Szívügy a magyarság fennmaradása

A VMSZ Vajdaság-szerte megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését

A Vajdasági Magyar Szövetség megkezdte a támogató aláírások gyűjtését az önkormányzati választásokon való részvételhez. A VMSZ székházában dr. Pásztor Bálint vasárnap reggel elmondta, hogy szombaton már átadták a VMSZ választási listáját Magyarkanizsán, Zentán és Topolyán, ahol összegyűlt a megfelelő számú aláírás, és a lista az 1-es számmal fog indulni a választásokon. Mint mondta, a többi településen vasárnap, a szórványönkormányzatok esetében pedig többnyire hétfőn zajlanak a támogatások jegyzései.

Vasárnap reggel 8 és 13 óra között Szabadkán is várták a polgárokat a Zorka és a Vasutastelep helyi közösségeiben, valamint a VMSZ székházában, emellett Csantavéren, Palicson, Hajdújáráson és Bajmokon is. Dr. Pásztor Bálint hozzátette, nagyon fontos, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség minél több önkormányzatban meg tudja őrizni és lehetőleg növelhesse is politikai befolyását.

Majd újságírói kérdésre kitért arra is, hogy Szabadka szempontjából az elmúlt négy év bebizonyította azt, hogy vannak olyan célkitűzések, amelyek a lakosok számára fontosak, és melyeket leginkább vagy csak a VMSZ támogatott. Ilyen az önkormányzatok fejlesztése, Palics régi fényének visszaállítása, valamint az épített örökségünk megóvása és felújítása.

– Az önkormányzati választásoknak a szabadkaiak számára az a tétje, hogy az itt élő magyar közösség meg tudja őrizni befolyását a város működésére vonatkozóan, hiszen mi itt születtünk, itt élünk. Lévén, hogy a nagyobb városokhoz, például Szabadka városához sok település tartozik, így fontos számunkra, hogy Hajdújárás is, Királyhalom is, Csantavér is, Bajmok is, valamint a többi település is arányosan tudjon fejlődni – fejtette ki gondolatait a VMSZ elnöke.

A polgárok folyamatosan érkeztek a helyi közösségekbe, hogy hozzájárulásukat adják a VMSZ választási listájához. Így tett Domány Gábor is, aki a Zorka helyi közösségben írta alá támogatását.

– Mindenképpen szeretném, hogy a továbbiakban is támogassák a magyarok érdekeit, gyermekeinket, gyermekeink jövőjét, hogy itt maradjanak az országban. Olyan feltételeket teremtsünk nekik mind az oktatásban, mind a munkahely tekintetében, ami itt tartja őket. Hiszen ez egy fontos lépés annak érdekében, hogy a magyarság létszáma ne csökkenjen tovább Vajdaságban – mondta Domány Gábor.

Minden megkérdezett lakos egyöntetűen szívügyének érzi, hogy ily módon is kiálljon a magyarsága mellett, és hogy kézjegyével segítse azt a pártot, amely a magyarok érdekeit nézi. Így vélekedik Boros Zoltán is, a Vasutastelep helyi közösségéhez tartozó lakos.

– Azért támogatom aláírásommal a VMSZ választási listáját, hogy minél jobb és tehetősebb módon tudjon kiállni a magyar oktatásért, a magyar diákokért és óvodásokért. Az én gyermekeim is a Vackor Óvodába járnak, hiszen nem juthattak be a városi intézménybe. Emellett nagyon jónak tartom és sokat jelent a Magyarország által folyósított támogatás, mind az iskolakezdésre, mind a magyar nyelven tanuló diákok megsegítésére, amelyben nagy szerepe van a VMSZ-nek és a magyarországi országvezetésnek – nyilatkozta lapunknak a támogató.

A polgárok elmondták, hogy az önkormányzatok fejlesztése is rendkívül sokat javult az elmúlt időszakban, így sokkal nagyobb befektetéseket vesznek észre maguk körül. Kőműves Péter, szintén szabadkai lakos számára építészmérnöki szakmájából kifolyólag fontos, hogy a VMSZ kiemelt helyen foglalkozik az épített örökség megőrzésével is.

– Védetté nyílvánították a Wesselényi, azaz a Radić fivérek utcát, felújították Bíró Károly házát, és tervben van a Korzó felújítása is. Mindemellett odafigyelnek a létfontosságú dolgok meglétére, mint az ivóvíz- és szennyvízhálózat, illetve a gázhálózat kiépítése, valamint az utcák aszfaltozása – részletezte a nyilatkozó.

KIÁLLNAK AZ ÚJVIDÉKI MAGYARSÁGÉRT

A VMSZ Újvidéki Városi Szervezete vasárnap délelőtt a székváros területén három helyszínen: a telepi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban, Piroson a régi iskola épületében, valamint Tiszakálmánfalván a Katolikus Kör helyiségeiben gyűjtötte a támogatói aláírásokat.

– Legalább 500 aláírás szükséges ahhoz, hogy a jelöltjeink névsorát leadhassuk, és hogy megmérethessük magunkat – fogalmazott Vicsek Annamária, a VMSZ Újvidéki Szervezetének elnöke délelőtt a Petőfi Sándor MMK-ban. Annamária emlékeztet: nagyon fontos az, hogy az újvidéki magyarok érezzék, a VMSZ az egyetlen olyan politikai párt, amelyik kiáll az újvidéki magyarságért.

– A városi képviselő-testületben csak nekünk vannak kisebbségként képviselőink, az elmúlt mandátumban ketten. Nekik köszönhetően sokkal többet tudtunk az újvidéki magyarokért tenni, mint azelőtt, amikor csak egy képviselőnk volt ebben a testületben. Abban bízunk, hogy június 2-án kapunk majd annyi szavazatot, amennyi a két képviselő bejuttatásához szükséges. Ennek a szavazatszámnak legalább 4000-nek kell lennie. Ilyen módon tudunk kiállni a magyar iskolai tagozatok megnyitásáért, azért, hogy az óvodai magyar csoportokban magyar gyerekekkel is foglalkozzanak, valamint ilyen érdekképviselettel tudjuk elérni azt, hogy a templomainkat felújítsuk, hogy művelődési intézményeink és civil szervezeteink megkapják a működésükhöz fontos támogatást – emlékeztet a tényállásra Vicsek Annamária.

ÓBECSE KÖZSÉGBEN 668 ALÁÍRÁS GYŰLT ÖSSZE

A VMSZ vasárnap Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben és a harmadik helyi közösség épületében, Péterrévén és Bácsföldváron pedig a helyi közösség épületében várta a polgárokat.

– Óbecse község területén 668 aláírás gyűlt össze. Az aláírásgyűjtés ideje alatt minden a legnagyobb rendben zajlott. A polgárok folyamatosan érkeztek a helyszínekre, hogy hozzájárulásukat adják a VMSZ választási listájához. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki aláírásával támogatta a VMSZ listáját, és arra kérem őket, hogy június 2-án is minél nagyobb számban tegyék meg ezt – mondta Kiss Igor, a VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke.

ADA KÖZSÉGBEN IS TELJES LISTÁVAL INDULNAK

A VMSZ vasárnap délelőtt Adán és Moholon, valamint Törökfaluban gyűjtötte a helyhatósági választáson való listaállításhoz és induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Tóbiás József, a VMSZ Ada községi szervezetének elnöke elmondta, a helyhatósági választáson teljes, 29 fős listával kíván indulni a párt, amelynek listavezetője Ada községben ő maga lesz.

– A helyhatósági választás kiírása utána a mai nap kell összegyűjtenünk a listaállításhoz szükséges mintegy 200 támogatói aláírást. Természetesen valamennyivel több aláírást fogunk összegyűjteni, hogy biztos rendben legyen minden. Olyan emberek vannak a listánkon az élet minden területéről, akik már bizonyítottak, és nem érdekből szeretnének a közélettel, illetve a politikai élettel foglalkozni, ami nagyon fontos számunka. Mindenképpen azzal a szándékkal tesszük ezt, hogy megnyerjük a helyhatósági választást, és egy tisztességes vezetőséget felállítva az emberek mindennapi problémáival és azok megoldásával kívánunk foglalkozni a következő négy évben – nyilatkozta Tóbiás József.

A VMSZ ZENTÁN IS ÁTADTA A LISTÁT

A VMSZ Zentán elsőként adta át listáját szombat este, röviddel hét óra után. Az azt megelőző órákban, délután háromtól hatig, a támogatói aláírásokat gyűjtötték a helyi VMSZ-irodában, illetve a falvak, Felsőhegy, Bogaras, Kevi és Tornyos helyi közösségeiben és művelődési házában.

Burány Hajnalka, a VMSZ Zenta községi szervezetének elnöke köszönetet mondott mindazoknak a polgároknak, akik aláírásukkal támogatták a helyhatósági választások jelöltjeit. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy összegyűlt a kellő támogatói aláírás, és az esti órákban át is adták azokat a Községi Választási Bizottságnak.

A VMSZ községi listája teljes létszámmal indul a helyhatósági választásokon, 29 fővel.

ÖTSZÁZ ALÁÍRÁS KÉT ÓRA ALATT MAGYARKANIZSÁN

Szombaton valamennyivel hét óra után a magyarkanizsai városházán a VMSZ községi szervezete már össze is gyűjtötte a kellő támogatói aláírást. Újvári Zsombor, a lista második helyén lévő községi képviselőjelölt örömének adott hangot.

– A VMSZ Magyarkanizsán egy teljes, 29 fős listával fog indulni a helyhatósági választásokon. Fejsztámer Róbert a listavezető, és vannak a jelöltek között értelmiségiek, vállalkozók, tanárok, földművesek, fiatalok és idősebbek is. Minden korosztály és mindkét nem szép számban jelen van. Fontos volt számunkra az is, hogy az önkormányzatunk területéről szinte majdnem minden településünk ad képviselőjelöltet. Szeretnénk folytatni azt az utat, amit a polgármester úr elkezdett, és továbbiakban is infrastrukturális befektetésekben, projektekben gondolkodunk. Sajnos 2020-ban a Covid elég sok mindent megfékezett, de azok a tervek, amelyeket elkészítettünk, mint a kerülőút, reményeink szerint majd most valósulhatnak meg.

Nagyon nagy munkán vagyunk túl, ma ugyanis két órán keresztül gyűjtöttük az aláírást, három helyszínen, Oromon, Horgoson és Magyarkanizsán. A tervezett 300–350 aláírás helyett 500-at gyűjtöttünk. A polgárok folyamatosan jöttek, támogattak minket, és nagyon jóleső érzés tudni, hogy ennyire nagy a támogatottsága a magyarkanizsai községi VMSZ-nek – mondta Újvári Zsombor Magyarkanizsán.

TOPOLYÁN REKORDIDŐ ALLATT 701 ALÁRÁS GYŰLT ÖSSZE

A topolyai község több településén szombaton délután gyűjtötte a támogatói aláírásokat a VMSZ. A városon kívül Bácskossuthfalva, Bajsa, Gunaras, Pacsér, Pobeda és Zentagunaras polgárait várták a párt aktivistái 15-től 18 óráig. Rekordidő alatt sikerült öszegyűjteni a szükséges aláírást, és a községben elsőként 701 hitelesített aláírást adtak át a választási bizottságnak a teljes, 35 jelöltből álló listával együtt.

Topolyán, a helyi közösség nagytermében szombaton három óra után pár perccel már kisebb sor alakult ki, a polgárok tömegesen érkeztek, hogy kézjegyükkel támogassák a VMSZ-t. Hajvert Eszter elmondta, hogy a községi sportszövetség munkatársaként és vállalkozóként is kézzelfogható eredményeket tapasztal. Uglár József feleségével és két kicsi lányával érkezett.

– Szeretnénk, hogy továbbra is így fejődjön a településünk, mint eddig, tehát támogatjuk a topolyai vezetőséget ebben. Számíthatunk az ő támogatásukra, ők pedig a miénkre. Kitartunk egymás mellett – mondta.

– Az elmúlt időszakban számos fontos projektumot tudtunk megvalósítani, amelyek az életszínvonalat és az életminőséget javítják az egész községben, ezt a munkát szeretnénk a jövőben is folytatni. Mindazoknak köszönöm, akik támogatták a pártunk listáját, a jelöltjeinket, akik egyébként az egész község területéről, szinte minden településről megtalálhatók a listán. Számunkra ugyanis nagyon fontos, hogy minden település egyformán fejlődjön, nemcsak a város, hanem a falvak is – nyilatkozta Szatmári Adrián, Topolya községi elnöke, a párt listavezetője.

MÉG HATÉKONYABB MAGYAR ÉRDEKKÉPVISELETET KISHEGYESEN

Sokan jelentek meg már a kora délelőtti órákban, hogy aláírásukkal támogassák a VMSZ helyhatósági jelöltlistáját Kishegyesen, a tűzoltóotthonban, Bácsfeketehegyen pedig a könyvtárban. Valójában a szükséges számú aláírás már a délelőtti órákban megvolt, délig pedig annak több mint a dupláját sikerült összegyűjteni. Sándor István alpolgármester elmondta, a párt helyi szervezete teljes listával indul a megmérettetésen. A cél, hogy ismét magyar polgármestere legyen a magyar többségű községnek. Emlékeztetett rá, hogy a legutóbbi helyhatósági választás esetében ez csupán 36 szavazaton múlott. A 25-ös listán nemcsak párttagok szerepelnek, hanem olyan tekintélyes, elismert személyek, akik tenni tudnak, ki tudnak állni a közösség érdekeiért, a listavezető pedig Juhász Bálint. Az oktatás, a kultúra, az infrastruktúra területén hatékonyabban tudnak eszközöket garantálni a fejlesztésekhez. Az energiahatékonysági program, a diákutaztatás, valamint a mezőgazdasági termelők támogatása mellett a főtér felújításához hasonló komoly beruházásokat is terveznek.

SZENTTAMÁSON NÉGY ÓRA ALATT 151 ALÁÍRÁS GYŰLT ÖSSZE

Szenttamáson vasárnap délelőtt a VMSZ-irodában gyűjtötték az aláírásokat. Meglehetősen sikeres volt az akció, a VMSZ aktivistái közölték, hogy reggel 8 és déli 12 óra között 151 polgár támogatta aláírásával az önkormányzati jelöltek listáját.

‒ A szenttamási képviselő-testületben az előző összetételben két képviselője volt a VMSZ-nek, emellett két tanácstag és egy polgármestersegéd is képviselte a helyi magyarság érdekeit. A mai aláírásgyűjtés sikeressége és a támogatói aláírások száma azt bizonyítja, hogy a helyi magyarság továbbra is erős közösség, és hogy értékeli az elmúlt időszakban végzett munkánkat. Köszönjük mindenkinek, aki ma aláírásával támogatott bennünket. Fontos hogy június másodikán újra megmutassuk közösségünk erejét – fogalmazott Brasnyó Nándor, a VMSZ községi szervezetének elnöke.

KÖZÉP-BÁNÁT IS MEGMOZDULT

Vasárnap délelőtt a közép-bánáti régióban is elkezdték a támogatói aláírások gyűjtését, Szajánban 8 és 12 óra között a Művelődési Otthonban, Kisoroszon 9 és 13 óra között a Torontál szórványközpontban, Magyarcsernyén pedig 8 és 13 óra között a helyi közösség épületében várták a polgárokat.

– Azért jöttem el ma, mert így támogathatom legjobban a közösségemet. A VMSZ eddig is sok támogatást nyújtott a falunak, és szerintem ezt így viszonozhatjuk a leginkább – mondta a magyarcsernyei Vastag Attila.

Magyarittabén és Tordán 8 és 12 óra között a helyi közösségek épületében gyűjtötték a támogatói aláírásokat.

– Fontosnak tartom a VMSZ támogatást, mert egyedül ők küzdenek és állnak ki a vajdasági magyarság érdekeiért, és az utóbbi évek gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően, ami Magyarország kormányának a hathatós támogatása által valósul meg, könnyebb itthon megmaradni – mondta a tordai Lázár Jenő.

Az aláírások gyűjtése délután Tóbán 18 és 21 óra között a helyi közösség épületében, Nagykikindán pedig 15 és 19 óra között az Egység Művelődési Egyesület épületében zárult.

HEM SZB KÁBÉ CSIN BJK H. E. T.P. P. L. VH

2024. március 25.

09,00 - Szabadka - Egyeztetés a VMSZ alelnökeivel

10,00 - Szabadka - Találkozó Panyi Miklóssal, parlamenti és stratégiai államtitkárral, miniszterhelyettessel, Salgó László Csongrád-Csanád Vármegye főispánjával, dr. Csepeti Ádám stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárral

2024. március 26.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

11,00 - Zenta - a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének tisztújító közgyűlése

2024. március 27.

12,00 – Subotica - a TV Subotica U sred srede c. műsorának felvétele (adásban ma 19,00 órakor)

2024. március 28.

08,00 - Szabadka - A Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának ülése

10,00 - Szabadka - Találkozó Christopher R. Hillel, az USA belgrádi nagykövetével

13,30 - Szabadka - a VMSZ elnökének, alelnökeinek, Intéző Bizottságának, a Tanács elnökének és helyettesének egyeztetése

2024. április 2.

10,00 - Szabadka - Találkozó Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével

2024. április 3.

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Alapszabályzati Kérdéseket, Szervezést és Képviselő-testületi Iratszabályokat Figyelemmel Kísérő Bizottságának ülése

09,30 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Káderügyi, Közigazgatási és Munkaviszonyi Bizottságának ülése

10,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató

18,00 - Temerin - Ágoston András meglátogatása

2024. április 4.

08,30 - Szabadka - a VMSZ szabadkai városi frakciójának ülése

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület 45. ülése

13,00 - Topolya - találkozó Dallos Gyula magyar miniszteri biztossal

18,00 - Zombor - egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 9.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

18,00 - Zombor - Egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 13.

10,00 - Beregszász (Ukrajna) - A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség XXXIV. közgyűlése

2024. április 15.

09,00 - Szabadka - Interjú felvétele az M1 Délvidék ma c. műsorába (adásban április 16., és a Pannon TV Közügyek c. műsorában, április 16-án, 18,10 órakor)

2024. április 16.

19,00 - Szeged - Szegedi Tudományegyetem, díszvacsora dr. Karikó Katalin tiszteletére

2024. április 18.

09,30 - Szabadka - Tárgyalás Szabó Lászlóval, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökével

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. április 19.

10,00 - Szabadka - Sajtótájékoztató a VMSZ-ben

2024. április 20.

09,00 - Szabadka - Találkozó dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadóval

10,00 - Szabadka - Vendégszereplés a Keresztény Értelmiségi Szövetség közéleti fórumán

2024. április 22.

08,00 - Szabadka - a VMSZ Szabadkai Városi Szervezete Tanácsának ülése

11,00 - Belgrád - Parlamenti ülés (a Rendes Tavaszi Ülésszak I. ülése)

2024. április 23.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

10,00 - Belgrád - Parlament - szavazás (a Rendes Tavaszi Ülésszak I. ülése)

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. április 24.

09,00 - Szabadka - találkozó Csorba Bélával, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökével és Szmieskó Zoltánnal, a Magyar Egység Párt elnökével

11,30 - Szabadka - Találkozó a Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának tagjaival

12,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató a Városi Képviselő-testület elnökeként

2024. április 25.

13,00 - Budapest - Részvétel a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

17,30 - Budapest - Orbán Viktor miniszterelnöki fogadása a CPAC Hungary alkalmából

18,30 - Budapest - találkozó Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével

19,00 - Budapest - Az Alapjogokért Központ és a New York Young Republican Club közös gálavacsorája  a CPAC Hungary alkalmából

2024. április 26.

09,00 - Budapest - Részvétel a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

10,00 - Budapest - Találkozó Nyitrai Zsolt parlamenti képviselővel, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadójával

15,50 - Budapest - Részvétel előadóként az United We Stand panel beszélgetésen a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

2024. április 28.

08,15 - Szabadka - a VMSZ szabadkai választási listájának aláírása

2024. április 29.

09,00 - Szabadka - a VMSZ városi választási listájának átadása

14,00 - Szabadka - Állami kitüntetés átadási ünnepsége Magyarország Főkonzulátusán, a magyar nemzeti ünnep alkalmából 

18,00 - Szabadka - Vendégszereplés a Pannon RTV Közügyek c. műsorában (élő)

2024. május 1.

12,00 - Belgrád - A Parlament első alkalmi ülése a Tizennegyedik ciklusban - Napirenden: a Kormány megválasztása

17,30 - Belgrád - A Pannon TV Híradó Plusz c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

2024. május 2.

09,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

16,50 - Belgrád - Szavazás (A Parlament első alkalmi ülése a XIV. ciklusban - a Kormány megválasztása)

2024. május 6.

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. május 7.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

09,00 - Szabadka - Beszélgetés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatóival

18,00 - Zenta - A VMSZ koordinátorainak, aktivistáinak és jelöltjeinek találkozója

2024. május 8.

10,00 - Szabadka - Beruházás megtekinése az 1-es vízgyárban

10,45 - Szabadka - Kisradanovác HK, a Virág utca aszfaltozási munkálatainak megtekintése

12,00 - Majdány - A Látogatóközpont megtekintése

12,40 - Oroszlámos - A Művelődési Ház megtekintése

13,20 - Törökkanizsa - A felújított Népkönyvtár épülete és a templom megtekintése

16,00 - Martonos - A felújított középületek megtekintése

17,00 - Kispiac - A Művelődési Ház megtekintése

19,30 - Palics - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 9.

11,00 - Pacsér - Az Öko-kút és a Gyógyfürdő megtekintése

12,00 - Bácskossuthfalva - Az Id. Kovács Gyula Általános Iskola tornatermének megtekintése 

12,40 - Bácskossuthfalva - A művelődési ház nagyterasza felújítási munkálatainak megtekintése

13,00 - Bácskossuthfalva - A Gróf Széchenyi István utca felújítási munkálatainak megtekintése

19,00 - Hajdújárás - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 10.

10,00 - Csóka - A Szentháromság templom megtekintése

10,30 - Csóka - A regionális hulladékudvar - bekötőút megtekintése

11,15 - Tiszaszentmiklós - A Tiszaszentmiklós-Hódegyháza út megtekintése

11,30 - Hódegyháza - A Szent István Király Hagyományőrző MME székházának megtekintése

12,15 - Szaján - A Művelődési Otthon megtekintése

13,00 - Nagykikinda - A Fejős Klára Általános Iskola megtekintése

13,50 - Magyarcsernye - A Kultúrotthon megtekintése

16,20 - Torda - Látogatás a Civil Szervezetek Otthonába

17,20 - Nagybecskerek - A Tina Szalon Kft. vállalkozás megtekintése

17,45 - Nagybecskerek - A Sonja Marinković Általános Iskola megtekintése

18,20 - Muzslya - A Lehel sportközpont megtekintése

19,00 - Muzslya - Közösségi találkozó

2024. május 11.

09,30 - Gunaras - A gunarasi ÖTT 100. évfordulójának ünnepsége

10,15 - Topolya - Tópartszépítő akció

11,15 - Szabadka - Családi délelőtt az Újfalu HK-ben

11,45 - Szabadka - Sportpálya (Stipe Grgić u. 60.) - környezetszépítő akció

2024. május 12.

14,30 - Topolya - Találkozó Zsigmond Barna Pál EU ügyekkel megbízott miniszterhelyettessel, országgyűlési képviselővel

17,30 - Péterréve - A Gemini-GM vállalkozás meglátogatása

18,10 - Óbecse - A Rolometal Kft. meglátogatása

19,00 - Óbecse - Közösségi találkozó

2024. május 13.

13,45 - Belgrád - Találkozó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

17,30 - Topolya - A fürdő megtekintése

18,00 - Topolya - Közösségi találkozó

2024. május 14.

11,00 - Topolya - A Prosperitati Alapítvány Mentorprogramjának megnyitója

14,00 - Palics - Ünnepélyes szerződéskötés az MNT pályázatainak nyertes egyesületeivel és intézményeivel

17,00 - Szabadka - A Nagybányai remekművek magángyűjteményekből c. kiállítás megnyitója

18,00 - Szabadka - A zsinagóga megtekintése és találkozó Várhelyi Olivérrel, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosával

2024. május 15.

10,00 - Újvidék - Vendégszereplés az Újvidéki Rádió Hangadó Szerda c. műsorában (élő)

19,00 - Szabadka - Hot Jazz Band koncert a Zsinagógában

2024. május 16.

11,00 - Mohol - A Csobolyó Művelődési Egyesület felújított székházának megtekintése

11,30 - Ada - A Vadvirág Hagyományápoló Kör felújított székháza és a Szarvas Gábor Könyvtár megtekintése

12,45 - Zenta - A termáltó projekt bemutatása a Sportcsarnokban

18,00 - Magyarkanizsa - Közösségi találkozó

2024. május 17.

09,30 - Palics - A Miroslav Antić Általános Iskola megtekintése

10,15 - Palics - A gázvezeték-hálózat bővítése - munkálatok megtekintése

10,45 - Palics - A Víkendtelep megtekintése

11,20 - Ludas - A Kosztolányi-ház megtekintése

11,40 - A Ludas-Kispiac út megtekintése

14,00 - Szabadka - Találkozó Deutsch Tamással, a Fidesz-KDNP Európa Parlamenti listavezetőjével

15,25 - Magyarkanizsa - A Vajdasági Birkózóakadémia megtekintése

18,00 - Topolya - A TSC Labdarugó Akadémia megtekintése

19,30 - Palics - Közösségi találkozó

2024. május 18.

10,00 - Kishegyes - I. Délvidéki Médiatalálkozó (konferencia)

12,30 - Hajdújárás - A teniszpálya építése, a park rendezése és a sportközpont megtekintése

2024. május 19.

09,00 - Ludas - Pünkösdi szentmise és közösségi találkozó

16,00 - Királyhalom - Anyák napi ünnepi műsor

2024. május 20.

09,30 - Palics – A Vermes Lajos táblák megtekintése a sétányon

10,30 - Szabadka - A Raichle-palota, a Kortárs Galéria épületén végzett állagmegőrző munkálatok megtekintése

18,00 - Szabadka - Lakossági fórum a Zorka HK épületében

19,00 - Kelebia - Pünkösdölés

2024. május 21.

