Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


slobodan, 12.02.2014.:

veliki pozdrav za gospodina pastora,imao bih jedno pitanje .bio sam u subotici na proveru jezika ali nisam zadovoljio sa znanjem kod konzula,nisam siguran da li da cekam papire da mi posalju iz budimpeste ili mogu da idem opet na proveru jer ja i dalje ucim madjarski jezik.hvala veliko na odgovoru.

P.B., 12.02.2014.:

Poštovani Slobodane,

Predlažem Vam da sačekate rešenje, a u međuvremenu nastavite sa učenjem jezika.

 

Goran, 07.02.2014.:

Postovani gospodine Pastor vi ste jedan od politicara koji nam treba u vlasti i sa kojim bi brze usli u EU.Imate moj glas na izborima

P.B., 08.02.2014.:

Hvala Vam, Gorane.

Ljubiša Čavrgov, 07.02.2014.:

Poštovani, interesuje me sledeće: pošto sam državljanstvo već dobio (na legalan način, uz potvrđeno znanje jezika), ostalo mi je još na napravim pasoš. Kako sam čuo glasine da se, navodno, državljanstvo oduzima ukoliko se ispostavi da ne govorite tečno mađarski, da li i meni preti ta opasnost ako odem u Segedin da pravim pasoš. Moje znanje jezika nije savršeno,dovoljno je za svakodnevnu komunikaciju ali ne i za formalne razgovore, s obzirom da učim mađarski tek nešto više od 8 meseci. Mnogi mi govore da ne treba da se plašim s obzirom na svoje znanje, ali bi mi ipak Vaš savet bio od velike pomoći. Srdačan pozdrav!

P.B., 09.02.2014.:

Poštovani G-dine Čavrgov,

Ne mogu Vam dati odgovor, koji je pouzdan i sigurno tačan, pošto ne znam na kom nivou govorite mađarski jezik. Ako je Vaše znanje jezika dovoljno za komunikaciju, ne bi trebalo da bude problema. Državljanstvo se oduzima onim ljudima koji su ga stekli prevarom ili na drugi protivpravan način.