A Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat megünnepelte fennállásának 18. évfordulóját

A Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat ma megünnepelte fennállásának és működésének 18. évfordulóját. A Városháza dísztermében megtartott ünnepségen jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is, aki gratulált a Szabadkai Gázműveknek 18. születésnapja alkalmából és elmondta, hogy ez a példás vállalat, – melyet Szabadka Város Képviselő-testülete 2005. december 2-án alapított meg – ma az önkormányzat területén kiépített mintegy 700 kilométernyi gázhálózatot üzemeltet és összesen 12.000 fogyasztót lát el földgázzal.|

„Élnék az alkalommal, hogy megelégedésemnek adjak hangot amiért Szabadka az elmúlt évek során átgondolt gázfejlesztési tervvel dolgozik a gázvezeték-hálózat egyenletes bővítésén, hogy ily módon minden polgártársunk számára elérhető legyen az egyszerű, megbízható és környezetbarát gázfűtés, függetlenül attól, hogy a városban vagy elővárosi helyi közösségben él“ – mondta Bakić.

Köszönetét fejezte ki a cég vezetésének és minden dolgozójának, különösen a Szabadkai Gázművek műszaki szolgálatának elkötelezettségükért, hogy – mint mondta – mielőbb helyreállítsák a gázellátást, ugyanis az új gázvezetéknek a meglévő gázvezeték-hálózattal való csatlakoztatás miatt több helyszínen is végzett munkálatok miatt szünetelt a fogyasztók gázellátása.

Ezek a munkálatok – emlékeztetett – egy Szabadka és hazánk számára is rendkívül fontos projekt – a Belgrád–Budapest gyorsvasút Újvidék–Szabadka–magyar határ (Kelebia) szakaszának felújításának és korszerűsítésének részét képezik.

„Az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium és a szerb kormány óriási erőfeszítéseket tesznek egy modern és fejlett Szerbia felépítése érdekében, tiszteletben tartva a kiegyensúlyozott és fenntartható fejlődés elveit, mindezt a lakosság életkörülményeinek javítása érdekében. Ezért a Szabadkai Gázművek, egyik legjelentősebb közművállalatunk dicséretet érdemel, amiért korrekt partnere volt a Közlekedési, Építésügyi és Infrastrukturális Minisztériumnak egy olyan nagy és összetett projektben, mint a gyorsvasút építése” – hangsúlyozta ki Bakić polgármester.

Hozzátette: sok sikert kíván a Szabadkai Gázművek teljes kollektívájának a zökkenőmentes, folyamatos és stabil földgázellátáshoz, az elosztórendszer üzemeltetéséhez, a gázhálózat jövőbeni bővítéséhez, a városunk területén folytatott tevékenységhez és a fogyasztók biztonságos ellátásához.      

„Meggyőződésem, hogy ez a vállalat továbbra is társadalmilag felelős cég marad, és megvalósítja a nem titkolt ambícióihoz és vágyaihoz kapcsolódó víziót – hogy a cég neve egyet jelentsen a megbízhatósággal és a minőséggel az üzleti életben. Még egyszer gratulálok a Szabadkai Gázműveknek fennállásának és munkájának 18. évfordulója alkalmából” – zárta gondolatait Stevan Bakić polgármester.

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere gratulálva a Szabadkai Gázművek tizennyolcadik születésnapja alkalmából rámutatott, hogy ennek a közművállalatnak mindig is volt egy világos elképzelése és terve, ami ma is jellemzi.

„A nagyon átgondolt stratégiai terveknek köszönhetően a gázhálózat városunk 90 százalékát lefedi. Kevés olyan utca maradt, ahol még nem épült ki a gázhálózat, de a Szabadkai Gázműveknek – sok más közművállalathoz hasonlóan – olyan problémákkal kell megküzdenie, mint a szabályozatlan utcák, amelyek akadályt jelentenek a közmű-infrastruktúra további kiépítésében" – mondta Kern Imre.

Hangsúlyozta, a sorozatos problémák ellenére a Szabadkai Gázművek KKV-nak viszonylag rövid idő alatt több mint 40 kilométernyi gázelosztó hálózatot sikerült kiépítenie, a megalakulása óta pedig átlagosan évi 10 kilométert, ami messze a legnagyobb bővítés a kommunális infrastruktúra kiépítése terén ebben a városban.

„Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a vállalat minden beruházása saját forrásból valósult meg úgy, hogy nyereségének jelentős részét befizette a város költségvetésébe. Szabadka büszke lehet a környezetfejlesztés és -védelem terén elért sikereire. Városunkban a vízellátás teljesen megoldott, jó minőségű arzénmentes ivóvizet iszunk, a szennyvizet a legmagasabb európai szabványok szerint tisztítjuk, a települési hulladékkezelés legkorszerűbb módszereit alkalmazzuk. A földgázfelhasználás egyre növekvő tendenciája mind az ipar, mind a lakosság körében, a Szabadkai Gázművek KKV közreműködésének köszönhető, ami jelentősen hozzájárul a levegő minőségének javításához" – húzta alá Kern Imre.

Horvát Tímea, a Szabadkai Gázművek KKV igazgatója rámutatott, az adatok magukért beszélnek: a gázvezeték kiépítése Szabadka városban és környékén, a több kilométernyi kiépített hálózat és gázcsatlakozás, a fogyasztók számának növekedése, az elosztó gázvezeték-hálózat kalibrálási, karbantartási kötelezettségeinek teljesításe...

„Bár alapítónk Szabadka város, a csatlakozási díjakat, a standard és rendkívüli szolgáltatásokat, valamint a gáz árát a Szerb Köztársaság Energiaügynöksége határozza meg. Nem is olyan régen, az energiaválság miatt aktuálissá váltak az olyan kérdések, mint a lakosság és az ipar szükségleteire megfelelő mennyiségű gáz biztosítása, az ellátás stabilitása, és az árak alakulása. De az élet, más városokhoz hasonlóan a mi városunkban, a mi vállalatunkban sem állt meg. Sikeresen vettünk minden akadályt, közös erővel és akarattal” – hangsúlyozta ki Horvát Tímea.

Hozzátette: bár a nagykorúság a családi életben egyfajta függetlenséget jelent, a Szabadkai Gázművek KKV nem marad egyedül ezen az úton.

"Nem leszünk egyedül ezen az úton, ahogy eddig sem voltunk egyedül, és a jövőben is számítunk a Dr. Pásztor Bálint vezette városi képviselő-testület, valamennyi tanácstag és Stevan Bakić polgármester támogatására. Köszönjük nekik azt a támogatást, amit cégünknek nyújtanak. Ma egy közel 12.000 fogyasztót kiszolgáló cég vagyunk, 14 ügyeletes terepi gázszerelővel, két gépészmérnökkel, 23 adminisztrációs dolgozóval, akik közül hat fő a vezetőséget képviseli" – mondta Horvát Tímea.

Elmondása szerint a Szabadkai Gázművek KKV jelentős üzleti sikerei a felelősségteljes és szisztematikus szervezés, irányítás és vezetés eredménye.

„Minden dolgozó fontos erőforrása a cégnek, ezért ma külön szeretnék köszönetet mondani mindazoknak a dolgozóknak, nyugdíjasoknak, volt igazgatóknak, akik igyekeztek, hogy ez a cég, amelyben munkásságukat töltötték, a lehető legjobb eredményeket érje el, bizonyítva, hogy minden dolgozó fontos láncszem a vállalat jó működésének láncolatában” – mondta Horváth Tímea.

2024. január 23.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

10,00 - Újvidék - Szerződésaláírás a Magyar Szó épületében tervezett felújítési munkálatokkal kapcsolatban

2024. január 24.

17,00 - Szabadka - a VMSZ Szabadkai Városi Szervezete Tanácsának ülése

2024. január 25.

10,00 - Szabadka - a Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium iskolanapja és kápolnájának búcsúja

2024. január 26.

