Obeležena 182. godišnjica postojanja i rada Opšte bolnice Subotica

Prigodnom svečanošću u bolničkoj velikoj sali za sastanke, danas je obeležen Dan Opšte bolnice Subotica i 182. godišnjica postojanja i rada ove ustanove sekundarne zdravstvene zaštite koja pruža  zdravstvene usluge najvišeg kvaliteta primenom savremenih dijagnostičkih i terapijskih procedura i metoda lečenja, u skladu sa nacionalnom zdravstvenom politikom. Ovoj svečanosti, u okviru koje su istaknutim pojedincima uručena priznanja za izuzetan doprinos u cilju unapređenja rada, razvoja i podizanja ugleda subotičke Opšte bolnice, prisustvovali su i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor.

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se prisutnima, rekao da je današnja svečanost i prilika da, u ime Grada Subotice i lično ime, izrazima najvećeg poštovanja lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima i nemedicinskom osoblju Opšte bolnice čestita ovaj značajan datum i zahvali na svemu što su uradili i rade da građanima pruže što je moguće kvalitetniju, efikasniju i bezbedniju zdravstvenu zaštitu.

„Iskoristio bih i ovu priliku da podsetim da su hrabrost i požrtvovanje medicinskog i nemedicinskog osoblja Bolnice posebno došli do izražaja tokom pandemije korona virusa. Često rizikujući svoje živote kako bi spasili živote drugih, bili su izuzetno angažovani, ulagali nadljudske napore i preduzimali sve da se sačuvaju životi i zdravlje naših sugrađana, kao i brojnih građana iz drugih opština koji su medicinsku pomoć potražili u subotičkoj bolnici”, istakao je Bakić.

Podsetio je da je Opšta bolnica Subotica značajna, strateška ustanova sekundarne zdravstvene zaštite veoma važna za Grad Suboticu i kompletan region, i istakao da je zbog toga neophodno da se u Bolnici što pre unaprede uslovi za rad zaposlenih, i uslovi za smeštaj i lečenje pacijenata.

„Od 21. avgusta 2020. godine, kada sam izabran za gradonačelnika Subotice, jedna od prvih stvari kojom sam se bavio bio je projekat rekonstrukcije Opšte bolnice. Kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jednom svom obraćanju vezanom za bolnice u našoj zemlji koje su pred rekonstrukcijom nije spomenuo subotičku Opštu bolnicu, to mi je bio prvi signal da nešto nije u redu. Zajedno sa gradskom menadžerkom Zagorkom Panić ubrzo sam, u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, saznao da projekat nije kod njih, da se nalazi u nekoliko kancelarija projektanta koji je za to bio zadužen i da bi ta dokumentacija trebalo da se kompletira. Problem je rešen, a da bi se krenulo u realizaciju te investicije Grad Subotica je za reviziju projekta rekonstrukcije Opšte bolnice obezbedio 50 miliona dinara”, istakao je Bakić.

Dodao je da je radna površina Opšte bolnice oko 35.000 kvadratnih metara i da će se njena rekonstrukcija raditi u dve faze. 

„Projekat za građevinsku dozvolu za prvu fazu, koja obuhvata oko 32.000 kvadratnih metara, je završen, izdata je građevinska dozvola i projekat je u Ministarstvu za javna ulaganja, dok je za drugu fazu radova, koja obuhvata oko 3.000 kvadratnih metara, u toku ishodovanje građevinske dozvole. Po mojim informacijama, sve je u redu i čekamo odluku o početku rekonstrukcije. Rekonstrukcija Bolnice je, inače, trebalo da počne 1. septembra ove godine, međutim desilo se ono nevreme koje je, nažalost, razrušilo mnoge gradove i opštine u našoj zemlji gde je naša država morala intervetno da deluje i sanira štetu nastalu usled tog nevremena”, kazao je Bakić.

Naveo je da je jedan od prioriteta u njegovom radu naredne godine – početak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Subotica.

