Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Martin, 31.01.2014.:

Hvala na odgovoru, interesantno da manje ima stanovnista generalno u Srbiji pa i madjara, samo eto u Beogradu se povecalo,pa zbog toga idete na lokalne izbore.Neka vas sreca prati na izborima.Bas me interesuje ako udjete u skupstinu Beograda sta ce to "beogradski madjari da imaju kao benefit" Uvek imate dobre,diplomatske odgovore.

P.B., 31.01.2014.:

Poštovani Martine,

Ja sam u Beogradu studirao od 1997-2002. Još od tada znam da ima dosta Mađara u glavnom gradu, samo su bili pasivni, jer im se nikad niko nije obratio. Od kada se raširila vest o tome da je osnovan odbor stranke, javljaju se, dolaze. Prilaze i pripadnici drugih nacionalnih manjina.

Martin, 31.01.2014.:

Zasto ste gosp. Pastore promenili misljenje,samo da vas podsetim!?Kada ste pravili odbor u BG rekli ste da ne zelite da koristite +diskirminaciju (preg cenzusa za manjinske stranke u BG) a sada eto kazete da hocete.Eto toliko o vasoj doslednosti. "Naša organizacija neće koristiti manjinski cenzus, gde god bude učestvovala na izborima. To nije pošteno, niti nam pripada, jer mi u mesnom odboru nismo većinom pripadnici manjinskog naroda. Mi ćemo se na izborima pojaviti kao bilo koja druga politička organizacia, bez ikakvih privilegija", kazao je Marjanović. http://www.blic.rs/Vesti/Politika/292883/SVM-osnovao-odbor-u-Beogradu

P.B., 31.01.2014.:

Poštovani Martine,

Znam šta je rečeno prilikom osnivanja Beogradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara. U protekle dve godine se učlanio veliki broj Mađara, tako da se situacija od pre 26 meseci korenito promenila. Ništa ne činimo što je protivzakonito ili se kosi sa moralnim načelima.

Aleksandar, 28.01.2014.:

Postovani gospodine Pastor, moj pra deda 1910god. rodjen je u jednom selu pored Temerina, niko pre njega,a ni posle nije rodjen na teritoriji Austro-ugarske,odnosno Madjarske. Zamolio bih vas da mi odgovorite imam li sanse da ako bih naucio madjarski dobijem drzavljanstvo, hvala puno unapred!

P.B., 28.01.2014.:

Poštovani Aleksandre,

Imate osnova za podnošenje zahteva, pod uslovom da naučite jezik.