Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


djura, 10.03.2015.:

dobar dan,imam jedan problem,posto vidim da odgovarate na pitanja na svom sajtu,ali ne umem bas da skontam kako da postavim tamo pitanje pa vas pitam direktno..moja mama ima dvojno drzavljanstvo a moja sestra je odbijena..posto je za nas jezik pretezak,trudimo se da ga naucimo ali imamo samo osnovno znanje..pitaju mnogo teska pitanja,koja ne spadaju u osnovno znanje,i jednostavno ne znamo sta da uradimo da bi mogli da zivimo u madjarskoj..da li mi kao njena deca imamo prava da zivimo u madjarskoj i da tamo radimo ako mi nemamo madjarsko drzavljanstvo,samo srpsko,jer mislimo da bi znali jezik ,trebaju godine i boravak u madjarskoj,ovde je prosto nemoguce da naucimo..

P.B., 12.03.2015.:

Poštovani Đuro,

Uspeli ste postaviti pitanje. Osnovno znanje jezika nije dovoljno. U zemljama Šengenskog sistema možete najduže boraviti 90 dana za šest meseci.


Jovana, 07.02.2015.:

Gospodine Balint kakav je plan u cilju podzanja bezbednosti u našem gradu,mnogo je krađa,razboništva,malo policajaca razume mađarski jezik a nema ni zainteresovanosti da ga nauče,kakav je plan grada zbog prisustva nekoliko hiljada građana susednih zemalja koji nemaju smeštaj u gradu i koji su došli da pređu granicu, da li smo bezbedni?

P.B., 08.02.2015.:

Poštovana Jovana,

Što se prvog dela Vašeg pitanja tiče, i dalje smatramo da se u Srbiji mora uvesti nulta tolerancija za krađe. Bićemo istrajni. Povećanje broja pripadnika policije koji govore mađarski jezik je proces. Ima malog pomaka, ali je to izuzetno daleko od poželjnog stanja. U narednim godinama ćemo učini sve da se situacija poboljša. Što se ilegalnih migranata tiče, mislim da je i Vlada počela da se ozbiljno bavi ovim problemom. I Granična policija Srbije prema Mađarskoj pojačala je aktivnosti na sprečavanju ilegalnih prelazaka granice, gde se beleže rekordni rezultati, a u pomoć su im pristigle i kolege iz drugih regionalnih centara. Pratimo situaciju. Bez obzira na postojeće, ozbilje probleme, mislim da bezbednost građana Subotice nije ugrožen.


Bozidar Copkov, 04.02.2015.:

Postovani Gospodine, zanima me jedno koja to grupa gradjana drzi kurseve madjarskog jezika u Beogradu i kako mogu doci do njih

P.B., 05.02.2015.:

Poštovani Božidare,

To je Pannonia Interkultura. Raspitajte se u Novopazarskoj 48.