Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


milovanovic vera, 27.11.2014.:

Cenjeni gospodine, u madjarskoj kancelariji za dobijanje pasosa nikako nije mogla sluzbenica da mi uzme otiske prstiju i rekla je da su mi prsti istroseni i pitala me da li radim grube poslove. iz vise pokusaja nije mogla da mi snimi otiske prstiju (ni posle mazanja kremom i zagrejavanja) pa je rekla da moze da mi izda pasos i bez otisaka prstiju, i to na godinu dana, posle cega bi opet pokusala sa otiscima. Mene interesuje, posto mi je u interesu da odmah imam pasos sa biometrijskim ili identifikacionim karakteristikama, ne znam tacno terminologiju, da li je mogla da uzme otiske dlanova ili skeniranje oka, jer nasla sam na netu da tako pise, jer htela sam da imam kompletan pasos. sta mogu da preduzmem? Odnosno, kad nekom ne mogu da se uzmu otisci prstiju, sta se uzima za identifikaciju? puno hvala na odgovoru.

P.B., 29.11.2014.:

Poštovana Vera,

Predlažem Vam da se raspitate u konzulatu Mađarske.


Kata, 16.11.2014.:

Gospodine Pastor, mene zanima kakav je vas stav u vezi lica koji primaju socijalnu pomoc a visestruki su povratnici u izvrsavanju krivicnih dela.Mi odvajamo od drzavnog budzeta, od nasih penzija, plata, puteva da bi davali njima novac, licima koji nas kasnije na ulici pljackaju i otimaju od nas i nista ne rade a vecina ih je radno sposobna.

P.B., 17.11.2014.:

Poštovana Kata,

U potpunosti se slažem sa Vama. U izbornom programu Saveza vojvođanskih Mađara stoji: "Izmenama Zakona o socijalnoj zaštiti uskratiće se mogućnost višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela da primaju socijalnu pomoć." Mi smo jedina stranka, koja je taj cilj na tako nedvosmislen način formulisala. Radimo na tome da ova naša želja uskoro bude deo pravnog sistema. Drugi cilj smo već donošenjem uredbe Vlade realizovali -  da se punoletnim, radno sposobnim korisnicima socijalne pomoći uvede obaveza učešća u programima javnih radova.


Aleksandar, 16.11.2014.:

Postovani Gospodine Pastor, Hteo bih vam postaviti pitanje da li ima u Sremskoj Mitrovici nekakvo predstavnistvo Republike Madjarske u Sremskoj Mitrovici ili u Sremu,npr.konzulat ili ustanova pri konzulatu,ili predstavnistvo madjarske nacionalne manjine?ili ustanova SVM u Srem.Mitrovici ili u okolini! Hvala

P.B., 17.11.2014.:

Poštovani Aleksandre,

Mađarska u Srbiji ima ambasadu i konzulat u Beogradu i generalni konzulat u Subotici. U Sremskoj Mitrovi ta država nema predstavništvo, niti SVM ima ustanovu.