Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Marko, 26.04.2014.:

Postovani gospodine Pastor, Pozdravljam vas trud da svima u ovoj zemlji bude bolje i molim vas da mi pomognete. Moja porodica se ponosi madjarskim poreklom i pre svega iz moralnih razloga bih zeleo da naucim jezik a tek kasnije podnesem zahtev za drzavljanstvo. Da li znate gde u Beogradu to mogu da uradim na najbolji nacin?! Unapred sam vam zahvalan na pomoci!!! Marko

P.B., 26.04.2014.:

Poštovani Marko,

Ne znam u kojim školama se organizuje učenje mađarskog jezika u Beogradu. Naš gradski odbor organizuje kurs jezika u Mileševskoj 10. Pošto Vam nije prvenstveni cilj aplikacija za državljanstvo, već jezik želite da učite iz moralnih razloga, raspitajte se tamo.

Boris, 25.04.2014.:

Postovani, gops. Pastor! Jel se secate da je smo imali ministarstvo za ljudksa i manjinska prava,,,pa samo kancelariju,,ako sam dobro saznao ,,sada ni to? Jel su nam ljudska,manjinska prava na zadnjem mestu? ocigledno! Mozete neko saopstenje da izdate povodom ovoga? Pa SVM je uslovljavao vladu da ima ovo ministarstvo da bi podrzali koaliciju mislim na kabinet kada je Ciplic bio ministar a Karadzacic Marko drzavni sekretar, evo sada VI ulazite u vladu pa zasto ste ovo dozvolili? I sam ustav ima posebno poglavlje o ljudskim,manjinskim pravima,zasto se nema ministarstva!?Kako je tada bilo to vazno a sada ne? 2.pitanje Da li SVM svojim funkcionerima dozvoljava dupliranje,tripliranje funkcija. Cuo sam da ima nekih Vasih ljudi da imaju primanja na vise mesta.Jel se slazete da to nije u redu,i da jedna osoba ne moze na vise mesta da radi kvalitetno dok drugi nemaju ni jedan posao.Hvala

P.B., 25.04.2014.:

Poštovani Borise,

Pre šest godina smo zaista insistirali na tome da se oformi posebno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. To je tada bilo neophodno da bi se doneo Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Sada egzistiranje posebnog ministarstva nije više neophodno. Postojaće i dalje Kancelarija, a Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu će imati sve nadležnosti vezano za manjinska prava. Siguran sam da ćemo sa budućom ministarkom vrlo brzo pronaći zajednički jezik.

Mislim da od svih parlamentarnih stranaka u Srbiji, za SVM se može najmanje reći da njegovi funkcioneri dupliraju funkcije.

robert, 23.04.2014.:

gosn.Balint zivim u beogradu na vracaru zeleo bi da se uclanim u vasu stranku da li ima negde u blizini vasa stranka da dodjem i da se uclanim?hvala unapred.

P.B., 23.04.2014.:

Poštovana Robert,

Sedište Saveza vojvоđanskih Mađara u Beogradu je Mileševska 10.