Erőpróba csupán az egész

A haladók szombati nagygyűléséről kérdeztük a hazai politikai élet képviselőit

Bár valamennyien remélik, mégsem tartják egészen biztosnak, hogy rendbontás nélkül lezajlik majd a szombati tüntetés. Azt senki sem feltételezi, hogy tényleg a hatalom megdöntéséhez vezethetnek a haladók törekvései, sokkal inkább erőfitogtatást látnak a hétvégi megmozdulásban.

Szombaton ellenzéki tüntetésnek nevezett, de voltaképpen inkább pártnagygyűlésnek számító tiltakozó megmozdulást tart Belgrádban a Szerb Haladó Párt, melyen az eddigiek szerint biztosan ott lesznek az Új Szerbia vezetői is, és amelyen – a haladóktól az elmúlt napokban érkezett becslések szerint – ötvenezren biztosan lesznek, de inkább százezres tömegre számítanak. A kormány, mint ahogyan a korábban átadott egymillió aláírás esetében sem, a hétvégére bejelentett tüntetés miatt sem izgatja túlságosan magát, mondván, négyéves ciklusra kaptak megbízatást a polgároktól, és ez egyelőre még nem telt le.

A nagygyűléssel kapcsolatban Vesna Pešić, a Liberális Demokrata Párt Politikai Tanácsának elnöke, Bojan Kostreš, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökhelyettese, Boris Barjaktarović, a tartományi kormány demokrata párti alelnöke és Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselője nyilatkozott lapunknak.

ARCÁTLAN ÖSSZEVETÉS

A haladók nagygyűlését kommentálva Vesna Pešić, a Liberális Demokrata Párt Politikai Tanácsának elnöke a Magyar Szónak adott nyilatkozatában kifejtette, a Szerb Haladó Párt legitim eszközöket alkalmaz csupán, s megvan minden joga arra, hogy elégedetlenségének hangot adva szervezzen egy ilyen megmozdulást.

– Amikor mi követeltünk választásokat, mi is ugyanezt tettük. A haladók célja is az, bizonyára saját felmérésükre alapozva, hogy kivívják az előrehozott választásokat. Nem szabadna megfeledkezni arról, hogy a Szerb Radikális Párt elszakadt részéről van szó. A kiválást követően a haladók tovább erősödtek, növelték a szavazótáborukat, s most lehetőséget akarnak maguknak az államvezetés megváltoztatására. Ennél többet nem látok a szombati eseményekben – fogalmazott Pešić.

Mint mondta, a párt ezzel nyilvánosan, láthatóan megmutatja majd, hogy jelentős támogatói köre van, az pedig, hogy sikerülhet-e valóban előrehozott választásokat kieszközölniük, már más kérdés.

– Szerintem semmi kivetnivaló sem lenne abban, ha sor kerülne az előrehozott választásokra Szerbiában. Egyértelmű, hogy a kormány nem végzi jól a feladatát, hogy általános káosz uralkodott el az államban. Annak ellenére tehát, hogy politikai elképzeléseimnek közük sincs a haladók elképzeléseihez, azt kell mondanom, nem jelentene különösebb megrázkódtatást sem a gazdaságnak, sem az ország politikai életének, ha, mondjuk, szeptemberben-októberben választásokat tartanánk – az hozzávetőleg mindössze fél évvel előzné meg a rendes választások idejét – szögezte le Vesna Pešić.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a haladók azon törekvéséről, hogy összehasonlítsák a kilencvenes évek rezsimellenes tüntetéseit az általuk szervezettel, Pešić, aki maga is a Milošević-ellenes megmozdulások egyik vezéralakja volt, elmondta, arcátlanságnak tartja az összevetést, hiszen nem képezheti vita tárgyát, hogy még véletlenül sem lehet a mai helyzetet a kilencvenes évek diktatúrájához hasonlítani.

