Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Csőke László, 2010.10.21.:

Tisztelt Pásztor úr ! Szeretnék érdeklődni mikor lesz megszüntetve a kötelező RTV előfizetés, ami egyszerűen felháborító és megalázó. Most kaptam a bírósági per előtti felszólítást. Ha nem fizetek feljelentenek, talán ki is végeznek de biztos megköveznek. Nem lehetne valamit tenni pl. munkanélküliek, kisnyugdíjasok és minden jóérzésű ember mire fel fizessen azért ami minőségtelen és nem is nekünk szól! Csak azért mert törvényt hoztak róla ? Nem lehetne ebben az ügyben valamit tenni ? Tisztelettel Csőke László

P.B., 2010.10.21.:

Tisztelt Csőke Úr!

Az RTV előfizetés kérdése szinte mindegyik lakossági fórumon, más rendezvényen előkerül. Több kezdeményezés is készült már az elmúlt években az előfizetés megszüntetése érdekében. Ezért köszönöm, hogy itt a honlapomon is föltette ezt a kérdést. Sajnos azonban azt kell mondanom, hogy az emberek felháborodása érthető, de nem jogos. Ahogy Ön is írta, a 2002-ben elfogadott Műsorszórási törvény kötelezővé teszi az RTV előfizetés fizetését. Kivételeket is megállapít, de sajnos csak a 100%-ban rokkantak, a vakok és a siketek esetében.

Az RTV előfizetés alternatívája az lenne, ha a közszolgálati RTV-ket a költségvetésből (azaz szintén a mi pénzünkből) pénzelnék. Azért használtam többes számot, mert Vajdaságban a befolyt előfizetés 70%-а а Vajdasági RTV-t illeti meg.

A közeljövőben változik majd az országban a médiaszabályozás. Akkor lehet aktuális az előfizetés kötelezettségének a megszüntetése, de reális esélyt erre nem látok. Nem lenne jó, ha a közszolgálati RTV-ket újra a költségvetésből pénzelnék. Azt a kezdeményezést viszont, hogy pl. nyugdíjasok mentesüljenek a kötelezettség alól mindenképpen támogatni fogjuk. Remélem más pártok is.

Csaba, 2010.09.02.:

Üdvözletem! Mivel nem igazán tudom hova forduljak kérdésemmel, talán Ön tájékozottabb és meg tudja nekem mondani, hogy kell-e Ukrajnába vízum? Vagy milyen papír kell? Persze szerb útlevéllel. A nagykövetséget nem lehet elérni, itt a határon biztosat nem tudnak mondani,csak azt, hogy az ukránoknak kell ide. Nem szeretném ha az ukrán határon meglepetés érne. Előre is köszönöm válaszát.

P.B., 2010.09.03.:

Kedves Csaba!

A Külügyminisztériumban utánajártam a dolognak. A szerbiai állampolgárok csak vízummal léphetnek be Ukrajnába. A vízumigénylésnél meghívólevelet is mellékelni kell. Ukrajna belgrádi nagykövetsége konzuli ügyekkel foglalkozó osztályának telefonszáma 011/306 5839.

Tivadar, 2010.06.03.:

Szeretném megdícsérni Pásztor Bálint és a VMSZ munkáját. Büszkén tölt el az az érzés, hogy magyar vagyok és a VMSZ tagja vagyok.

P.B., 2010.06.03.:

Köszönöm szépen, Tivadar. Én is büszke vagyok arra, hogy egy közel 8000 tagú csapat tagja lehetek, amely az egész vajdasági magyarság érdekében dolgozik.