mért kell napokat eltölteni azzal ,hogy tudjak beszélni egy munkatárssal?! Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel

P.B., 2015.11.06.:

Tisztelt Horvát Szabó Hajnalka!

Levelét továbbítottam a Főkonzulátus egyik konzuljának. Azt írták nekem, hogy ők majd válaszolnak Önnek.


Szigeti László, 2015.09.23.:

Pásztor Úr, 1. Ha Magyarország valakit „regisztrált”, de az illető továbbmegy például Németországba és Németország megállapítja hogy az illető nem kaphat menekült státust és visszaküldi Magyarországra, vajon Magyarország jogilag tovább toloncolhatja e Szerbiába? 2. Mivel a menekült definíciója: „A menekült olyan személy, aki származási vagy szokásos lakhelyének országán kívül van, mert faji, vallási, nemzetiségi vagy politikai üldözés éri, vagy mert egy üldözött társadalmi csoport tagja”, akkor nem értem azt az állapotot hogy a „menekült” a világ bármely országába megjelenhet továbbra is „menekült” státusszal? 3. Ha már elhagyta a saját országát ahol üldöztetésben volt része, mitől viseli a „menekült” nevet akkor is ha már a hatodik, hetedik országban jár? A gazdaságilag jobb élet reménye sem alanyi jog, sem szerepel a menekült definíciójában. Mikor 1956-ban Magyarországról menekültek az emberek, átszöktek a szomszédos országokba, például Ausztriába, ahol addig voltak menekülttáborban amíg el nem bírálták a kérelmüket, és csak ezt követően kapták meg a tartózkodási engedélyt Ausztriában, és maradtak vagy mentek tovább Amerikába, Kanadába…stb, de akkor már mint bevándorlók és nem menekültként. Előre köszönöm a válaszát.

P.B., 2015.09.24.:

Tisztelt Szigeti László Úr!

Vannak élethelyzetek, jelenségek, amelyekre a jog képtelen választ adni. Ilyen mértékű népvándorlásra a toloncezmények nem alkalmazhatóak. Azon vagyunk és leszünk, hogy a migránsok ne ragadjanak Szerbiában Németország felé tartva és onnan esetlegesen visszafelé haladva sem.


ördög Sándor, 2015.09.09.:

Tisztelt doktor úr menyemet másfél éve megverték,s hat hétig gipszben kellett lennie. Az elkövető két kihágási birósági tárgyaláson sem jelent meg, s a birónö azt mondta majd ő értesít ha ujabb tárgyalást tűznek ki. Azóta eltelt másfél év.S mivel súlyos testi sérülést okozott az elkövető,feltételezhető é városunkban Szabadkán,hogy valaki valahol fizetett hogy az elévülésig elő se vegyék az ügyet? Remélem korupció gyanúmmal senkit sem sértettem meg,de fáj az igazságtalanság,mert az elkövető dr.címet visel. Tisztelettel Ördög Sándor.

P.B., 2015.09.09.:

Tisztelt Ördög Sándor Úr!

Nem tudok sajnos látatlanból a kérdésére felelni. Azt javaslom fogadjanak ügyvédet és ő járjon utána hogy áll az ügy.