„SEMMIN SEM CSODÁLKOZNÉK”

Bojan Kostreš, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökhelyettese logikusnak nevezte az ellenzék azon célját, hogy felhívja magára a közvélemény figyelmét. Szerinte a haladók azt akarják elhitetni a polgárokkal, hogy jobban tudnák vezetni az államot, ez azonban nem igaz – tette hozzá. Mint mondta, a Szerb Haladó Párt semmi jobbat, minőségibbet nem lenne képes nyújtani a polgároknak. A nagygyűlés politikai jelentőségéről szólva lapunknak elmondta, nem lát akkora erőt az eseményben, amely képes lenne megingatni a jelenlegi kormányt.

– Bármelyik jóslat is váljon be a megmozduláson résztvevők számát tekintve, kétlem, hogy annak bármilyen hatása lehetne a mai kormány fennmaradására. Máskor is voltak már több tízezres tömegtüntetések, s nem tudtak változtatni semmin. A haladók bizonyítani fogják, hogy meghatározott támogatottsággal rendelkeznek a szavazóknál, s erre szolgál voltaképpen a szombati összejövetel is – mondta el a liga elnökhelyettese.

Arra a kérdésünkre, hogy nem a várható incidenseket harangozzák-e be a haladók köréből érkező olyan kijelentések, melyek már előre megpróbálják a kormánypártokat felelőssé tenni az esetleges felfordulásért, Kostreš reményét fejezte ki, hogy a nagygyűlés résztvevői tisztában lesznek azzal, hogy saját városukban vannak, s ezért nem kell majd ismét utcai pusztításokat nézünk. Hozzátette azonban, ezek a kijelentések valóban aggodalomra adhatnak okot, és semmin sem csodálkozna, a korábbi hasonló történéseket figyelembe véve. Az efféle taktika Aleksandar Vučić volt tájékoztatási miniszter terepe, akinek a „munkásságára” sokan még ma is jól emlékeznek, s a kijelentések elsősorban a polgárok félrevezetését szolgálják – tette hozzá.

„A KONSTRUKTÍV ELLENZÉK ELLENPÉLDÁI”

A haladók viselkedése és szavaik a választópolgárok megtévesztésére irányulnak – véli Boris Barjaktarović, a tartományi kormány G17-es alelnöke. Maguk is tisztában vannak vele, hogy a jelenlegi körülmények közepette lehetetlen jobb életszínvonalat, gazdasági feltételeket teremteni, de ennek tudatában is ilyen lépéseket ígérgetnek a polgároknak – mondta.

– Nem az egyszerű polgár feladata, hogy értsen a költségvetéshez, a pénzpolitikához, vagy egyéb kormányzással kapcsolatos kérdésekhez. Ezek olyan témák, amelyekbe leginkább a politikusok nyerhetnek betekintést, s jól ismerik a jelenlegi körülményeket a haladók vezetői is. Ők mégis az olcsó politikai pontszerzés stratégiáját választották, ami, persze, eredményekhez aligha vezethet. Az ellenzéknek joga van bírálni, s szükségük is van ezekre a bírálatokra a mindenkori kormányoknak. A haladók viszont a konstruktív ellenzék tipikus ellenpéldái – fogalmazott a kormányalelnök.

Szerinte az, hogy a haladók máris elkezdték a kormánypártokra terelni a felelősséget az esetleges rendbontások miatt, annak a jele, hogy tisztában vannak vele, nem fogják tudni uralni a helyzetet szombaton, s így a könnyebbik megoldást, a felelősség elhárításának a módszerét választották. Mint mondta, ha több tízezren is összegyűlnek végül, az belgrádi viszonylatban, ahol a forgalmasabb utcákban bármelyik pillanatban lehetnek akár ezernél is többen, még nem számít túl nagy számnak. Barjaktarović sem tartja elképzelhetőnek, hogy a kormány megbukhat e nagygyűlés hatására, sőt azt sem, hogy egyáltalán megvitatják majd a haladók nagygyűléséről küldött előrehozott választások kiírását szorgalmazó ultimátumot.

