Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Szigeti László, 2020.02.21.:

Tisztelt Pásztor Úr! Egyetlen kérdésem lenne, mégpedig az hogy miért nem kezd a VMSZ egy erőteljes pozitív kampányba, hiszen a haladók már ezt teszik, mégpedig nem pozitív és nem igaz hanem hamis állításokkal, hiszen valós értékek hiányában a magyar ajkú választókat (Magyarkanizsán és Horgoson) nem is tudnák megszólítani. Hiszem hogy magasabb szinten nem beszélnek így, de a polgárokkal való közvetlen kapcsolatban annál inkább. A gyakorlatban pedig a következő dolgok történnek: A nem egész 2,5 perces videóban a 2020.02.14.-i Magyarkanizsai lakossági fórumon lakosok panaszai süket fülekre találtak, hiszen a migránsok érkezését illetve itt tartózkodását nem lehet megakadályozni, intézkedni pedig csak egy megtörtént eset után lehet, de hogy a helyzet nem rosszabb, Tomin úr szerint az csakis a haladó pártnak köszönhető ( mintha a kalíciós partner nem is lenne, illetve a VMSZ-nek semmi pozitív érdeme nincsen) Szóval minden úgy jó ahogy van, de hogy nem rosszabb, az a haladók érdeme. https://www.youtube.com/watch?v=0AGfHnEgve0 Mikor a Horgos-2, a migránsok betörtek Magyarországra 2020.01.28-án, és hamarosan vissza is menekültek, azt követően pont önnek Pásztor úr hála ( és nem a haladó pártnak ) hogy elvitték őket a rendőrök Nagykikindára. A Haladók pedig teli pofával azt állították a lakosság felé hogy nekik köszönhetik ezt a lépést. Továbbá a haladó aktivisták már odáig is eljutottak hogy a PROSPERITATI által folyósított támogatásokat is nem a VMSZ-nek hanem a haladóknak köszönhetik a polgárok, hogy minden kiaszfaltozott út is az ő érdemük, de szerintem „még a levegő is amit belélegzünk”., habár ezt még nem halottam. Teszik ezt most februárban, hát még mire számíthatunk április 29.-ig? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Szigeti László

P.B., 2020.02.21.:

Tisztelt Szigeti Úr!

Köszönöm a felvetést. Nem hinném, hogy jó lenne, ha a polgárokat hónapokon át a kampánnyal fárasztanánk. Mi most még dolgozunk. A kampányt néhány hét múlva indítjuk, amikor a választások kiírásra kerülnek. Szerintem az emberek nagy többsége el fogja tudni dönteni, hogy mi kinek köszönhető. Reális és emberközpontú kampányt fogunk folytatni, ugyanakkor nem fogjuk az embereket lerohanni, fárasztani, zaklatni.


Szigeti László, 2020.02.08.:

Tisztelt Pásztor Úr! Tekintettel a migráció körüli eseményekre, a február 07-i Magyar Szó – an megjelent cikkre hivatkozva, ahol a tanácskozás lényege számomra a: „Hogy meg tudjuk-e oldani azt, hogy községeink területére soha többet ne lépjen be egy migráns sem? Sajnálatos módon ezt biztosan nem tudjuk megakadályozni.”. Ez azért lesújtó, mert ez azt jelenti hogy a hatalom nem is akarja megakadályozni, hiszen a befogadó központok zártak is lehetnek? A másik kérdésem az, hogy mivel egyikük sem akar Szerbiában maradni (hanem tovább állni), vajon mely törvény szerint van joguk szabadon kószálni az országban? Más lenne a helyzet ha itt akarnának maradni, de mivel ilyen kérelmet nem adtak be ez nem ál fenn. A harmadik kérdésem pedig az, hogy mivel a szerb elnök többször is kifejtette hogy szeretné ha ezek a migránsok itt maradnának, következetesképp az egész haladó pártnak is ez a hivatalos álláspontja, hogyan tudunk mi a jövőben koalíciós partnerként együttműködni velük? (különös tekintettel az elnök kijelentésére az első 15 másodpercben: https://www.youtube.com/watch?v=gCYlZwG8Wwg ) Válaszát előre is köszönöm. Szigeti László

P.B., 2020.02.08.:

Tisztelt Szigeti Úr!

A VMSZ mindent megtesz, amit tud, nyilatkoztam erről a héten is többször, a parlamentben is részletesen kifejtettem az álláspontunkat. Ebben a kérdésben egyedül vagyunk, viszont a rendőrség elkezdte végezni a munkáját. Kitartóak leszünk.


Szigeti László, 2020.01.25.:

Mivel a Szerb kormány egyértelmű álláspontja az, hogy a migránsok letelepedhetnek Szerbiában – csak kérniük kell, felmerül egy egyszerű de elkerülhetetlen kérdés ( ami egyenlőre bagatelizálva van ). Mivel szinte mindegyik migráns muzulmán, és miután bizonyosságot szereztünk már arról hogy soha nem azon ország törvényeit tisztelik amely befogadta őket, hanem csak és kizárólag a saját vallási törvényeiket, vajon Szerbia az egynejűségről szóló törvényeit változtatni fogja vagy kettős mércét fog alkalmazni? Köztudott hogy nekik több feleségük van illetve lessz, (hiába is tagadjuk). Válaszát előre köszönöm.

P.B., 2020.01.26.:

Tisztelt Szigeti Úr!Mi küzdünk az ellen, hogy a migránsok nálunk letelepedjenek és remélem ebben sikeresek leszünk. Ami a kérdést illeti, nem tervezi a Kormány az Alkotmány ezirányú módosítását. Nem kell figyelmen kivül hagyni az a tényt se, hogy Szerbiában több olyan hagyományos nemzeti kisebbség is él, amelyek tagjai(nak egy része) muzulmán vallású(ak). Bosnyákok, albánok, romák és mások.