Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Dr.Horvát Róbert, 2011.02.16.:

Tisztelt Pásztor Úr! Az ember eltünődik,hogy az egyéb és az identitásvédelmi dolgok egyre jobb irányt vesznek (optimizmus?) de Végel László gondolatával élve ez most már kapitalista viszonyok között történik,kérdem én van e a vajdasági magyar politikumnak belátása, hogy gazdaságilag hogy áll ez a 300000es társaság, milyen a gazdasági struktúrája, gazdasági jelene és jövője, potenciálja, vállalkozókedve,modernizációs hajlama,stb? Erről keveset hallani. Úgy vélem minket nem ártana vállalkozóbbá tenni mert lecsúszunk és eltününk(?)! A küszöbön alló népszámlálás talán erre is adatokkal tudna szolgálni. Üdv.

P.B., 2011.02.16.:

Tisztelt Doktor Úr!

Egyetértek a megállapításaival. Többször mondtam (először 2002-ben), hogy nemcsak nyelvében, hanem vállalkozói rétegének vastagságában is él a nemzet. Készültek tudományos igényű felmérések az elmúlt években. Ezek azonban általában nem átfogóak, hanem a közélet egy-egy szegmensére koncentrálnak. Valamilyen mértékben a gazdaságra is. Nincs okunk a dicsekvésre. Tény viszont, hogy az elmúlt 8-10 évben a tartományi lehetőségeknek köszönhetően számtalan vállalkozó részesült támogatásban. Most már az uniós források felé is lehet(ne) kacsingatni. Azon is változtatni kellene, hogy a közösségünk tagjainak jelentős része a vállakozókra (a szó legtágabb értelmében) ferde szemmel tekint. Meg kellene érteni, hogy a mai világban a vállalkozók tudnak munkahelyeket létesíteni, nem pedig a hajdani állami vagy társadalmi megavállalatok.

Baranyi Andor, 2011.02.03.:

Tiszteletem Képviselő úr! A Magyar állampolgársággal kapcsolatban szeretném feltenni kérdésem, de előtte szeretném megköszönni Önnek a Bácsföldvári kulturházban tett látogatását, hasznos információkat kaptunk. Az állampolgársággal kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy milyen web-oldalról lehet letölteni az állampolgárság kérvényazéséhez szükséges dokumentumok listáját? Előre is köszönöm a segítségét!

P.B., 2011.02.04.:

Tisztelt Baranyi Úr!

Én is jól éreztem magam tegnap Bácsföldváron. Örülök, hogy olyan sokan eljöttek. Az állampolgárságal kapcsolatos honlap címe, amelyeken hasznos tanácsokat, valamint az űrlapokat is megtalálhatja: www.allampolgarsag.gov.hu

Radulov Gabriella, 2010.12.14.:

Tisztelt Képviselő úr! Egy fontos és sokunkat érintő problémával fordulok önhöz. Munka nélküliek vagyunk férjemmel.Eddig ingyenes betegkönyvünk volt.Napokban lejár és próbáltam kérni a további hitelesítést.Elküldtek azzal,hogy van jövedelmem egy telek után,ami meghaladja a megadott összeget.Tehát 30dinár alatt,még jár az ingyenes betegkönyv,de ha azon felül van az összeg,akkor már földműves biztosításra kell mennem.Bementem az adóhivatalba,hogy utána nézzek mi is van valójában és kiderült,hogy még lecsapolási díjat is kell fizetnem.Ledöbbentem,hogy ilyen lehetséges.Kérem önt magam és sorstársaim nevében,mit tudunk tenni?Kénytelenek vagyunk semmiből fizetni?Mi alapján számítsák ki,mennyi jövedelmet tudok-tudnék megvalósítani egyáltalán egy telken?És miből fizessek földműves biztosítást? Nem lehetne ez ügyben valamit tenni? Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel Gabriella

P.B., 2010.12.15.:

Kedves Gabriella!

Az ügy rendezése érdekében kérem hívja föl Fremond Árpád kollégámat (a számát elküldtem Önnek e-mailben). Hallottunk már hasonló sajnálatos ügyekről és minden esetben megpróbáltunk segíteni. Rögtön hozzá kell tennem, hogy sajnos nem minden esetben jártunk sikerrel. Azt kell tudni bizonyítani, hogy nincs jövedelmük és nem is foglalkoznak mezőgazdasággal. A részleteket (benyujtandó dokumentumokat, stb.) Árpaddal megbeszélik.