FELESLEGES HUZAVONA

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselője sem lát a kormány megdöntésére képes erőt a hétvégi eseményben. Mint mondta, a demokratikus berendezettségű államokban a parlamentekben dőlnek meg a kormányok és nem az utcán, vagyis a jelenlegi kormány a választásokig fennmarad, vagy mindaddig, ameddig a képviselőházban el nem veszíti parlamenti többségét. A tüntetést egy teljesen legitim eszköznek tekinti és mint mondta, reméli, hogy nem lesz rendbontás.

– Elfogadhatatlanok az október ötödikével, vagy a kilencvenes években lezajlott ellenzéki tüntetésekkel való párhuzamvonások, hiszen ma nem egy választási csalás útján hatalomra került kormány ellen folyik majd az ellenzéki megmozdulás. Érthető, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt elégedetlen polgárok egy része kész efféle nagygyűléseken részt venni, de nem lenne jó, ha a következő hónapok az előrehozott választások körüli huzavonával telnének, éppen akkor, amikor, elsősorban az Európai Unió nyomására, olyan fontos témák kerülhetnek a figyelem középpontjába, mint amilyen például a vagyon-visszaszármaztatás is. Szerintem sokkal jobb lenne, ha a következő, rendes választásokig inkább ilyen problémákkal foglalkoznánk, minthogy felesleges vitákra pazaroljuk el az időt – fejtette ki lapunknak Pásztor.

VIRÁG ÁRPÁD

2024. február 20.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

15,30 - Szabadka - Találkozó Dr. Gyuricza Csabával, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorával

2024. február 21.

10,00 - Zenta - A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomaosztó ünnepsége

 

2024. február 24.

10,30 - Palics - Jogászkonferencia a Vajdasági Magyar Jogász Egylet (VMJE) szervezésében

 

2024. február 26.

16,30 - Budapest, Országház - Magyarország köztársasági elnökének megválasztása és ünnepélyes eskütétele

2024. február 27.

10,30 - Belgrád - Találkozó Aleksandar Vučićtyal, Szerbia köztársasági elnökével

2024. március 1.

09,00 - Szabadka - A Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának ülése

 

2024. március 2.

10,00 - Zenta - a VMSZ tisztújító közgyűlése

2024. március 4.

13,30 - Szabadka - Interjú a „Politika” napilapnak   

16,00 - Zenta - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. március 5.

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Alapszabályzati Kérdéseket, Szervezést és Képviselő-testületi Iratszabályokat Figyelemmel Kísérő Bizottságának ülése

09,30 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Káderügyi, Közigazgatási és Munkaviszonyi Bizottságának ülése

10,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató

10,30 - Szabadka - A Pannon TV Közügyek c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

2024. március 6.

08,00 - Budapest - találkozó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

09,00 - Budapest - előadás megtartása a Misszióvezetői Értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 

10,00 - Budapest - találkozó Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával, miniszterhelyettessel

16,00 - Szabadka - Interjú a Magyar Szó napilapnak

2024. március 7.

08,30 - Szabadka - a VMSZ szabadkai városi frakciójának ülése

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület 44. ülése

12,30 - Szabadka - Interjú a Hét Nap hetilapnak

2024. március 8.

14,00 - Budapest - Esterházy János Emlékünnepség és Díjátadó

2024. március 11.

17,00 - Óbecse - Megemlékezés Than Mór halálának 125. évfordulójára

2024. március 12.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában

10,30 - Szabadka - Interjú a Subotičke novine hetilapnak

2024. március 13.

13,30 - Szabadka - Tárgyalás Bányai Gábor országgyűlési képviselővel, a Dél-Alföld gazdasági fejlesztéséért felelős kormánybiztossal

18,00 - Palics - Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának ünnepi fogadása az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére

2024. március 14.