„Opšta bolnica Subotica je, poznato je, u svojoj istoriji imala dve velike građevinske investicije, a to je 1897. godine izgradnja starog dela paviljona bolnice u Austrougarskoj monarhiji i 1971. godine izgradnju najvećih centralnih objekata. Od tog vremena, pa do danas, rađene su određene rekonstrukcije pojedinih odeljenja, ali nije bilo značajnijih investicija. Savremena oprema i tehnika koja se kontinuirano ulaže u ovu ustanovu, kao što znate, zahteva odgovarajuće građevinske konstrukcije i instalacije koje su namenjene za ovu savremenu opremu“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svojim izlaganjima rekao da je jedan od četiri glavna stuba naše države – zdravstvo.

„Zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za sve ono što radi na unapređenju zdravstva i zdravstvene zaštite, kao i Vladi Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić na svemu što čine i za našu zemlju, i za naš grad. Zahvaljujem se i Pokrajinskoj vladi, predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i pokrajinskom sekretaru za zdravstvo Zoranu Gojkoviću na podršci koju su do sada pružili na osavremenjavanju opreme i poboljšanju uslova rada u Opštoj bolnici Subotica“, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

On je zamolio medicinsko i nemedicinsko osoblje Opšte bolnice da svoj posao i dalje obavljaju savesno, profesionalno i posvećeno, a izrazio je i uverenje da će u Bolnici i dalje na prvom mestu biti pacijent i kvalitetno i pravovremeno pružena zdravstvena zaštita.

„Jako mi je važno da odnosi među zaposlenima u Opštoj bolnici budu kolegijalni, ljudski, kakvi, uostalom, i dolikuju zaposlenima u ovoj ustanovi. Verujem da ćete u skorijoj budućnosti imati još bolje uslove za rad i da će iz Bolnice i dalje stizati lepe vesti – poput one o prvoj bebi rođenoj kroz program Centra za reproduktivnu medicinu i vantelesnu oplodnju Opšte bolnice u Subotici sredinom jula ove godine“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor je rekao da su i on, i njegov sin, rođeni u Opštoj bolnici i da se u njoj oseća kao da je u svojoj kući.

„U ime Skupštine grada Subotice i lično ime čestitam vam Dan Opšte bolnice i želim da u budućnosti imate što manje posla i da ga izvršavate na tako profesionalnom nivou na kome ste to činili i do sada. Mi, političari, pokušavamo da vam nešto vratimo za ono što činite za sve građane Subotice i ovog regiona, a to radimo i kroz ulaganja, zahvaljujući sredstvima građana Srbije, bez obzira da li dolaze sa republičkog, pokrajinskog ili lokalnog nivoa, a to pokušavamo da činimo i na neke druge načine. Tako je ove godine, primera radi, dobitnik jednog od najvećeg priznanja grada Subotice ’Pro urbe’ ovde prisutni dr Nandor Šeljmeši, nekadašnji direktor ove ustanove i čovek koji je tokom četiri decenije lečio mnogo pacijenata“, rekao je dr Balint Pastor.

Prema njegovim rečima, nema mnogo gradova u Srbiji u kojima se može reći da imaju bolnicu koja postoji u kontinuitetu od 1841. godine, kao i bolnicu koju je Subotica imala 1897. godine kada je izgrađena tadašnja bolnica „Marija Valerija“ koja je sa objektima i kapelom posvećena  Elizabeti Arpadović.

„Molim vas da budete ponosni na ovu ustanovu. Još jednom vam čestitam rođendan i da ove brojke o broju lečenih koje su za svaku pohvalu sledeće godine budu manje, ako je moguće“, istakao je dr Balint Pastor.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je, između ostalog, kazao da su impresivni podaci prikazani tokom prezentacije vezane za uspehe Opšte bolnice, da svaki uspeh, kao i svaki čovek, ima svoju prošlost, sadašnjost i budućnost i da je Pokrajinska vlada u prethodnih nekoliko godina izdvojila skoro milijardu dinara za potrebe Opšte bolnice u Subotici.

„Ne postoji ni jedna savremena procedura koja se u ovoj ustanovi ne radi, a koja se radi u bilo kojoj drugoj bolnici u Srbiji. Kada pričamo o uspehu i budućnosti, ne bi trebalo da zaboravimo da nema uspeha bez truda, bez napora, bez požrtvovanja, bez zajedništva. Zato je veoma važno da na ovom putu daljeg uspeha subotičke Bolnice, zdravstvenog sistema Vojvodine, zdravstvenog sistema cele Srbije budemo složni i jedinstveni, jer to je jedini uslov da nastavimo ono što u ovom trenutku imamo 182 godine“, poručio je Gojković.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Subotica dr Saša Dželebdžić je rekao da u ovoj ustanovi danas ima 670 postelja i 1.186 zaposlenih među kojima je, između ostalog, 211 lekara, 113 specijalista, pet farmaceuta i 769 medicinskih sestara.

„Tokom proteklih godinu dana ostavrili smo skoro 90.000 bolničkih dana, hospitalozovano je 19.200 lica, izvršeno je 7.706 operacija, napravljeno je 157.722 specijalistička pregleda u Poliklinici, zbrinuto je 22.679 urgentnih pacijenata na urgentnom odeljenju, urađeno je 13.110 CRT pregleda i 4.206 pregleda magnetnom rezonancom. Rođene su 1.294 bebe, a napravili smo 1.753.947 laboratorijskih usluga. Ukupan broj ambulantnih usluga u koji spadaju i laboratorijske i sve ostale je 2.238.940 usluga. Za ovih godinu dana, Pokrajinska vlada je preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u opremanje i kapitalno održavanje uložila više od 336 miliona dinara, a 2022. godine oko 150 miliona dinara. U sredstva koja nam je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo opredelio ove godine uračunata je i nabavka novog aparata za magnetnu rezonancu“, naveo je dr Saša Dželebdžić.

Uz kratak film o istorijatu i radu Opšte bolnice, na današnjoj svečanosti zaslužnima za doprinos unapređenju rada, razvoja i podizanja ugleda Opšte bolnice Subotica dodeljene su dve zlatne plakete i više povelja. Saša Dželebdžić je zlatne plakete uručio gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i pokrajinskom sekretaru za zdravstvo Zoranu Gojkoviću.

Današnja svečanost u Opštoj bolnici Subotica počela je himnom Republike Srbije „Bože pravde“ koju je izvela ženska vokalna grupa „Mironosice“ iz Subotice.

1. mart 2024.

09,00 - Subotica - Sednica Saveta za usaglašavanje Skupštine Grada Subotice

2. mart 2024.

10,00 - Senta - Izborna skupština SVM

4. mart 2024.

13,30 - Subotica - Intervju dnevnom listu „Politika”

16,00 - Senta - Sednica Predsedništva i Saveta SVM-a

5. mart 2024.

09,00 - Subotica - Sednica Komisije za statutarna pitanja, organizaciju i normativna akta Skupštine grada

09,30 - Subotica - Sednica Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose Skupštine grada

10,00 - Subotica - Press konferencija u svojstvu predsednika Skupštine Grada

10,30 - Subotica - Snimanje političke emisije "Közügyek" na TV Pannon (na mađarskom jeziku; na programu danas u 18 časova)

6. mart 2024.

08,00 - Budimpešta - sastanak sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom 

09,00 - Budimpešta - održavanje predavanja na Sastanku sa šefovima diplomatskih misija u Ministarstvu za spoljne poslove i trgovinu 

10,00 - Budimpešta - sastanak sa državnim sekretarom u parlamentu, zamenikom ministra za spoljne poslove Leventeom Mađarem

16,00 - Subotica - Intervju za dnevni list  "Magyar Szó“

7. mart 2024.

08,30 - Subotica - Sastanak odborničke grupe SVM u Skupštini Grada Subotice

09,00 - Subotica - 44. sednica Skupštine Grada Subotice

12,30 - Subotica - Intervju za nedeljnik "Het Nap" (Hét Nap)

8. mart 2024.

14,00 - Budimpešta - Memorijalna svečanost i dodela nagrade „Esterházy János“ 

11. mart 2024.

17,00 - Bečej - Obeležavanje 125. godišnjce smrti Mora Tana

12. mart 2024.

07,30 - Subotica - Gostovanje u emisiji "Napindító" Subotičkog mađarskog radija

10,30 - Subotica - Intervju za nedeljnik "Subotičke novine"

13. mart 2024.