08,00 - Szabadka - A Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának ülése

18,00 - Zenta - Ünnepség a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2024. január 28.

17,00 - Magyarkanizsa - Ökumenikus istentisztelet

2024. január 31.

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Alapszabályzati Kérdéseket, Szervezést és Képviselő-testületi Iratszabályokat Figyelemmel Kísérő Bizottságának ülése

09,30 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Káderügyi, Közigazgatási és Munkaviszonyi Bizottságának ülése

10,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató

18,00 - Újvidék Város napja, a VMSZ ünnepi műsora

2024. február 1.

08,30 - Szabadka - a VMSZ szabadkai városi frakciójának ülése

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület 43. ülése

15,00 - Szabadka - Interjú a Magyar Szó napilapnak

2024. február 2.

14,00 - Szabadka - A Prosperitati Alapítvány központi irodája új helyszínének avatója

18,00 - Törökkanizsa - A VMSZ községi szervezete megalakulásának 17. évfordulójára szervezett ünnepség

 

2024. február 6.

10,00 - Belgrád - A Parlament első, alakuló ülése a XIV. ciklusban

10,30 - Belgrád - A Pannon TV Közügyek c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

11,30 - Belgrád - Találkozó Magyar Józseffel, Magyarország belgrádi nagykövetével

2024. február 8.

16,30 - Csóka - Megemlékezés Móra Ferenc halálának 90. évfordulóján

2024. február 17.

13,30 - Budapest - Találkozó Zsigmond Barna Pál, országgyűlési képviselővel, a Fidesz határon túli ügyekért felelős igazgatójával

15,00 - Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde

2024. február 19.

13,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

18,00 - Zombor - Zombor Város napja - a VMSZ ünnepi műsora

2024. február 20.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

15,30 - Szabadka - Találkozó Dr. Gyuricza Csabával, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorával

2024. február 21.

10,00 - Zenta - A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomaosztó ünnepsége

 

2024. február 24.

10,30 - Palics - Jogászkonferencia a Vajdasági Magyar Jogász Egylet (VMJE) szervezésében

 

2024. február 26.

16,30 - Budapest, Országház - Magyarország köztársasági elnökének megválasztása és ünnepélyes eskütétele

2024. február 27.

10,30 - Belgrád - Találkozó Aleksandar Vučićtyal, Szerbia köztársasági elnökével

2024. március 1.

09,00 - Szabadka - A Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának ülése

 

2024. március 2.

10,00 - Zenta - a VMSZ tisztújító közgyűlése

2024. március 4.

13,30 - Szabadka - Interjú a „Politika” napilapnak   

16,00 - Zenta - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. március 5.

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Alapszabályzati Kérdéseket, Szervezést és Képviselő-testületi Iratszabályokat Figyelemmel Kísérő Bizottságának ülése

09,30 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Káderügyi, Közigazgatási és Munkaviszonyi Bizottságának ülése

10,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató

10,30 - Szabadka - A Pannon TV Közügyek c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

2024. március 6.

08,00 - Budapest - találkozó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

09,00 - Budapest - előadás megtartása a Misszióvezetői Értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 

10,00 - Budapest - találkozó Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával, miniszterhelyettessel

16,00 - Szabadka - Interjú a Magyar Szó napilapnak

2024. március 7.

08,30 - Szabadka - a VMSZ szabadkai városi frakciójának ülése

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület 44. ülése

12,30 - Szabadka - Interjú a Hét Nap hetilapnak

2024. március 8.

14,00 - Budapest - Esterházy János Emlékünnepség és Díjátadó

2024. március 11.

17,00 - Óbecse - Megemlékezés Than Mór halálának 125. évfordulójára

2024. március 12.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában

10,30 - Szabadka - Interjú a Subotičke novine hetilapnak

2024. március 13.

13,30 - Szabadka - Tárgyalás Bányai Gábor országgyűlési képviselővel, a Dél-Alföld gazdasági fejlesztéséért felelős kormánybiztossal

18,00 - Palics - Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának ünnepi fogadása az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére

2024. március 14.