11,00 - Királyhalom - Petőfi Sándor mellszobrának ünnepélyes leleplezése

12,00 - Királyhalom - Találkozó Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral

2024. március 15.

10,00 - Magyarittabé - a Vajdasági Magyar Szövetség Központi megemlékezése

15,00 - Bácskossuthfalva - a Vajdasági Magyar Szövetség Központi megemlékezése

17,00 - Szabadka - Megbeszélés dr. Nobilis Márton Pállal, Magyarország  Agrárminisztériumának államtitkárával

18,00 - Szabadka - a Vajdasági Magyar Szövetség Központi megemlékezése

2024. március 16.

16,00 - Tiszaszentmiklós - Ünnepi műsor és emléktábla avatás Pásztor István tiszteletére

18,30 - Torda - Koszorúzás és ünnepi műsor

2024. március 18.

09,00 - Szabadka - Interjú a Magyar Nemzet napilapnak

11,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

2024. március 19.

10,00 - Szabadka - Találkozó a magyarországi szerbek vezetőivel

2024. március 20.

10,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

17,25 - Belgrád - Parlament - Szavazás 

2024. március 21.

17,00 - Palics - Találkozó Rákay Philippel

18,00 - Palics - a Most vagy soha! c. film vajdasági díszbemutatója

2024. március 25.

09,00 - Szabadka - Egyeztetés a VMSZ alelnökeivel

10,00 - Szabadka - Találkozó Panyi Miklóssal, parlamenti és stratégiai államtitkárral, miniszterhelyettessel, Salgó László Csongrád-Csanád Vármegye főispánjával, dr. Csepeti Ádám stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárral

2024. március 26.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

11,00 - Zenta - a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének tisztújító közgyűlése

2024. március 27.

12,00 – Subotica - a TV Subotica U sred srede c. műsorának felvétele (adásban ma 19,00 órakor)

2024. március 28.

08,00 - Szabadka - A Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának ülése

10,00 - Szabadka - Találkozó Christopher R. Hillel, az USA belgrádi nagykövetével

13,30 - Szabadka - a VMSZ elnökének, alelnökeinek, Intéző Bizottságának, a Tanács elnökének és helyettesének egyeztetése

2024. április 2.

10,00 - Szabadka - Találkozó Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével

2024. április 3.

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Alapszabályzati Kérdéseket, Szervezést és Képviselő-testületi Iratszabályokat Figyelemmel Kísérő Bizottságának ülése

09,30 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Káderügyi, Közigazgatási és Munkaviszonyi Bizottságának ülése

10,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató

18,00 - Temerin - Ágoston András meglátogatása

2024. április 4.

08,30 - Szabadka - a VMSZ szabadkai városi frakciójának ülése

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület 45. ülése

13,00 - Topolya - találkozó Dallos Gyula magyar miniszteri biztossal

18,00 - Zombor - egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 9.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

18,00 - Zombor - Egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 13.

10,00 - Beregszász (Ukrajna) - A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség XXXIV. közgyűlése

2024. április 15.

09,00 - Szabadka - Interjú felvétele az M1 Délvidék ma c. műsorába (adásban április 16., és a Pannon TV Közügyek c. műsorában, április 16-án, 18,10 órakor)

2024. április 16.

19,00 - Szeged - Szegedi Tudományegyetem, díszvacsora dr. Karikó Katalin tiszteletére

2024. április 18.

09,30 - Szabadka - Tárgyalás Szabó Lászlóval, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökével

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. április 19.

10,00 - Szabadka - Sajtótájékoztató a VMSZ-ben

2024. április 20.

09,00 - Szabadka - Találkozó dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadóval

10,00 - Szabadka - Vendégszereplés a Keresztény Értelmiségi Szövetség közéleti fórumán

2024. április 22.