13,30 - Subotica - Sastanak sa poslanikom u parlamentu Mađarske, poverenikom Vlade za ekonomski razvoj južne Mađarske, Gaborom Banjaijem

18,00 – Palić - svečani prijem u čast mađarske revolucije i borbe za slobodu 1848/49 godine u organizaciji Generalnog konzulata Mađarske

14. mart 2024.

11,00 - Bački Vinogradi - svečano otkrivanje biste Šandora Petefija

12,00 - Bački Vinogradi - Susret sa državnim sekretarom za nacionalnu politiku Mađarske, Janošom Arpadom Potapijem

15. mart 2024.

10,00 - Novi Itebej - Centralna proslava mađarskog nacionalnog praznika u organizaciji Saveza vojvođanskih Mađara

15,00 - Stara Moravica - Centralna proslava mađarskog nacionalnog praznika u organizaciji Saveza vojvođanskih Mađara

17,00 - Subotica - sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Mađarske, dr Martonom Palom Nobilisom

18,00 - Subotica - Centralna proslava mađarskog nacionalnog praznika u organizaciji Saveza vojvođanskih Mađara

16. mart 2024.

16,00 - Ostojićevo - Svečani program i otkrivanje spomen ploče Ištvanu Pastoru

18,30 - Torda - Polaganje venaca i svečani program

18. mart 2024.

09,00 - Subotica - Intervju dnevnom listu „Magyar Nemzet“

11,00 - Beograd - Sednica Narodne skupštine

19. mart 2024.

10,00 - Subotica - Sastanak sa čelnicima Srba iz Mađarske

20. mart 2024.

10,00 - Beograd - Sednica Narodne skupštine

17,25 - Beograd - Narodna skupština - Dan za glasanje

21. mart 2024.

17,00 - Palić - sastanak sa Filipom Rakaijem

18,00 - Palić - vojvođanska svečana premijera filma „Most vagy soha!“

25. mart 2024.

09,00 - Subotica - Sastanak sa potpredsednicima SVM-a

10,00 - Subotica - Sastanak sa zamenikom ministra u Kabinetu premijera Mađarske Miklošem Panjijem, županom Županije Čongrad-Čanad, Laslom Šalgo i zamenikom državnog sekretara za koordinaciju strateških pitanja, dr Adamom Čepetijem

 

26. mart 2024.

07,30 - Subotica - Gostovanje u emisiji "Napindító" na Subotičkom mađarskom radiju (na mađarskom jeziku; uživo)

11,00 - Senta - Izborna skupština Saveza agrarnih udruženja Vojvodine

27. mart 2024.

12,00 - Subotica - Snimanje emisije „U sred srede“ na TV Subotica (na programu danas u 19,00 časova)

28. mart 2024.

08,00 - Subotica - Sednica Saveta za usaglašavanje Skupštine Grada Subotice

10,00 - Subotica - Sastanak sa Kristoferm R. Hilom, ambasadorom SAD u Beogradu

13,30 - Subotica - Sastanak predsednika, potpredsednika, članova Izvršnog odbora, predsednika i zamenika predsednika Saveta SVM-a

2. april 2024.

10,00 - Subotica - Sastanak sa Čongorom Čakijem, predsednikom Saveza „Rakoci“

3. april 2024.

09,00 - Subotica - Sednica Komisije za statutarna pitanja, organizaciju i normativna akta Skupštine grada

09,30 - Subotica - Sednica Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose Skupštine grada

10,00 - Subotica - Press konferencija u svojstvu predsednika Skupštine Grada

18,00 - Temerin - poseta Andrašu Agoštonu

4. april 2024.

08,30 - Subotica - Sastanak odborničke grupe SVM u Skupštini Grada Subotice

09,00 - Subotica - 45. sednica Skupštine Grada Subotice

13,00 - Bačka Topola - Sastanak sa poverenikom ministra u vladi Mađarske, Đulom Dalošem

18,00 - Sombor - Sastanak sa čelnicima mesnih organizacija i funkcionerima koji pripadaju Zapadnobačkoj okružnoj organizaciji SVM-a

9. april 2024.