11,00 - Királyhalom - Petőfi Sándor mellszobrának ünnepélyes leleplezése

12,00 - Királyhalom - Találkozó Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral

2024. március 15.

10,00 - Magyarittabé - a Vajdasági Magyar Szövetség Központi megemlékezése

15,00 - Bácskossuthfalva - a Vajdasági Magyar Szövetség Központi megemlékezése

17,00 - Szabadka - Megbeszélés dr. Nobilis Márton Pállal, Magyarország  Agrárminisztériumának államtitkárával

18,00 - Szabadka - a Vajdasági Magyar Szövetség Központi megemlékezése

2024. március 16.

16,00 - Tiszaszentmiklós - Ünnepi műsor és emléktábla avatás Pásztor István tiszteletére

18,30 - Torda - Koszorúzás és ünnepi műsor

2024. március 18.

09,00 - Szabadka - Interjú a Magyar Nemzet napilapnak

11,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

2024. március 19.

10,00 - Szabadka - Találkozó a magyarországi szerbek vezetőivel

2024. március 20.

10,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

17,25 - Belgrád - Parlament - Szavazás 

2024. március 21.

17,00 - Palics - Találkozó Rákay Philippel

18,00 - Palics - a Most vagy soha! c. film vajdasági díszbemutatója

2024. március 25.

09,00 - Szabadka - Egyeztetés a VMSZ alelnökeivel

10,00 - Szabadka - Találkozó Panyi Miklóssal, parlamenti és stratégiai államtitkárral, miniszterhelyettessel, Salgó László Csongrád-Csanád Vármegye főispánjával, dr. Csepeti Ádám stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárral

2024. március 26.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

11,00 - Zenta - a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének tisztújító közgyűlése

2024. március 27.

12,00 – Subotica - a TV Subotica U sred srede c. műsorának felvétele (adásban ma 19,00 órakor)

2024. március 28.

08,00 - Szabadka - A Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának ülése

10,00 - Szabadka - Találkozó Christopher R. Hillel, az USA belgrádi nagykövetével

13,30 - Szabadka - a VMSZ elnökének, alelnökeinek, Intéző Bizottságának, a Tanács elnökének és helyettesének egyeztetése

2024. április 2.

10,00 - Szabadka - Találkozó Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével

2024. április 3.

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Alapszabályzati Kérdéseket, Szervezést és Képviselő-testületi Iratszabályokat Figyelemmel Kísérő Bizottságának ülése

09,30 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Káderügyi, Közigazgatási és Munkaviszonyi Bizottságának ülése

10,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató

18,00 - Temerin - Ágoston András meglátogatása

2024. április 4.

08,30 - Szabadka - a VMSZ szabadkai városi frakciójának ülése

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület 45. ülése

13,00 - Topolya - találkozó Dallos Gyula magyar miniszteri biztossal

18,00 - Zombor - egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 9.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

18,00 - Zombor - Egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 13.

10,00 - Beregszász (Ukrajna) - A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség XXXIV. közgyűlése

2024. április 15.

09,00 - Szabadka - Interjú felvétele az M1 Délvidék ma c. műsorába (adásban április 16., és a Pannon TV Közügyek c. műsorában, április 16-án, 18,10 órakor)

2024. április 16.

19,00 - Szeged - Szegedi Tudományegyetem, díszvacsora dr. Karikó Katalin tiszteletére

2024. április 18.

09,30 - Szabadka - Tárgyalás Szabó Lászlóval, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökével

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. április 19.

10,00 - Szabadka - Sajtótájékoztató a VMSZ-ben

2024. április 20.

09,00 - Szabadka - Találkozó dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadóval

10,00 - Szabadka - Vendégszereplés a Keresztény Értelmiségi Szövetség közéleti fórumán

2024. április 22.

08,00 - Szabadka - a VMSZ Szabadkai Városi Szervezete Tanácsának ülése

11,00 - Belgrád - Parlamenti ülés (a Rendes Tavaszi Ülésszak I. ülése)