08,00 - Szabadka - a VMSZ Szabadkai Városi Szervezete Tanácsának ülése

11,00 - Belgrád - Parlamenti ülés (a Rendes Tavaszi Ülésszak I. ülése)

2024. április 23.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

10,00 - Belgrád - Parlament - szavazás (a Rendes Tavaszi Ülésszak I. ülése)

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. április 24.

09,00 - Szabadka - találkozó Csorba Bélával, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökével és Szmieskó Zoltánnal, a Magyar Egység Párt elnökével

11,30 - Szabadka - Találkozó a Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának tagjaival

12,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató a Városi Képviselő-testület elnökeként

2024. április 25.

13,00 - Budapest - Részvétel a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

17,30 - Budapest - Orbán Viktor miniszterelnöki fogadása a CPAC Hungary alkalmából

18,30 - Budapest - találkozó Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével

19,00 - Budapest - Az Alapjogokért Központ és a New York Young Republican Club közös gálavacsorája  a CPAC Hungary alkalmából

2024. április 26.

09,00 - Budapest - Részvétel a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

10,00 - Budapest - Találkozó Nyitrai Zsolt parlamenti képviselővel, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadójával

15,50 - Budapest - Részvétel előadóként az United We Stand panel beszélgetésen a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

2024. április 28.

08,15 - Szabadka - a VMSZ szabadkai választási listájának aláírása

2024. április 29.

09,00 - Szabadka - a VMSZ városi választási listájának átadása

14,00 - Szabadka - Állami kitüntetés átadási ünnepsége Magyarország Főkonzulátusán, a magyar nemzeti ünnep alkalmából 

18,00 - Szabadka - Vendégszereplés a Pannon RTV Közügyek c. műsorában (élő)

2024. május 1.

12,00 - Belgrád - A Parlament első alkalmi ülése a Tizennegyedik ciklusban - Napirenden: a Kormány megválasztása

17,30 - Belgrád - A Pannon TV Híradó Plusz c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

2024. május 2.

09,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

16,50 - Belgrád - Szavazás (A Parlament első alkalmi ülése a XIV. ciklusban - a Kormány megválasztása)

2024. május 6.

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. május 7.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

09,00 - Szabadka - Beszélgetés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatóival

18,00 - Zenta - A VMSZ koordinátorainak, aktivistáinak és jelöltjeinek találkozója

2024. május 8.

10,00 - Szabadka - Beruházás megtekinése az 1-es vízgyárban

10,45 - Szabadka - Kisradanovác HK, a Virág utca aszfaltozási munkálatainak megtekintése

12,00 - Majdány - A Látogatóközpont megtekintése

12,40 - Oroszlámos - A Művelődési Ház megtekintése

13,20 - Törökkanizsa - A felújított Népkönyvtár épülete és a templom megtekintése

16,00 - Martonos - A felújított középületek megtekintése

17,00 - Kispiac - A Művelődési Ház megtekintése

19,30 - Palics - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 9.

11,00 - Pacsér - Az Öko-kút és a Gyógyfürdő megtekintése

12,00 - Bácskossuthfalva - Az Id. Kovács Gyula Általános Iskola tornatermének megtekintése 

12,40 - Bácskossuthfalva - A művelődési ház nagyterasza felújítási munkálatainak megtekintése

13,00 - Bácskossuthfalva - A Gróf Széchenyi István utca felújítási munkálatainak megtekintése

19,00 - Hajdújárás - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 10.

10,00 - Csóka - A Szentháromság templom megtekintése

10,30 - Csóka - A regionális hulladékudvar - bekötőút megtekintése

11,15 - Tiszaszentmiklós - A Tiszaszentmiklós-Hódegyháza út megtekintése

11,30 - Hódegyháza - A Szent István Király Hagyományőrző MME székházának megtekintése

12,15 - Szaján - A Művelődési Otthon megtekintése

13,00 - Nagykikinda - A Fejős Klára Általános Iskola megtekintése

13,50 - Magyarcsernye - A Kultúrotthon megtekintése

16,20 - Torda - Látogatás a Civil Szervezetek Otthonába

17,20 - Nagybecskerek - A Tina Szalon Kft. vállalkozás megtekintése

17,45 - Nagybecskerek - A Sonja Marinković Általános Iskola megtekintése

18,20 - Muzslya - A Lehel sportközpont megtekintése

19,00 - Muzslya - Közösségi találkozó

2024. május 11.

