Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


bozsoki imre, 2019.07.18.:

jo napot tisztelt pasztor ur. a prosperitati palyazatrol erdeklodnek. hizo csirkekkel foglalkozom es erdekelne lehet-e felkesz epuletre palyazni- egyszerre nagy osszeg kb 6000 000din. feloszthato-e 2 palyazati korre. egyszerre nem birom anyagilag. 7eve mukodo bejegyzett gazdasagunkat bovitenenk. 3 kiskoru gyerekkel, megfelelo onresszel, papirokkal stb. lehet-e felkesz epulet megpalyazni. tisztelettel imre tel.0646728139

P.B., 2019.07.18.:

Tisztelt Bozsóki Úr!

Ilyen jellegű felvilágosítást én nem adhatok. Kérem, forduljon a Prosperitati Alapítvány irodájához.


Gajdács Rudolf, 2019.07.08.:

Tisztelt Pásztor Úr! Mostanság annyit lehet hallani arról hogy mekkora tömeg van a Szerb-Magyar határ átkelőkön, hogy bővíteni kellene az átkelőt, esetleg még újabbakat nyitni, viszont ezek igen nagy költségekkel járnak. Teljes infrastruktúrát, utat kiépiteni a semmiből tényleg sokba kerül. Viszont ahol az utak már meg vannak, és egyéb dolgok is (a határ mindkét oldalán), akkor miért nem ott nyitnak átkelőt? Ilyen helyszin például Szabadkán, Makkhetesen, a Granicarska út, amely szinte a határvonalig fut. Ha már épül az új Budapest-Belgrád vasútvonal, a pálya mellett miért ne lehetne személygépkocsiknak is átkelőt kiépiteni? Kiépitett út már van mindkét oldalon, a határvonalon átívelő vasutat így is úgy is örzik, a magyar oldalon a falu központ is csupán 1-1,5 kilóméterre van. Rendkívül kedvező lenne minden szempontból itt építeni egy átkelőt, és még a beruházás értéke sem lenne olyan magas, mintha a semmi közepén kellene építkezni. Mi a véleménye erről?

P.B., 2019.07.09.:

Tisztelt Gajdács Úr!

Sok mindenben osztom az Ön véleményét. Ugyan az Ön által említett utca nem vezet egészen a határig, hiszen egy rövidebb szakasz hiányzik, de ez részletkérdés. Az is igaz, hogy a másik oldalon az Ady utca szinte a határvonalig terjed. Nem vagyok abban biztos, hogy a makkhetesi lakosság nagy örömmel tekintene a forgalom óriási mértékű megnövekedésére. Folyamatosan tárgyalunk mindkét féllel a tűrhetetlen határhelyzet enyhítése érdekében, így megvizsgáljuk ezt a lehetőséget is.


Károlyi Bence, 2019.05.22.:

Üdv! Elsősorban azt szeretném kérni magától és a VMSZ-től,hogy tegyenek meg mindent a jelentős kisebbségi csoportok autonómia törekvéseinek érdekében. Legalább a bácska területén, ahol jelentős magyar nemzet él. Önök mint őshonos magyarok, remélem érzik ennek fontosságát. Gondolok itt főképp a kétnyelvű feliratokra, az újonnan kihelyezett táblák esetében és a belügyi szerveknél való magyar nyelvű tájékoztatókra és ennek folyamatos biztosítása ( Ahogy kiérünk szabadkáról topolya felé újonnan kihelyezett tábla csak a Cantavir felírat szerepel, a Csantavér viszont nem ugyanígy az újonnan épült körforgalomnál is). Szerbia európai úniós csatlakozásának derekán erre viszonylag könnyűszerrel szert tehetünk, csak hangoztatni kell az akaratunkat. Mivel mi is tiszteletben tartjuk a szerb nyelvet ezért kölcsönös tiszteletet várunk el. Egy európai országban ez elengedhetetlen. Szerbia erre már tett egy ígéret, ezen a linken megtalálható: https://alfahir.hu/2018/11/25/szerbia_delvidek_teruleti_autonomia Nos, azt szeretném kérdezni,hogy jelen helyzetben hogyan vélekednek eme autónómia sikerességében? Ha önök valóban magyar érzelmű és a vajdasági magyarságot képviselő szövetség, akkor remélem,hogy minél többet megtesznek az ügy érdekében. Válaszát várom és köszönöm,hogy elolvasta. Üdvözlet Topolyáról és minden jót valamint sok sikert kívánok!

P.B., 2019.05.25.:

Tisztelt Károlyi Úr!

Mindent megteszünk a magyar autonómia érdekében. Ebben a tekintetben a Kárpát-medence szintjén is egyedülálló eredményeink vannak. Például a nemzeti tanács intézménye, a részarányos foglalkoztatás, a kétnyelvű anyakönyvi kivonatok, amelyek részévé vált a nemzeti hovatartozásra vonatkozó adat is, a gazdaságfejlesztési terv megvalósítása formájában pedig több mint 1100 itteni magyar család esetében eddig 250 millió eurónyi fejlesztés valósult meg. Minden magyarért és alkotmányos jogunkért folytatjuk a napi küzdelmet. Ezekről a tényekről az Alfahíren sose fog olvasni.