Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Vlada, 20.01.2014.:

Postovani gospodine Pasztor, da li imate neke informacije da li ce proces odobravanja mađarskog državljanstva po pojednostavljenom postupku za potomke državljana Mađarske zavisiti od rezultata izbora na proleće ove godine,koji ce biti odrzani,ako ne gresim,6.aprila.Cini mi se da Orbanova stranka Fides ima veliku prednost za sada,ali nikad se ne zna.Koje su Vase prognoze u vezi izbora,jer,predpostavljam,smenom vlasti dolazi i do promene zakona.Hvala unapred! Vlada.

P.B., 20.01.2014.:

Poštovani Vlado,

Mora da neko širi dezinformacije, jer se ovo pitanje danas već drugi put postavlja. Kao što sam i na Majino pitanje odgovorio, ne očekujem izmene u Zakonu o državljanstvu Mađarske nakon tamošnjih izbora, jer je za ovakvo rešenje 2010. godine glasalo oko 97% poslanika.

Maja, 19.01.2014.:

Postovani gospodine Pasztor, da li imate neka saznanja da ce proces daljeg odobravanja mađarskog državljanstva po pojednostavljenom postupku za potomke državljana Mađarske van matice u mnogome zavisiti od rezultata parlamentarnih izbora na proleće ove godine?Hvala unapred!

P.B., 20.01.2014.:

Poštovana Maja,

Ne očekujem izmene u Zakonu o državljanstvu Mađarske nakon tamošnjih izbora, jer je za ovakvo rešenje 2010. godine glasalo oko 97% poslanika.

atila, 18.01.2014.:

postovani pasztor,,,hteo sam da vas zamolim ,,,da mi odgovorite na pitanje,;prikupio sam papire iz opstine izvod iz maticne knjige rodjenih za mene i za moga oca jozefa izvod iz maticne knjige umrlih za moga dedu istvana(1919)i izvod iz maticne knjige vencanih za sebe(atila),,,dali mije potrebno jos nesto od papira da nosim u suboticu da predam,,,hvala unapred

P.B., 18.01.2014.:

Poštovani Atila,

Bilo bi bolje da imate izvod iz matične knjige rođenih za dedu. Trebaće Vam još popunjeni formulari, fotografije i biografija. Ako nešto od dokumenata bude nedostajalo, imaćete vremena i mogućnosti da ih naknadno dostavite.