07,30 - Subotica - Gostovanje u emisiji "Napindító" na Subotičkom mađarskom radiju (na mađarskom jeziku; uživo)

18,00 - Sombor - Sastanak sa čelnicima mesnih organizacija i funkcionerima koji pripadaju Zapadnobačkoj okružnoj organizaciji SVM-a

13. april 2024.

10,00 - Beregovo (Ukrajina) - 34. Skupština Mađarskog kulturnog saveza u Ukrajini

15. april 2024.

09,00 - Subotica - Snimanje intervjua za emisiju „Délvidék ma” Televizije M1 (na mađarskom jeziku, na programu 16. aprila i u emisiji „Közügyek” TV Pannon 16. aprila, u 18,10 časova)

16. april 2024.

19,00 - Segedin - Univerzitet nauka u Segedinu, svečana večera u čast dobitnice Nobelove nagrade, dr Katalin Kariko

18. april 2024.

09,30 - Subotica - Sastanak sa predsednikom Paraolimpijskog komiteta Mađarske, Laslom Saboom

17,00 - Hajdukovo - Sednica Predsedništva i Saveta SVM-a

19. april 2024.

10,00 - Subotica - Konferencija za medije u SVM-u

20. april 2024.

09,00 - Subotica - Sastanak sa glavnim savetnikom premijera Mađarske, dr Katalin Sili

10,00 - Subotica - Gostovanje na društvenoj tribini Udruženja hrišćanskih intelektualaca

22. april 2024.

08,00 - Subotica - Sednica Saveta Gradske organizacije SVM u Subotici

11,00 - Beograd - Sednica Narodne skupštine (I sednica Prolećnog redovnog zasedanja)

23. april 2024.

07,30 - Subotica - Gostovanje u emisiji "Napindító" na Subotičkom mađarskom radiju (na mađarskom jeziku; uživo)

10,00 - Beograd - Narodna skupština - Dan za glasanje (I sednica Prolećnog redovnog zasedanja)

17,00 - Hajdukovo - sednica Predsedništva i Saveta SVM-a

24. april 2024.

09,00 - Subotica - sastanak sa predsednikom Demokratske stranke vojvođanskih Mađara, Belom Čorbom i predsednikom Stranke mađarskog jedinstva, Zoltanom Smieškom

11,30 - Subotica - Sastanak sa članovima Saveta za usaglašavanje Skupštine Grada Subotice

12,00 - Subotica - Press konferencija u svojstvu predsednika Skupštine Grada

25. april 2024.

13,00 - Budimpešta - Učešće na 3. evropskoj Konferenciji konzervativne političke akcije - CPAC Hungary

17,30 - Budimpešta - Svečani prijem premijera Mađarske, Viktora Orbana, povodom Konferencije CPAC Hungary

18,30 - Budimpešta - sastanak sa premijerom Mađarske, Viktorom Orbanom

19,00 - Budimpešta - Gala večera u organizaciji „Alapjogokért Központ“ i „New York Young Republican Club“ povodom Konferencije CPAC Hungary

26. april 2024.

09,00 - Budimpešta - Učešće na 3. evropskoj Konferenciji konzervativne političke akcije - CPAC Hungary

10,00 - Budimpešta - Sastanak sa poslanikom u parlamentu Mađarske, glavnim savetnikom premijera Viktora Orbana, Žoltom Njitraijem

15,50 - Budimpešta - Učešće u panel diskusiji „United We Stand“ na 3. evropskoj Konferenciji konzervativne političke akcije - CPAC Hungary

28. april 2024.

08,15 - Subotica - potpis podrške listi SVM 

29. april 2024.

09,00 - Subotica - Predaja gradske liste kandidata SVM-a

14,00 - Subotica - Svečanost povodom uručenja državnog priznanja povodom nacionalnog praznika Mađarske u Generalnom konzulatu Mađarske

18,00 - Subotica - Gostovanje u političkoj emisiji „Közügyek” na TV Pannon (na mađarskom jeziku, uživo)

1. maj 2024.

12,00 - Beograd - Prva posebna sednica Narodne skupštine u XIV sazivu - Na dnevnom redu: Izbor Vlade

17,30 - Beograd - Snimanje političke emisije "Híradó Plusz" na TV Pannon (na mađarskom jeziku; na programu danas u 18 časova)

2. maj 2024.

