Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Boris Rehak, 04.04.2014.:

Postovani Balinte, Da li su tacne indicije da ulazite u buducu Vladu sa SNS-om? Licno bih voleo da tako bude, kad su naprednjaci vec napravli rezultat kakav jesu, a i rezultati SVM-a su respektabilni, pa se ovaj dvojac i namece kao logican, bilo bi mi drago kad bih Vas video kao ministra ili na nekoj drugoj visokoj funkciji... Srdacan pozdrav

P.B., 04.04.2014.:

Poštovani Borise,

Rekli smo još početkom kampanje da ćemo biti deo vladajuće koalicije, ako se dogovorimo o programu. Ja ću zahvaljujući glasovima građana i dalje biti narodni poslanik i predsednik Poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Narodnoj skupštini.

Dubravka, 02.04.2014.:

Zahvaljujem se na Vasem brzom odgovoru, ali nazalost nisam ni dalje sigurna sta treba da podnesem, s obzirom da sam razvedena i na mom izvodu iz maticne knjige rodjenih to i pise. Da li je neophodna presuda o razvodu mog braka kad podnosim zahtev za drzavljanstvo za sebe i da li je to isto potrebno kad moja cerka podnosi zahtev za madjarsko drzavljanstvo. S obzirm da nisam menjala prezime, ne vidim od kog je znacaja sam status o braku_! Hvala unapred.

P.B., 02.04.2014.:

Poštovana Dubravka,

Treba da podnesete izod iz matične kjnige venčanih. Bračni status je od značaja da podnosilac koji je u braku, nakon dobijanja državljanstva ne bude u mogućnosti da ponovo sklopi brak u Mađarskoj.

Dubravka, 01.04.2014.:

Postovani, Da li je prilikom apliciranja za madjarsko drzavljanstvo neophodno podneti izvod iz maticne knjige vencanih ili presudu o razvodu kad se kontinuitet o poreklu vidi iz samih izvoda iz maticne knjige rodjenih? Baba, mama, ja... Pretpostavljam da ni mom detetu koje je punoletno, takodje ne trebaju dodatni papiri o bracnom stanju roditelja. Hvala unapred

P.B., 01.04.2014.:

Poštovana Dubravka,

Ne trebaju izvodi iz matične knjige venčanih Vaših predaka. Potrebno je priložiti samo Vaš izvod iz matične kjnige venčanih, pod uslovom da ste venčani.