Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Horvát Szabó Hajnalka, 2014.12.18.:

Tisztelt Pásztor úr! Tudom,hogy lezárt ügynek tartják a topolyán történteket,azért lenne egy kérdésem,hogyan akarnak pénzt spórolni amikor a leváltott emberek még hat hónapig megkapják a fizetésüket,az új felállitás úgyszintén. Dupla fizetések? Előre is köszönöm!

P.B., 2014.12.20.:

Tisztelt Horvát Szabó Hajnalka!

Topolyán négy tisztségviselővel kevesebbet nevezett ki az új polgármester (kettővel kevesebb tanácstagot a VMSZ színeiből, valamint polgármestersegédek se lesznek). A régi tisztségviselőknek valóban jár a törvény értelmében a csökkentett fizetés, de nem hat, hanem három hónapig, és csak abban az esetben, ha nem voltak munkaviszonyban a kinevezésük előtt vagy nem találnak hamarabb munkát. Többen már elhelyezkedtek a magánszektorban.

Az új vezetés más takarékoskodási intézkedéseket is bevezetett (pl. a gépkocsihasználatra vonatkozóan), úgyhogy ami a spórolást illeti, azt hiszem nem állunk rosszul.


András, 2014.09.22.:

Tisztelt uram! Harmadik osztályos középiskolai diák vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a teendő, ha át szeretnék íratkozni egy másik középiskolába, és folytatni? Hallottam valami osztályvizsgáról, meg hasonlókról. Lehetséges ez egyáltalán? Hálás lennék, ha tud valamit, akkor megosztaná velem. Előre is köszönöm!

P.B., 2014.09.27.:

Tisztelt András!

Kérdését továbbítottam Vicsek Annamária parlamenti képviselőnek, aki oktatási kérdésekben sokkal tájékozottabb nálam. A napokban válaszolni fog Önnek.


Báló Alexandra Andrea, 2014.09.15.:

Tisztelt Pásztor Úr! Vagyon-visszaszármaztatás ügyben szeretném azt a kérdést feltenni Önnek, hogy mit tud arról, mikorra zárulhat le a határidőben beadott kérelmek elbírálása? A beadási határidő már régen lejárt, határozatunk pedig a mai napig nincs. Várom szíves válaszát! Üdvözlettel: Báló Alexandra Andrea

P.B., 2014.09.27.:

Tisztelt Báló Alexandra Andrea!

Nem tudok megnyugtató választ adni Önnek. A környező országok gyakorlata azt mutatja, hogy a beadási határidő lezártát követően még évekre van szükség ahhoz, hogy a hatáskörrel rendelkező szerv (a mi esetünkben a Vagyon-visszaszármaztatási Ügynökség) elbírálja az összes kérelmet. A egyes ügy bonyolultsága határozza meg az elbírálás gyorsaságát. Etekintetben hatalmas különbségek vannak.