09,00 - Beograd - Sednica Narodne skupštine

16,50 - Beograd - Dan za glasanje (Prva posebna sednica Narodne skupštine u XIV sazivu - Izbor Vlade)

6. maj 2024.

17,00 - Hajdukovo - sednica Predsedništva i Saveta SVM-a

7. maj 2024.

07,30 - Subotica - Gostovanje u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija „Napindító“ (na mađarskom jeziku uživo)

09,00 - Subotica - Razgovor sa polaznicima Mathias Corvinus Collegium-a (MCC)

18,00 - Senta - Sastanak kordinatora, aktivista i kandidata SVM-a

8. maj 2024.

10,00 - Subotica - Obilazak investicije na Vodozahvatu 1

10,45 - Subotica - Obilazak radova na asfaltiranju Cvetne ulice, MZ Mali Radanovac

12,00 - Majdan - Obilazak Vizitorskog centra

12,40 - Banatsko Aranđelovo - Obilazak Doma kulture

13,20 - Novi Kneževac - Obilazak obnovljene zgrade Narodne biblioteke i crkve

16,00 - Martonoš - Obilazak obnovljenih javnih objekata

17,00 - Male Pijace - Obilazak Doma kulture

19,30 - Palić - Sastanak sa građanima, projekcija filma

9. maj 2024.

11,00 - Pačir - Obilazak Eko česme i Termalne banje

12,00 - Stara Moravica - Obilazak sale za fizičko vaspitanje OŠ „Stari Kovač Đula“

12,40 - Stara Moravica - Obilazak radova na obnovi velike terase doma kulture

13,00 - Stara Moravica - Obilazak radova na obnovi ulice Grofa Ištvana Sečenjija

19,00 - Hajdukovo - Sastanak sa građanima, projekcija filma

10. maj 2024.

10,00 - Čoka - Obilazak Rkt. Crkve Svetog Trojstva

10,30 - Čoka - Obilazak pristupnog puta do reciklažnog dvorišta

11,15 - Ostojićevo - Obilazak pristupnog puta Ostojićevo-Jazovo

11,30 - Jazovo - Obilazak doma Udruženja za očuvanje mađarske nacionalne tradicije „Sent Ištvan Kiralj”

12,15 - Sajan - Obilazak Doma kulture

13,00 - Kikinda - Obilazak OŠ “Klara Feješ”

13,50 - Nova Crnja - Obilazak Doma kulture

16,20 - Torda - Poseta Domu Civilnih organizacija

17,20 - Zrenjanin - Obilazak Salona „Tina“ d.o.o.

17,45 - Zrenjanin - Obilazak Osnovne škole „Sonja Marinković“

18,20 - Mužlja - Obilazak Sportskog centra „Lehel“

19,00 - Mužlja - Sastanak sa građanima

11. maj 2024.

09,30 - Gunaroš - Proslava 100. godišnjice DVD u Gunarošu

10,15 - Bačka Topola - Uređenje obale jezera

11,15 - Subotica - Porodično prepodne u MZ Novo Selo

11,45 - Subotica - Sportski teren (Stipe Grgića 60.) - uređivanje okoline

12. maj 2024.

14,30 - Bačka Topola - Sastanak sa Žigmondom Barnom Palom, zamenikom ministra za poslove Evropske Unije, poslanikom u parlamentu Mađarske

17,30 - Bačko Petrovo Selo - Obilazak preduzeća Gemini-GM

18,10 - Bečej - Obilazak Rolometal d.o.o.

19,00 - Bečej – Sastanak sa građanima

13. maj 2024.

13,45 - Beograd - Sastanak sa Peterom Sijartom, ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske

17,30 - Bačka Topola - Obilazak bazena 

18,00 - Bačka Topola - Sastanak sa građanima

14. maj 2024.

11,00 - Bačka Topola - Otvaranje Mentorskog programa Fondacije „Prosperitati”

14,00 - Palić - Svečano potpisivanje ugovora o dodeljenim sredstvima ustanovama i udruženjima po konkursu NSMNM

17,00 - Subotica - Otvaranje izložbe Remek dela umetničke kolonije Nađbanja iz privatnih zbirki

18,00 - Subotica - Obilazak Sinagoge i sastanak sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje, Oliverom Varheljijem

15. maj 2024.

