Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Vanja, 25.02.2014.:

Postovani gospodine, Pre godinu dana su mi prihvaceni papiri u madjarskom konzulatu u Subotici,posle 2 odbijena puta. Rekli su mi da je sad sve ok, da poziv ocekujem za 6 meseci. Poslednjih 2 meseca sam zvala svaki drugi dan ili ambasadu u Budimpesti ili konzulat u Subotici u nadi da ce mi reci kada cu biti pozvana na zakletvu, da bi mi oni svaki put rekli da je sa mojim papirima sve u redu i da uskoro ocekujem poziv. Evo danas mi je stiglo pismo, u kome pise da su mi papiri odbijeni jos u oktobru, ali nije napisan razlog, i napisano je da nemam pravo na zalbu. Sad mene zanima da li mozda znate koji moze biti razlog tome?? S obzirom da u mojoj porodici vec svi imaju drzavljanstvo sem mene. Veliki pozdrav i moje postovanje!

P.B., 26.02.2014.:

Poštovana Vanja,

Ne mogu znati šta je razlog. Pretpostavljam da je nedovoljno znanje jezika. Pravo žalbe nemate, ali imate pravo da ponovo podnesete zahtev.

Slobodan, 25.02.2014.:

Postovani, Da li nameravate da pokrenete inicijativu za ukidanje placanje Pio doprinosa za poljoprivrednike koji poseduju male povrsine zemlje ?

P.B., 26.02.2014.:

Poštovani Slobodane,

Apsolutno da. Narodni poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Arpad Fremond je još prošle godine govorio o ovoj temi u Narodnoj skupštini. Zasada smo jedina stranka koja se bavi ovim pitanjem, a ima i konkretne predloge. U izbornom programu SVM-a smo naveli sledeće:  Insistiranjem na izmeni pravila socijalnog osiguranja želimo postići da obaveze poljoprivrednih proizvođača budu u srazmeri sa površinom obrađenog zemljišta i ostvarenim prihodima od poljoprivrede.

pajo jovic, 23.02.2014.:

Uteha za NELU ja sam predao 12 04 2013 i nisam dobio nista jos...rekli su mi samo da budem strpljiv...

P.B., 23.02.2014.:

Hvala Vam, g-dine Joviću. Nadam se da Nela čita ovo.