Tegyen fel kérdéseket Pásztor Bálintnak itt >>


TANDARI LÁSZLÓ, 2010.01.21.:

KÉRÉSSEL FORDULOK ÖNÖKHÖZ, MIVEL ÉRDEKELNEK A JOGI ÜGYEK DE SZERBNYELV NEM AZ ERŐSSÉGEM. EZÉRT SZERETNÉM HA FELTENNÉK A HONLAPJÁRA "TÖRVÉNY A KOMMUNÁLIS RENDELTEKŐL" KÖSZÖNETTEL LÁSZLÓ

P.B., 2010.01.22.:

Tisztelt Tandari László!

Nem tudom, hogy a kommunális tevékenységekről szóló törvényre vagy a kommunális rendőrségről szólóra gondolt-e. De sajnos a Parlament költségvetése a tavalyelőttihez képest a felére csökkent, így a törvények magyarra fordítása is szünetel, az anyagiak hiányában. Amikor újra megteremtődnek a feltételek a törvények magyarra fordítására, előrevesszük majd ezeket a törvényeket a sorban.

Sefy, 2010.01.21.:

Tisztelt Bálint. Új személyazonossági igazolványt kell igényelnem,a régi lejárta miatt.A belügyben érdeklődtem,kaptam is időpontot,és az új igazolványhoz szükséges dokumentumok listáját. Szeretném kérdezni, mikortól várható az, hogy elfogadják azt az anyakönyvi kivonatot is ami régebbi mint hat hónap? Tisztelettel Sefy.

P.B., 2010.01.22.:

Tisztelt Sefy!

Az anyakönyvekről szóló új törvényt 2009. márciusában fogadta el a Parlament, és az 9 hónap elteltével kerül alkalmazásra, tehát 2009. december 28-tól. A válaszom tehát az, hogy az e dátum után kiadott anyakönyvi kivonatnak már korlátlan ideig kell érvényesnek lennie. Így szól a törvény. Remélem a gyakorlatban is így lesz.

Baráti Tivadar, 2010.01.14.:

Kedves Bálint. olvastam az újságban a (zenta, ada, kanizsa) körzetmódosításról! Azt szeretném kérdezni, hogy ebből mikor lesz eredmény? hogyan halad az ügy? Üdv.

P.B., 2010.01.15.:

Kedves Tivadar!

Az elmúlt 15 évben most van a legnagyobb esély arra, hogy végre visszaállítassuk a természetes körzethatárokat. Megengedhetetlen, hogy 2010-ben még mindig a Šešelj által "megálmodott" körzethatárok legyenek érvényben, ellehetetlenítve ezzel több tízezer ember életét Magyarkanizsa, Zenta és Ada községben. Ami földrajzilag Bácskában van, annak közigazgatásilag is Bácskához kell tartoznia. Eddig nem volt meg a szándék a koalíciós partnereink (elsősorban a Demokrata Párt) részéről a kérdés megoldására. Úgy is fogalmazhatnék, hogy nagyon tetszik nekik a šešelji megoldás. Talán most megoldást nyerhet a kérdés, hiszen lehetetlen úgy modern statisztikai régiókat kialakítani, hogy közben figyelmen kívül hagyjuk a földrajzi tényeket és a gazdasági érdekeket. Ezzel szembesülniük kell a belgrádi pártoknak is.

Ez a kérdés lesz egyébként a Vajdasági Televízió szerb szerkesztősége Signali c. műsorának témája kedden este 9-kor, amelybe engem is meghívtak.