Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


Horvát Róbert, 2009.11.29.:

Tisztelettel jelentem Államelnökünk kijelentette,hogy "saját identitásunkkal akarunk bejutni az EU-ba"............ÉN IS!Tanja Miscevic asszony a mai Blicben kijelentette,hogy 2020 elött nem aktuális.Létezik? Üdvözlöm Képviselő úr!

P.B., 2009.11.30.:

Tisztelt Horvát Úr!

Parlamenti felszólalásainkban mi már évekkel ezelőtt rámutattunk arra, hogy nem érdemes dátumokkal dobálózni. Ehelyett inkább tenni kellene annak érdekében, hogy meghonosodjon az európai értékrend Szerbiában. Az ország leghamarabb akkor lesz EU tag, amikor a jogharmonizáció, valamint a törvények alkalmazása terén elérjük az ehhez szükséges szintet. Az olcsó politikai poénszerzési kísérletek nem tesznek jót az ügynek. Másképp fogalamazva: reálisnak tűnik Tanja Miščević "jóslata".

DrHorvát Róbert, 2009.11.18.:

Tisztelt Pásztor úr! A VmSZ irodából azt a választ kaptam,hogy a kettős identitású kettős kisebbségi (Magyar-horvát) egyén csak egy kisebbségi névjegyzékre iratkozhat fel!Tehát döntenie kell két számára alapvetően kedves identitás között ami nincs rendjén!Sok ember vész el igy !Tisztelettel Dr Horvát

P.B., 2009.11.18.:

Tisztelt Horvát Úr!

Az identitás szabad megválasztása alkotmányos jog. Nem kevés kettős identitású ember él Vajdaságban, de valóban csak egy nemzeti kisebbség választói névjegyzékére lehet felíratkozni. Ez a hatályos jogszabályok (a Nemzeti tanácsokról szóló törvény 47. szakasza) értelmében  így van. Mindenkinek arra a kisebbségi névjegyzékre kell felíratkoznia, amely közösséget a legközelebbinek érzi magához, amellyel a leginkább azonosul. Ez személyes döntés kérdése.

KR-VI, 2009.11.15.:

Tisztelt Bálint! Elnézést kérek,hogy Önhöz fordulok a következőkkel: A vízummentességel kapcsolatban lenne kérdésem.Persze ha megkapjuk mi lesz a sorsuk a CMH irodáknak, munkatársainak és külmunkatársainak? Válaszát előre is köszönöm. A jövőben pedig további sikeres munkát kívánok!

P.B., 2009.11.16.:

Tisztelt KR-VI!

A CMH irodák a vizummentesség elérését követően is teljes kapacitással fognak működni. Megmaradnak az alapvető feladatai a magyarigazolványokkal, oktatási-nevelési támogatással, továbbtanulási tanácsadással kapcsolatban. És ezek mellé talán újabbak is társulnak majd: pl. pályázatfigyelés- és írás, hasonlók. A CMH irodák hatásköre a múltban is változott néhányszor, idomult az új kihívásokhoz, így biztos vagyok abban, hogy a jövőben is fontos munkát fognak ellátni.