Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Saša Vasić, 16.09.2016.:

Poštovani,mislim da mi niste odgovorili na moje pitranje,priznajem za partiju za demokratsko delovanje.Znači još jednom Vas pitam jeste li vi predstavnik partije koja prima u svoje redove sve zainteresovane gradjane Republike Srbije ili samo gradjane Madjarske nacionalnosti? Srdačno!

P.B., 17.09.2016.:

Poštovani G-dine Vasiću,

Nisam odgovorio na drugi deo Vašeg pitanja zbog toga što ste interesovanje iskazali za Partiju za demokratsko delovanje. Mi u Savezu vojvođanskih Mađara imamo naravno članove koji nisu mađarske nacionalnosti. Odlično radi npr. naš odbor u Beogradu. Predlažem Vam da stupite u kontakt sa predsednikom Gradskog odbora u Beogradu, Nebojšom Marjanovićem (011 3087928).


Saša Vasić, 16.09.2016.:

Poštovani, pročitah u naslovu partija za demokratsko delovanje.Što mi se dopalo kao gradjaninu.Imao bih pitanje za Vas da li ja iz Leskovca mogu postati član Vaše partije.I raditi na formiranju organa partije u ovom delu Naše države. Srdačan pozdrav. Saša Vasić Leskovac

P.B., 16.09.2016.:

Poštovani G-dine Vasiću,

Ja sam član Saveza vojvođanskih Mađara, a Partija za demokratsko delovanje je stranka albanske nacionalne manjine. SVM i PDD imaju zajedničku poslaničku grupu u Narodnoj skupštini Republike Srbije.


Teodora, 04.04.2016.:

Poštovani, moja drugarica radi u Gimnaziji u Novom Kneževcu, gde se nastava odvija i na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku. Prošle godine nisu uspeli da upišu učenike na opšti smer na mađarskom nastavnom jeziku te ove godine nisu dobili odeljenje... No, sada postoji više od 10 učenika koji su zainteresovani da upišu opšti smer na mađarskom nastavnom jeziku... Znate li kome mogu da se obrate kako bi i ove godine dobili dozvolu za upis učenika na mađarskom nastavnom jeziku? Ovo im je jako bitno, prvenstveno jer je Gimnazija jedina četverogodišnja škola koja obezbeđuje nastavu na mađarskom nastavnom jeziku. Srdačan pozdrav

P.B., 05.04.2016.:

Poštovana Teodora,

Predlažem Vam da se obrate Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine.