Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Teodora, 04.04.2016.:

Poštovani, moja drugarica radi u Gimnaziji u Novom Kneževcu, gde se nastava odvija i na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku. Prošle godine nisu uspeli da upišu učenike na opšti smer na mađarskom nastavnom jeziku te ove godine nisu dobili odeljenje... No, sada postoji više od 10 učenika koji su zainteresovani da upišu opšti smer na mađarskom nastavnom jeziku... Znate li kome mogu da se obrate kako bi i ove godine dobili dozvolu za upis učenika na mađarskom nastavnom jeziku? Ovo im je jako bitno, prvenstveno jer je Gimnazija jedina četverogodišnja škola koja obezbeđuje nastavu na mađarskom nastavnom jeziku. Srdačan pozdrav

P.B., 05.04.2016.:

Poštovana Teodora,

Predlažem Vam da se obrate Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine.


Dragana Čupić, 17.03.2016.:

Poštovani, završavam stare magistarske studije na Uciteljskom fakultetu. Verujem da neću uspeti da završim magistarski rad tačno u zakonom predvidjenom roku.Postoji li, ikakva šansa, da molbom dobijem produžetak roka, budući da sam trenutno 4.put na porodiljskom odsustvu, i da sam u prethodnih 9 godina rodila četvoro dece? Puno bi mi značio Vas odgovor!

P.B., 22.03.2016.:

Poštovana Dragana Čupić,

Imam razumevanja za Vašu situaciju, ali, nažalost nisam u mogućnosti da Vam pomognem. Zakon je definisao rokove okončanja studija. Proverite na fakultetu da li postoji bilo kakva mogućnost da Vam eventualno izađu u susret.


Ljubomir, 23.02.2016.:

Postovani gospodine Pastor ne znam da li je pitanje iz okvira Vašeg političkog i drugog angažovanja ali bih Vas zamolio ukoliko ste u mogućnosti za odgovor. Imam dvojno državljavnstvo,lekar sam specijalista sa prebivalištem u Beogradu. Da li postoji mogućnost i gde za podošenje zahteva za kredit Mađarske vlade radi otvaranja lekarske ordinacije u Beogradu ? Hvala unapred i veliki pozdrav kao retkom poslaniku bilo koje nacionalnosti koji ima kontakt sa biračkim telom.

P.B., 24.02.2016.:

Poštovani Ljubomire,

Trenutno nema "start up" kredita. Biće u narednom periodu, ali se ove mogućnosti odnose isključivo na područje AP Vojvodine.