09,30 - Gunaras - A gunarasi ÖTT 100. évfordulójának ünnepsége

10,15 - Topolya - Tópartszépítő akció

11,15 - Szabadka - Családi délelőtt az Újfalu HK-ben

11,45 - Szabadka - Sportpálya (Stipe Grgić u. 60.) - környezetszépítő akció

2024. május 12.

14,30 - Topolya - Találkozó Zsigmond Barna Pál EU ügyekkel megbízott miniszterhelyettessel, országgyűlési képviselővel

17,30 - Péterréve - A Gemini-GM vállalkozás meglátogatása

18,10 - Óbecse - A Rolometal Kft. meglátogatása

19,00 - Óbecse - Közösségi találkozó

2024. május 13.

13,45 - Belgrád - Találkozó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

17,30 - Topolya - A fürdő megtekintése

18,00 - Topolya - Közösségi találkozó

2024. május 14.

11,00 - Topolya - A Prosperitati Alapítvány Mentorprogramjának megnyitója

14,00 - Palics - Ünnepélyes szerződéskötés az MNT pályázatainak nyertes egyesületeivel és intézményeivel

17,00 - Szabadka - A Nagybányai remekművek magángyűjteményekből c. kiállítás megnyitója

18,00 - Szabadka - A zsinagóga megtekintése és találkozó Várhelyi Olivérrel, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosával

2024. május 15.

10,00 - Újvidék - Vendégszereplés az Újvidéki Rádió Hangadó Szerda c. műsorában (élő)

19,00 - Szabadka - Hot Jazz Band koncert a Zsinagógában

2024. május 16.

11,00 - Mohol - A Csobolyó Művelődési Egyesület felújított székházának megtekintése

11,30 - Ada - A Vadvirág Hagyományápoló Kör felújított székháza és a Szarvas Gábor Könyvtár megtekintése

12,45 - Zenta - A termáltó projekt bemutatása a Sportcsarnokban

18,00 - Magyarkanizsa - Közösségi találkozó

2024. május 17.

09,30 - Palics - A Miroslav Antić Általános Iskola megtekintése

10,15 - Palics - A gázvezeték-hálózat bővítése - munkálatok megtekintése

10,45 - Palics - A Víkendtelep megtekintése

11,20 - Ludas - A Kosztolányi-ház megtekintése

11,40 - A Ludas-Kispiac út megtekintése

14,00 - Szabadka - Találkozó Deutsch Tamással, a Fidesz-KDNP Európa Parlamenti listavezetőjével

15,25 - Magyarkanizsa - A Vajdasági Birkózóakadémia megtekintése

18,00 - Topolya - A TSC Labdarugó Akadémia megtekintése

19,30 - Palics - Közösségi találkozó

2024. május 18.

10,00 - Kishegyes - I. Délvidéki Médiatalálkozó (konferencia)

12,30 - Hajdújárás - A teniszpálya építése, a park rendezése és a sportközpont megtekintése

2024. május 19.

09,00 - Ludas - Pünkösdi szentmise és közösségi találkozó

16,00 - Királyhalom - Anyák napi ünnepi műsor

2024. május 20.

09,30 - Palics – A Vermes Lajos táblák megtekintése a sétányon

10,30 - Szabadka - A Raichle-palota, a Kortárs Galéria épületén végzett állagmegőrző munkálatok megtekintése

18,00 - Szabadka - Lakossági fórum a Zorka HK épületében

19,00 - Kelebia - Pünkösdölés