Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


CSIPAK TIBOR, 2010.01.08.:

Bálintom! Figyelemmel kisérem munkád és nyilatkozataid rendre elolvasom. Interjuid tanúskodnak arról, hogy gondolataid letisztultak, tudod mit akarsz mondani és hogyan, ez már szinte a diplomáciai gondolkodás szintje ahol minden szónak, vesszőnek megvan a helye, nem véletlenül. Ilyen szempontokból kiindulva ütötte meg a fülem az, hogy tanácsadóról nyilatkozol egy majdani nyugdijtörvényel kapcsolatban ami a parlamenti képviselőkre vonatkozna. Én inkább szakértőt emlitettem volna, ennek a szónak egészen más a fajsúlya!És az emberekben más aszociációt vált ki, a politikában ez rendkivül lényeges!Te hogyan látod?

P.B., 2010.01.08.:

Kedves Tibor!

Köszönöm az észrevételt, teljesen egyetértek. A szakértő szó valóban sokkal megfelelőbb. Látom a Magyar Szó internetes oldalán, van már néhány negatív reakció. Amikor tegnap ezt lenyilatkoztam, tudtam, hogy sokakban rosszallást fognak az általam elmondottak kiváltani, hiszen nagyon rosszul élnek az emberek, én pedig szakértőkről, munkatársakról beszélek, amikor így is nagyon negatív a képviselők és egyáltalán a Parlament megítélése.

De őszintének kell lenni és beszélni kell a nem annyira népszerű dolgokról is. Ha az ember nem a gombnyomogató szavazógépezet egyik csavarjaként értelmezni a maga szerepét a Parlamentben, hanem eredményesen szeretné az emberek érdekeit képviselni, akkor bizony nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy az egész frakciónak (amely 7 tagú, 3 nemzet és 4 párt alkotja) egy adminisztratív munkatársra (titkárnő) van joga és kész. Nagyon sok területhez nem értünk, meg fizikailag is nagyon nehéz mindennel foglalkozni. Persze ilyen gondjai azoknak nincs, akik csupán szavazni járnak a Képviselőházba, de mi nem szeretnénk ezek közé tartozni. És nem utolsósorban, ha lenne jogunk 1-2 szakértőre, mint mindenhol a világon, akkor néhány magyar szakember is kereseti lehetőséghez jutna.

Dr Andrija, 2009.12.10.:

Tisztelt Pásztor úr, az én kérdésem egyszerü. A vmsz tagja szeretnék lenni és aktivan résztvenni a vajdasági magyarság küzdelmében. Ujvidéken élek és orvosként dolgozom. Elöre is köszönöm a felvilagositását.

P.B., 2009.12.11.:

Tisztelt Dr Andrija!

Örülök annak, hogy a VMSZ tagja szeretne lenni és részt kíván venni a magyarság küzdelmeiben. Ebben az esetben, kérem keresse föl a VMSZ újvidéki irodáját, amely a Fehér Ferenc téren található, és töltse ki a belépési nyilatkozatot. A VMSZ Elnöksége egyik következő ülésén dönteni fog tagfelvételi kérelméről.

Nagy Abonyi Pál, 2009.12.07.:

Tisztelt Népképviselő úr! A napokban hordja szét a postás a végzéseket földtulajdonosaink felé. A végzésben a lecsapolási illeték mértékéről tájékoztatják parasztjainkat. A fizetendő összeg cirka 1200 dinár hektáronként. Ezt az összeget a VODE VOJVODINE vállalat számlájára kell befizetni. Nagy a zúgolódás. A Zentán működő paraszt szövetséggel hadilábon állok, ezért Önt kérdezem: Miért most számlázzák ki a tavalyi lecsapolási illetéket is? Mit csapoltak le tavaly, abban a szárazságban? Ha most számlázzák ki a tavalyit, miért adják vastagon hozzá a kamatokat is? Az idei illetéket is miért most az utolsó negyedévben találták ki, hogy jár? Ha az idei illetéket most számolták ki, akkor miért számlázza már mindjárt hozzá a kamatot is? És főleg. Milyen jogcímen fizetjük mi meg azt a szolgáltatást, amit sohasem igényeltünk? Szüleim tulajdonában levő földek parti földek. Amikor megvettük őket, akkor azért voltak magasabb árúak a réti földektől. Földjeinkhez legközelebb 1 kilométerre van csatorna. Tudom, hogy ez az összeg Önnek, vagy nekem nem jelentene akadályt, hogy kifizessük, de a paraszt, akinek a jövedelme megkérdőjelezhető, attól mi jogon szedjük be? Ez az összeg, ha minden zentai földre vonatkozik, akkor az kb. 25 millió dinár évente. Szüleim azt mondták, hogy a helyi járulékot kifizetik, de ezt nem fogják.

P.B., 2009.12.07.:

Tisztelt Nagy Abonyi Úr!

Erről a valóban nagy problémáról november 19-én értesültem egy tornyosi gazdától. Fremond Árpád képviselőtársam, a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának tagja rögtön utanájárt az ügynek. A zentai Gazdakör és az Önkormányzat tudomásom szerint tárgyal a Vajdaság Vizei közvállalattal.