Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Boris L., 21.05.2020.:

Dobar dan gospodine Pastor Hteo bih vas nešto pitati kao iskusnog pravnika. Kao što i vi znate država Srbija daje svim punoletnih građanima pomoć od 100 evra . Svi uslovi su meni u redu osim jednog a to je važeća lična karta. Ako je neko na dan predaje zahteva upisan u knjigu državljana i posedu je bar jedan vazeci dokument kojim se dokazuje identitet dotične osobe, zašto takva osoba nema pravo na pomoć od 100 evra...Moja lična karta je istekla i pošto sam u inostranstvu (prebivalište dalje imam) trenutno nemogu da je napravim pošto ne znamo kada ćemo moći ponovo putovati normalno. Šta vi mislite da li je legitimna ovakva diskriminativna odluka Ministarstva Finansija, da građani koji nemaju ličnu kartu nemaju pravo na tih 100 evra. Hvala Vam, Boris

P.B., 22.05.2020.:

Poštovani Borise,

Znam za problem, građani su mi se već obraćali. Ovo pitanje je regulisano pravilnikom Ministarstva finansija, uređivanje takvih tehničkih detalja je materija podzakonskih akata, ne spada u nadležnost Parlamenta. Sa pravne tačke, gledišta, po zakonu su svi punoletni građani u obavezi da poseduju važeću ličnu kartu. 


Szabadkai csalad, 02.03.2020.:

Postovanje prvo da se predstavim mi smo porodica troje male dece stanovnici grada Subotice, Madjarski jezik govorim prefektno ali u pisanju bas nisam perfekcionalista , papire za madjarsko drzavljansto sam prikupila papirologija je potpuno tacna i uredna tu problem nema samo ne mogu dobiti termin u Subotici isla sam da pokusam i u Tompu da ih predam al na zalost ni tamo nije bilo slobodnih termina da li bi ste bili ljubazi da me uputite gde bi ih mogla u sto kracem roku predati?u napred zahvalna naodgovoru i savetu i po mogucnosti bih volela da postanem vas clan hvala

P.B., 04.03.2020.:

Poštovani,

zahtev možete predati u bilo kojoj opštinskoj upravi u Mađarskoj.


Janoš Šara, 05.12.2019.:

Poštovani Balint Pastor. Naša porodica poseduje dvojno državljanstvo. Adresa prebivališta je u Novom Sadu.Moj jmbg.1708962800072.Naš sin jedinac Norbert Šara preminuo je 31.08.2019.u bolnici KCV urgentom centru.Nisu preduzeli adekvatnu pomoć na vreme. Ceo dan smo proveli lutajući nas da neznaju kako da pomognu. Na kraju šalju nas kasno uveče kući.Posle me zovu da je u komi i da je prikljušen na aparate. Posle 4.dana mi kažu da su poslali u Beograd mokraću i krv na toksičku analizu.I da je pronađen metil alkohol u krvi. Taj izveštaj nisu hteli pokazati.I izdali mi jedan papir bez overe gde piše kada je primljen i kada je umro. I tako smo ga sahranili.Ja sam angažovao advokata Lasloa Dubaia iz N.Sada.On je predao slučaj javnom tužiocu.Do sada nemam nikakav odgovor. Dodajem da mi je sin bio član Vojvođanskih mađara. Velika je tragedija za nas. Dali možete izaći u susret da se istina sazna. Hvala otac Janoš u ime pokojnog sina Norberta Šara.

P.B., 07.12.2019.:

Poštovani G-dine Šara,

Primite moje iskreno saučešće, jako mi je žao što je došlo do ovako tragičnog događaja. Ne znam kako bih ja mogao doprineti da se istina sazna. Angažovali ste advokata, on će učiniti sve što je moguće, treba da se okončaju procedure. Nije moguće spolja bilo šta učiniti.