Postavite pitanja Bálintu Pásztoru ovde >>


Danijel Sabo, 22.12.2013.:

Gospodine Pastor vi ste poslanik u Vladi Republike Srbije, ali prestavnik Madjarske nacionalne manjine to nemojte da zaboravite kandidovali ste se na listi SVM. Ovo pitanje nije uvredljivo ali ne moze neko biti Madjar tako sto zna Madjarski jezik i na taj nacin dobije drzavljanstvo. Srbi i ostali uce Madjarski da bi lakse otisli u Svet, A mi Madjari uzimamo Madjarski pasos jel pripadamo Madjarskoj naciji i mislim da nebi trebalo da nas uslovljavaju. Lepo je gospodine Pastor kad kazete ima 250.000 madjara u Srbiji ali ja vam PONAVLJAM NEMAMO SVI ISTA PRAVA VI IMATE PASOS JA GA NEMAM.

P.B., 22.12.2013.:

Poštovani G-dine Sabo,

Za sadržinu i pojedina rešenja zakona koje donosi Parlament Mađarske Savez vojvođanskih Mađara ne može da bude odgovoran. Uprkos tome, ja sam pokušao da Vam najdobronamernije objasnim zbog čega se ne može napraviti diskriminacija na nacionalnoj osnovi.

Niste u pravu. Nisam podneo zahtev za dobijanje državljanstva Mađarske, tako da imam samo pasoš Srbije.

Zoran, 12.12.2013.:

Čestitke za novog gradonačelnika Subotice koji je iz Vaše stranačke partije. Već sa organizacijom gradskog vašara nalik vašarima u drugim evropskim gradovima, Subotica se polako, ali sigurno vraća starim vrednostima koje su krasile ovaj grad, a koje su polako nestajale. Pred Vašom strankom je verujem dosta posla, da napokon "oživi" ovaj grad u svim pogledima. Nadam se da će se opozicione stranačke partije ponašati kao i Vaša stranačka partija u republičkoj vlasti, odnosno da će se truditi da sa konstruktivnim predlozima utiču na ubrzanje poboljšanja uslova života u Subotici, a ne samo kroz kritiku sadašnje vlasti sa jedinim ciljem za ulazak u vlast bez bilo kakvih korisnih predloga. Ispred Vas je veliki posao, potrebno je okrečiti gradske fasade i tako Subotici vratiti stari izgled, postaviti sigurnosne kamere u centru grada u cilju povećanja bezbednosti građana, dovoditi turiste u Suboticu i Palić, potrebno je u Subotičanima opet probuditi ljubav prema Subotici, vratiti dostojan bioskop gradu, nova dečija igrališta, osvetljene ulice, organizaciju raznih vašara i manifestacija..., ali siguran sam da to Vaša stranka može uraditi na najbolji način. Ujedno mi je teško gledati koliko se mučite da na ista pitanja u vezi Mađarskog državljanstva odgovarate i po nekoliko puta, kao što ste i rekli, Vi ste funkciner Republike Srbije, a ne Republike Mađarske i Vaše znanje i želju za promenama u ovoj državi treba iskoristiti postavljanjem i drugih pitanja. Usvakom slučaju tu ste da pomognete svima, u to smo se uverili. Sve najbolje u daljem radu i imate moju podršku!

P.B., 13.12.2013.:

Zorane, hvala Vam na podršci.

marko, 12.12.2013.:

gospodine Pastor,želim Vama i vašim najmilijima,srećne predstojeće božićne i novogodišnje praznike.

P.B., 12.12.2013.:

Hvala Vam puno, Marko.