Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Szigeti László, 2020.08.07.:

Tisztelt Pásztor Úr! A kérdésem az, hogy miután megalakult az új szerb kormány, a migrációval szembeni álláspontja változik e, vagy marad azonos az előző kormány álláspontjával összhangban. Most már tényleg nem állapot ez a napi több száz migráns jelenléte Horgoson. Miért nem áll módjában a hatóságnak meggátolni a mozgásukat úgy, mint a korona járvány elején? Azt mindig tudták tanácsolni hogy vigyázzunk magunkra, de vajon a migránsokkal szemben hogyan vigyázzunk magunkra? Megtisztelő válaszát előre köszönöm. Tisztelettel: Szigeti László

P.B., 2020.08.08.:

Tisztelt Szigeti Úr!

Nem alakult még meg a Kormány, csak a Parlament. Sőt, ott is csak a mandátumok hitelesítésén vagyunk túl. Hogy mi lesz a Kormány álláspontja, nem tudjuk, hiszen az sem világos, mely pártok alkotják majd, de ami biztos: a VMSZ álláspontja változatlan. A helyi lakosság biztonságának garantálása a koalíciós szerződésünk egyik legfontosabb eleme lesz.


Szigeti László, 2020.05.15.:

Tisztelt Pásztor Úr! Miután a felnőtt nagykorú szerb állampolgárok számára (nem a nyugdíjasok) is megérkezik a 100 euró, van e határidő annak felvételére, és ha igen mennyi az? Azért kérdezem, mert nem kevés állampolgár külföldön van és jelen pillanatban vagy nem áll módjukban hazajönni, vagy ha igen akkor elég költséges lenne az. Köszönöm a válaszát Tisztelettel: Szigeti László

P.B., 2020.05.15.:

Tisztelt Szigeti Úr!

Nincs határidő.


Darabán Piroska, 2020.04.24.:

Tisztelt dr. Pásztor Bálint, Kérem mint parlamenti képviselő, tudna-e adni választ arra, hogy a mai napon (2020. április 24-én) miért engedték át az ingázó dolgozókat Magyarországra -, és visszajövet a munkából, Szerbiába való belépéskor MINDENKIT 28 napos karanténba helyeztek? Jó lenne, ha ezekkel az emberekkel nem "játszadoznának a tisztségviselők". Családom is érintett ebben (minden dokumentummal rendelkezett) - a munakviszonyról szóló igazolása is HITELESÍTVE van, az illetékes járási hivatal által! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Darabán Piroska - Magyarkanizsáról

P.B., 2020.04.27.:

Tisztelt Darabán Piroska!

Közzétettük a választ még aznap. Bemásolom ide is Pásztor István nyilatkozatát:

A tegnap újranyitott határátkelőkön a ma délután hazatérő ingázó munkavállalók határ- és egészségvédelmi működésbeli mulasztások következményeivel szembesültek, a szerb határon. Számos megkeresést kaptunk a bajba került polgártársainktól, akiknek felháborodását osztom és megértem. Annyit vártunk ennek a lehetőségnek a megvalósulására és oly fájdalmas a mulasztás okozta keserűség!

A gondok okozója az volt, hogy a szerbiai illetékes szervek elmulasztották a karanténrendelkezés szabályait összehangolni a határnyitásról szóló kormányhatározattal.

A problémáról tudomást szerezve azonnal felhívtam telefonon Ana Brnabić miniszterelnök asszonyt és kértem az azonnali intézkedést, a mulasztás elhárítását. Ennek eredményeként ma (péntek) 19 órától fennakadásmentesen átjárható a három újranyitott határállomás. Azt is kértem, hogy azoknak, akik a nap folyamán végzést kaptak 28 napos karanténba vonulásról, ne kelljen karanténba vonulniuk, a végzések kerüljenek visszavonásra és töröljék őket a karanténba rendeltek jegyzékből. Így azok, akik a nap folyamán karanténra vonatkozó végzést kaptak, nem kell karanténba vonulniuk, szabadon ingázhatnak munkahelyükre és vissza. Ígéretet kaptam, hogy így lesz.

Sajnálom a történteket, de annak mindenképp örülök, hogy hozzá tudtam járulni ennek a problémának a megoldásához is. Remélem végérvényesen.