Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


ottó, 2014.04.21.:

Tisztelt Képviselő úr! Az új összetételű parlament alakuló ülése összefoglalójának megtekintése közben azt láttam, hogy a padsorokban Bojan Pajtic, a tartományi kormány elnöke is helyet foglalt. Nem értem, hogyan lehet ő tartományi kormányelnök is, és köztársasági parlamenti képviselő is egyben. Nincs itt szó összeférhetetlenségről? Válaszát köszönöm!

P.B., 2014.04.21.:

Tisztelt Ottó!

A két tisztség valóban összeférhetetlen. Pajtić úr le fog mondani vagy már le is mondott képviselői mandátumáról. Így volt ez 2012-ben is.

Tímea P., 2014.03.24.:

Tisztelt Pásztor Úr. Egy igen érdekes kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. Politológia szakon szeretnék tovább tanulni Magyarországon, és hát kaptam egy információt, ami szerint nagyobb eséllyel indulnak azok akik diákként valamilyen szinten politikai párthoz tartoznak.Lehetséges-e valamilyen tagosodás diákként? Üdv.

P.B., 2014.03.25.:

Kedves Tímea!

A sikeres felvételinek biztosan nem feltétele a párthoztartozás. A VMSZ-nek nagykorú szerbiai állampolgárok lehetnek tagjai.

Zombori Tamas, 2014.03.20.:

A VMSZ tervezi -e osszegyujteni a szavazolapokat a Magyarorszagi valasztasokra a magyar tobbsegu telepuleseken (Magyarkanizsa,Zenta,Ada,stb.)ugyanugy,mint ahogy Erdelyben is teszik? En nem szivesen biznam a szavazolapomat a Szerbiai postara,viszont elutazni Szabadkara vagy Szegedre kulon kolcseg lenne. Amennyiben ezt a VMSZ megoldja,kerem,hogy MINEL ELOBB tudassak a nyilvanossaggal! Szamomra a legegyszerubb megoldas az lenne,ha a Magyarkanizsai VMSZ irodaban lenne egy szavazourna amelybe beledobhatnam a szavazoboritekomat azzal a tudattal,hogy biztosan eljut Budapestre a hataridon belul. Elore is koszonom a valaszat es gratulalok a part sikerehez a parlamenti valasztasokon,elsosorban ahhoz,hogy vissza tudtak szerezni a magyar szavazokat a Demokrata parttol.

P.B., 2014.03.20.:

Tisztelt Zombori Úr!

Köszönöm a gratulációt. Igyekszünk a  továbbiakban is megszolgálni a bizalmat. A kérdésével kapcsolatban a VMSZ tájékoztatja majd a nyilvánosságot, amikor lesz ezzel kapcsolatban végleges álláspontunk. Sok szempontot kell mérlegelni.