10,00 - Novi Sad - Gostovanje u političkoj emisiji „Hangadó Szerda” Drugog programa Radio Vojvodine (na mađarskom jeziku, uživo)

19,00 - Subotica - Koncert orkestra “Hot Jazz Band”-a u Subotičkoj sinagogi

16. maj 2024.

11,00 - Mol - Obilazak obnovljene zgrade sedišta Kulturnog društva “Čoboljo”

11,30 - Ada - Obilazak obnovljene zgrade sedišta Društva za negovanje tradicije “Vadvirag” i obilazak Biblioteke “Sarvaš Gabor“

12,45 - Senta - Hala sportova - Prezentacija projekta termalnog jezera

18,00 - Kanjiža - Sastanak sa građanima

17. maj 2024.

09,30 - Palić - Obilazak OŠ „Miroslav Antić“

10,15 - Palić - Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže

10,45 - Palić - Obilazak Vikend naselja

11,20 - Šupljak - Obilazak Kostolanji kuće

11,40 - Obilazak puta Šupljak-Male Pijace

14,00 - Subotica - Sastanak sa Tamašom Dajčom, nosiocem liste Fides-KNDP na izborima u Mađarskoj za Evropski parlament

15,25 - Kanjiža - Obilazak Vojvođanske rvačke akademije

18,00 - Bačka Topola - Obilazak TSC Fudbalske akademije

19,30 - Palić - Sastanak sa građanima

18. maj 2024.

10,00 - Mali Iđoš - Prva vojvođanska medijska konferencija

12,30 - Hajdukovo - Obilazak uređenja teniskog terena, parka i sportskog centra

19. maj 2024.

09,00 - Šupljak - Sveta misa na praznik Pedesetnice, nakon toga sastanak sa građanima

16,00 - Bački Vinogradi - Svečani program povodom Dana majki

20. maj 2024.

09,30 - Palić - Obilazak tabli na šetalištu postavljene u čast Lajošu Vermešu

10,30 - Subotica - Obilazak konzervatorskih radova na Rajhlovoj palati, zgradi Savremene galerije

18,00 - Subotica - Sastanak sa građanima u MZ Zorka

19,00 - Kelebija – Obeležavanje Pedesetnice

21. maj 2024.

09,00 - Subotica - Šetnja ulicom Braće Radića od evangelističke crkve, konferencija za medije u ulici Matije Gupca ispred poslastičarnice „Daraboš” i poseta Pozorištu „Deže Kostolanji”

10,30 - Subotica - Poseta Zubotehničkoj laboratoriji „G-dent“

16,00 - Feketić - Doček Ištvana Holika, poslanika Fides-KDNP u Parlamentu Mađarske i obilazak radova na zgradi OŠ „Nikola Đuraković”

16,30 - Obilazak akumulacionog jezera „Potok” između Malog Iđoša i Lovćenca

17,15 - Mali Iđoš - Obilazak D.o.o. Wood and More

17,45 - Mali Iđoš - Obilazak Mađarskog kulturnog centra „Petefi Šandor“

18,00 - Mali Iđoš - Sastanak sa građanima u sali Pozorišta

22. maj 2024.

10,30 - Subotica - Poseta Vojvodini Odbora nacionalnog jedinstva Parlamenta Mađarske

11,30 - Subotica - Konferencija za medije u sedištu SVM-a

14,00 - Senta - Obilazak atletske staze

16,15 - Senta - Otkrivanje biste Šandora Petefija u OŠ „Šandor Petefi”

17,20 - Kevi - Obilazak radova na asfaltiranju puta Kevi-Buranjšor

17,40 - Tornjoš – Obilazak OŠ „Temerkenj Ištvan“

18,10 - Čantavir - Oblizak završenih radova na objektu ogranka Gradske biblioteke

18,30 - Čantavir - Sastanak sa građanima, projekcija filma

23. maj 2024.

