Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Ibolja dujmović, 2021.03.13.:

Mèrt nincs palicson vakcinàcijo anjiva menyenek menjenek hàt nyisonak it iš ès ki akar szabad a pàlya majd làsa menyien akarnak köszönöm hogy elolvasa

P.B., 2021.03.13.:

Tisztelt Ibolja Dujmović,

Egyelőre a megadott helyeken lehet fölvenni a védőoltást, de elképzelhető, hogy bővülni fog az oltópontok listája.


Dr. Huszár Elvira, 2021.01.04.:

Tisztelt Dr. Pásztor Úr, 2020. október 8. án fordultam Önhöz azon problémával, hogy a lakóházam ablakai alatt /Palics, Magyarkanizsai út 10./ lerakott sahtok kibihatatlanul csattognak, ami ellehetetleníti az életemet. Kern Imre Alpolgármester Úr közbenjárására a sahtok ki lettek cserélve /egy alkalommal!/,de semmi sem változott. A sahtok továbbra is zuhognak. Amikor interveniáltam Kern Úr - nál, azt a választ kaptam, hogy nem igér semmit, a sahtok ki vannak cserélve. Számomra ez mit sem ér, hiszen a probléma nincs megoldva ... nem beszélve a nyári forgalomról, nyitott ablakoknál ... Tisztelt Elnök Úr, senki nem érdemli meg, hogy ártatlanul ilyen kínoknak legyen kitéve. Nagyon szépen kérem segítsen, mert ez olyan jellegű probléma, ami örökös, nem múlik el s az őrületbe kerget. Bízom Önben!

P.B., 2021.01.04.:

Tisztelt Tanárnő!

Végigkísértem a problémával kapcsolatos fázisokat. Kern úr mindent megtett, amit lehetett. Ennél többet nem tudunk, nem lehet tenni. 


Huszár János, 2020.12.14.:

Tisztelt Dr. Pásztor Úr, Bocsánat, hogy zavarásért - Én Magyarittabéről jelentkezek egy 20 éves problémával. Röviden arról van szó, hogy 2000 -ben a meboldogult szüleimtől bíróságilag elörököltem a vagyonukat, amibe beletartozik: a magyarittabei helyi közösség épülete, a református egyház parókiája és még négy üzlethelyiség - mindez ma bíróságilag az én nevemen van, de a Begyaszentgyörgyi földügyi hivatal - nem hajlandó bevezetni (a II.világháború után az akkori hatalom fizikailag az említett épületeket elvette, de papírilag megmaradt a szüleimen ezután pedig én előrököltem, és most az én nevemen vannak az említett épületek.), 2000 óta a hatalmak ezt az ügyet úgy rendezték, hogy a nevemen levő üzlethelyiségeket szétosztották olyan privát személyeknek, akiknek volt akkora hatalmuk, hogy megszerezhessék. A probléma nagyságát látva - nem arra kérném meg, hogy ezt rendezze (mivelhogy a 20 évi megtapasztalásunk szerint erre nincs politikai akarat/lehetőség) - hanem arra kérném meg - ha arra lenne lehetőség, - hogy az egyik üzlethelyiséget megszerző alany (Persu) úgy látta jónak, hogy ő ezt a problémát úgy fogja megoldani, hogy megtesz mindent, hogy bennünket elüldözzön innen - ezt pedig úgy próbálja valóra váltani, hogy az "ő" üzlethelyisége és az én családi házam között van egy 3.8m -es bejárat, amelyen keresztül naponként 7-8 teherautót küld be az udvarra (amely bíróságilag a nevemen van, de nem használhatom) és az említett teherautók az ablakunktól 1 méterre megállnak ahol tartózkodunk, és lássuk, hogy készakarva jártassák reggel 05:00 - tól éjjel 23:00 tarthat ez a teherautójáratás és még ez mellett a vízvezető csatornát már háromszor tönkretették, a falakat megrongálják - minderről rendőrségi jelentést tettünk, de kijöttek megnézték, leírták az ügyet - de ennyi. Mindez mellett az említett üzlettulajdonos engedélyezi az alkoholfogyasztást az üzlet helyiség előtt vagy az említett udvarban. Akik lerészegedve segíteni akarnak az üzlet tulajdonosának és üvegeket, tégladarabokat - dobálnak át az udvaromba, ordibálással leszámolásra hívnak, ránkverik az ablakokat...stb. Amennyiben a rendőrségnek teszek jelentést, kijönnek, megnézik, beülnek az autójukba és ennyi. Ha bármit is tud tenni ebbe az ügybe nagyon-nagyon hálásak lennénk, Üdvözlet és még sok sikert kivánunk önnek a jövőben, Tisztelettel, Huszár János

P.B., 2020.12.18.:

Tisztelt Huszár Úr!

A VMSZ által irányított helyi közössegtől kapott informació leszűrhető, hogy tudnak a problémájáról, de mint helyi közösség nem tudnak ebben segíteni, mert nincs rá felhatalmazásuk.

Azt javaslom, hogy egy mindent magába foglaló kérvénnyel forduljon a begaszentgyörgyi községi tanácshoz és a begaszentgyörgyi községi elnökhöz. A kérvényt nyújtsa be az urbanizmus részleghez is.

Amit a magyarittabei helyi közösség fel tud ajánlani az a technikai közreműködés.