Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Zoran Pap, 18.12.2016.:

Poštovani Gosp. Pastor ako u Srbiji ima 253.899 Маđаrа, a čujemo iz medija da je uručen 100.000 Маđаrski pasoš. Znamo svi dobro da je Mađarska vlada finansijski pomaže vojvođanske Mađare sa preko 160 miliona evra, a da je jedan od glavnih uslova za dobijanje te pomoći upravo Mađarski pasoš, jel to znači da onih (uzmimo okvirno 153.899) nemaju ista prava? Složićemo se da možda ovih 153.899 ne znaju dovoljno dobro Mađarski jezik, postavljam vam pitanje što deo novca dobijen od Vlade Mađarske niste ulozili u Edukaciju tih ljudi-besplatni kursevi Mađarskog jezika? A postoje i drugačiji načini besplatne edukacije, ali to izgleda nije nekome u interesu.

P.B., 18.12.2016.:

Poštovani G-dine Pap,

Taj novac koji spominjete opredeljen je za privredne projekte preko Fondacije Prosperitati. Posedovanje državljanstva Mađarske je uslov, jer svako drugačije rešenje bi bilo dikriminatorsko. Što se kurseva tiče, ima ih puno ali su oni nedovoljni za savladavanje jezika na nivou koji je potreban za apliciranje za državljanstvo. Ko želi da aplicira, mora da nađe način da savlada jezik.


Saša Vasić, 16.09.2016.:

Poštovani,mislim da mi niste odgovorili na moje pitranje,priznajem za partiju za demokratsko delovanje.Znači još jednom Vas pitam jeste li vi predstavnik partije koja prima u svoje redove sve zainteresovane gradjane Republike Srbije ili samo gradjane Madjarske nacionalnosti? Srdačno!

P.B., 17.09.2016.:

Poštovani G-dine Vasiću,

Nisam odgovorio na drugi deo Vašeg pitanja zbog toga što ste interesovanje iskazali za Partiju za demokratsko delovanje. Mi u Savezu vojvođanskih Mađara imamo naravno članove koji nisu mađarske nacionalnosti. Odlično radi npr. naš odbor u Beogradu. Predlažem Vam da stupite u kontakt sa predsednikom Gradskog odbora u Beogradu, Nebojšom Marjanovićem (011 3087928).


Saša Vasić, 16.09.2016.:

Poštovani, pročitah u naslovu partija za demokratsko delovanje.Što mi se dopalo kao gradjaninu.Imao bih pitanje za Vas da li ja iz Leskovca mogu postati član Vaše partije.I raditi na formiranju organa partije u ovom delu Naše države. Srdačan pozdrav. Saša Vasić Leskovac

P.B., 16.09.2016.:

Poštovani G-dine Vasiću,

Ja sam član Saveza vojvođanskih Mađara, a Partija za demokratsko delovanje je stranka albanske nacionalne manjine. SVM i PDD imaju zajedničku poslaničku grupu u Narodnoj skupštini Republike Srbije.