Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


ivan, 06.03.2014.:

Postovani, kad vrate sa polaganja zakletve u vezi madjarskog drzavljanstva....da li ponistavaju papire ili pozivaju ponovo ? Da li treba sami da se jave tamo gde su polagali zakletvu....? Kakva je uopste dalje procedura posto se niko ne javlja na telefon u ustanovama...! Mozda ako neko ima nekakvo iskustvo u vezi sa ovakvom situacijom...neka nam pomogne !!! Hvala u napred...

P.B., 06.03.2014.:

Poštovani Ivane,

Nema ponovnog pozivanja kad konstatuju da ne govorite u dovoljnoj meri mađarski jezik. Imate pravo ponovo da podnesete zahtev. Ali Vam preporučujem da to činite samo kad savladate jezik.

Tamara Rukavina, 05.03.2014.:

Postovani, Baba mi je rodjena 5. Aprila 1941. Da li mi je dovoljna njena umrlica za dobijanje madjarskog drzavljanstva ili treba da vadim umrlicu nekog pretka koji je rodjen pre nje?

P.B., 06.03.2014.:

Poštovana Tamara,

Ako je Vaša baka živela u Bačkoj u prvim godinama svog života, bila je državljanka Mađarske.

Dusko Grahovac, 04.03.2014.:

Postovani, 28.08.2013.godine sam predao zahtev za dobijanje drzavljanstva Republike Madjarske. Do dana danasnjeg nisam dobio nikakav odgovor. Molim Vas postoji li nacin da se moze proveriti ishod moga zahteva, jednostavno gde mogu proveriti sta se desava sa mojim zahtevom? Kakvo je Vase misljenje o tome? Hvala. S postovanjem.

P.B., 06.03.2014.:

Poštovani G-dine Grahovac,

Ne postoji takva baza i ne daju obaveštenja do donošenja konačnog rešenja po zahtevu. Dobićete odgovor u pisanoj formi.