Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Luka Milic, 05.11.2020.:

Hvala gospodine Pastor na zaista brzom i veoma iskrenom odgovoru, posebno po pitanju KiM za Srbiju, ako mozete jos jednu stvar da mi pojasnite nesto u vezi famoznog Dzordza Sorosa, da li je on zaista vladar iz senke u Evropi i da finansira projekat izbeglica? I da li stav Viktora Orbana oslikava stav svih Madjara da je on neprijatelj Madjarske i utice na rusenje tradionalih vrednosti? I ako mozete jos da mi kazete, Srbija je uvek bila na nekoj raskrsnici puteva, kakvu vidite buducnost hriscanstva u Evropi i da li je moguce neko ponovno ujedinjene ili bliza integracija te religije na nasem kontinentu? Hvala i jos jednom pozdrav

P.B., 06.11.2020.:

Poštovani g-dine Miliću,

Soros nam ne želi dobro, to je evidentno, a što se hrišćanstva tiče, ne vidim da je realno da se crkve ujedine. Problem ilegalnih migracija daje odgvor na Vaše treće pitanje.


Luka Milic, 04.11.2020.:

Moje veliko postovanje Vama licno g. Pastor i vasoj poslanickoj grupi i svim nasim gradjanima madjarske nacionalnosti, ja sam na poslediplomskim studijama istorije i hteo sam u vezi vaseg stava u skupstini o Trijanonu i uopste istoriji i odnosu Srba i Madjara - da pitam da li je neka istovetna zal Vama licno i vasih sunarodnika sto su van granica svoje matice? Kao i nasih Srba kad nisu na KiM tj nemamo suverenitet tamo. Hocu reci, da li iskreno nasi gradjani i komsije Madjari dozivljavaju Srbiju kao svoju drzavu i razumeju pitanje KiM, kako bi reagovali (znam da sad idem malo u krajnost) u mozda nekoj tamo buducnosti ili geopolitickim prilikama da nasa Vojska moze da oslobodi Kosovo i da li bi se Madjari odazvali mobilizaciji? Jer imam kolegu Madjara koji je jako privrzen nasoj drzavi i blizak je sa porodicom pokojnog Tibora Cerne, a ja Tibora Cernu dozivljavam kao jednog od nasih najvecih junaka u novijoj istoriji! Znam da sam se sad dosta raspisao, ali eto ako mogu da dobijem Vase odgovore i sa Vasim osvrtom posebno na heroja Tibora Cernu kako je vas narod to doziveo i vi licno, znacilo bi mi sve ovo kroz neki naucni ili bar socioloski doprinos. Hvala unapred!

P.B., 05.11.2020.:

Poštovani g-dine Miliću,

Ovo nisu nimalo jednostavna pitanja da bi se moglo kratko odgovoriti. Kao što sam u više navrata rekao u Narodnoj skupštini, Mađari najbolje razumeju srpski narod jer smo pre 100 godina izgubili 2/3 državne teritorije i 3,3 miliona Mađara se "probudilo" u nekoj drugoj državi. Cernu poštujemo, naravno, ali mislimo da nije vreme ratovanja. Svako dobro Vam želim!


Tijana, 09.10.2020.:

Dobro vece.ja se spremam za predaju dokumenata za madjarsko drzavljanstvo imam svu dokumentaciju ali madjarski slabije govorim.znam sva ta pitanja koja mogu da postave u vezi papira, preko koga predajem,odakle dolazim itd.ali da komuniciram nesto vise ne znam.trenutno sam u nemackoj i planiram u dizeldorf u madjarsku ambasadu da pravim termin.pa me interesuje da li da se usudim tako da odem da li cu proci.?stvarno to jako zelim a madjarski mi nikako ne ide i jako se plasim a nemam vremena vise da cekam da ucim jezik bolje jer imam dvoje dece koje moraju u skolu sl.godine a nemamo papire.. napred hvala na odgovoru

P.B., 10.10.2020.:

Bez dobrog znanja jezika, nema šanse.