09,15 - Subotica - Sastanak sa Leventeom Mađarem, zamenikom ministra spoljnih i spoljnotrgovinskih poslova Mađarske

10,00 - Subotica - Obilazak HEPA projekta D.o.o. za industriju, građevinarstvo i trgovinu „Aktiv” i konferencija za medije

11,10 - Kanjiža - Svečano potpisivanje ugovora o dodeljenim sredstvima po konkursu Fondacije „Prosperitati” za kupovinu seoskih kuća, odnosno za preduzetništva

12,00 - Adorjan - Kontakt d.o.o., svečana predaja poljoprivrednog razvojnog projekta od velikog značaja

14,45 - Mol - Sastanak sa Balažem Đerfijem, predsednikom Nacionalne agrarne komore, kandidatom EP liste Fides-KDNP

15,00 - Mol - Obilazak poljoprivrednog gazdinstva

15,50 - Senta - Obilazak sedišta Saveza agrarnih udruženja Vojvodine, sastanak sa predstavnicima kancelarija domaćina sela

17,00 - Senta - Osnivačka sednica Udruženja mađarskih trenera Vojvodine

17,30 - Senta - Obilazak „Medica Netter” ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

18,00 - Senta - Sastanak sa građanima

24. maj 2024.

10,00 - Subotica - Intervju za dnevni list “Magyar Szó” i nedeljnik Hét Nap”

11,00 - Subotica - Intervju za „Informer TV“

13,00 - Nosa - Obilazak gazdinstva poljoprivrednog proizvođača Andraša Kiš Torme

13,30 - Nosa - Obilak Doma kulture

17,00 - Budimpešta - Svečana dodela nagrade „Mladi za građansku Mađarsku“, dobitnik je Studentski dom „Evropa” iz Novog Sada

25. maj 2024.

09,30 - Palić - Sastanak sa Silardom Nemetom, potpredsednikom Fidesa, poverenikom, poslanikom u Parlamentu Mađarske, predsednikom Mađarskog rvačkog saveza

10,00 - Palić - Palićke Olimpijske igre i Memorijalni dani „Lajoš Vermeš” – polaganje venaca kod spomenika Lajoša Vermeša

10,15 - Palić - Otvaranje izložbe u Eko centru

12,00 - Subotica - Svečano otvaranje Vojvođanskog galopa

14,00 - Subotica (Veliki Radanovac) - Porodični dan u organizaciji „Radio Marija“, glavni predavač: msgr. Laslo Felfeldi, biskup pečujski

18,00 - Subotica - Finale Vojvođanskog galopa i uručenje nagrada

20,00 - Bezdan - Svečana skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bezdan, povodom 145. godišnjice od osnivanja

26. maj 2024.

16,00 - Palić - Svečano otvaranje festivala folklorne muzike “Folk Music Fest”

17,00 - Subotica - Sastanak sa građanima u MZ Peščara

20,00 - Palić - Koncert Zvonka Bogdana

27. maj 2024.

09,00 - Subotica (MZ Željezničko naselje) - Obilazak ulice Ernesta Kuna

10,00 - Subotica - Otkrivanje spomen ploče Karolju Birou

17,00 - Čoka - Razgovor o sportu osoba sa invaliditetom u Kulturno obrazovnom centru sa Palom Sekerešem olimpijcem i kandidatom sa liste Fides-KDNP u Mađarskoj za Evropski parlament

18,00 - Čoka - Prisustvo treningu Stonoteniskog kluba

19,00 - Ada - Obilazak obnovljene Hale sportova i sastanak sa rukovodstvom Rukometnog kluba

19,30 - Ada - Sastanak sa građanima

28. maj 2024.

07,30 - Subotica - Gostovanje u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija „Napindító” (na mađarskom jeziku, uživo)

10,00 - Sombor - Stručni sastanak sa rukovodiocima javnih obrazovnih ustanova

10,30 - Sombor - Obilazak radova na obnovi zgrade Doma zdravlja

11,30 - Telečka - Obilazak obnovljene zgrade Mesne zajednice i uvid u planove, obilazak crkve

13,20 - Bezdan - Svečani početak radova na zgradi doma kulture/pozorišta

16,00 - Kupusina - Obilazak radova na obnovi zgrade Rimokatoličke crkve Sv. Ana

17,00 - Sombor - Sastanak sa građanima