09,00 - Szabadka - Séta a Rádity fivérek utcában az evangélikus templom elől, sajtótájékoztató a Darabos cukrászda előtt a Gubec Máté utcában és a Kosztolányi Dezső Színház megtekintése

10,30 - Szabadka - A G-dent fogtechnikai laboratórium megtekintése

16,00 - Bácsfeketehegy - Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjének fogadása és a Nikola Đurković Általános Iskola felújítási munkálatainak megtekintése

16,30 - A Potok víztározó megtekintése a kishegyesi és szikicsi határ között

17,15 - Kishegyes – A Wood and More kft. meglátogatása

17,45 - Kishegyes – A Petőfi Sándor Közösségi- és Magyar Művelődési Központ megtekintése

18,00 - Kishegyes - Közösségi találkozó a Színházteremben

2024. május 22.

10,30 - Szabadka - Az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának vajdasági látogatása

11,30 - Szabadka - Sajtótájékoztató a VMSZ székházában

14,00 - Zenta – Az atlétikapálya megtekintése

16,15 - Zenta – A Petőfi-mellszobor leleplezése a Petőfi Sándor Általános Iskolában

17,20 - Kevi – A Kevi-Buránysor út aszfaltozási munkálatainak megtekintése

17,40 - Tornyos - A Tömörkény István Általános Iskola megtekintése

18,10 - Csantavér - A Városi Könyvtár Csantavéri Fiókkönyvtára fejlesztéseinek megtekintése

18,30 - Csantavér - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 23.

09,15 - Szabadka - Találkozó Magyar Leventével, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettesével

10,00 - Szabadka - Az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. HEPA projektjének megtekintése és sajtótájékoztató

11,10 - Magyarkanizsa - Ünnepélyes szerződéskötés a Prosperitati Alapítány falusi házvásárlás és vállalkozói pályázatainak nyertes pályázóival

12,00 - Adorján - A Kontakt Kft. kiemelt jelentőségű nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztés ünnepélyes átadása

14,45 - Mohol - Találkozó Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével, a Fidesz-KDNP EP lista jelöltjével

15,00 - Mohol - Mezőgazdasági vállalkozó gazdaságának megtekintése

15,50 - Zenta - A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége székházának megtekintése, találkozó a falugazdász irodák vezetőivel

17,00 - Zenta - A Vajdasági Magyar Edzők Egyesületének alakuló ülése

17,30 - Zenta - A Medica Netter orvosi és fizikoterápiás magánrendelő megtekintése

18,00 - Zenta - Közösségi találkozó

2024. május 24.

10,00 - Szabadka - Interjú a Magyar Szó napilapnak és interjú a Hét Nap hetilapnak

11,00 - Szabadka - Interjú az Informer TV-nek

13,00 - Nosza - Kis Torma András mezőgazdasági termelő gazdaságának megtekintése

13,30 - Nosza - A Művelődési Ház megtekintése

17,00 - Budapest - A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj átadó ünnepsége, a díjazott az újvidéki Európa Kollégium

2024. május 25.

09,30 - Palics - Találkozó Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével, kormánybiztossal, országgyűlési képviselővel, a Magyar Birkózó Szövetség elnökével

10,00 - Palics - A Palicsi Olimpiai Játékok és Vermes Lajos-emléknapok második napja - Vermes Lajos szobrának koszorúzása

10,15 - Palics - Kiállításmegnyitó az Öko-közpotban

12,00 - Szabadka - A Vajdasági Vágta ünnepélyes megnyitója

14,00 - Szabadka (Nagyradanovác) - Családi nap a Mária Rádió szervezésében, a rendezvény fő előadója: msgr. Felföldi László, pécsi megyéspüspök

18,00 - Szabadka - A Vajdasági Vágta döntője és díjátadó

20,00 - Bezdán - Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület díszközgyűlése, az egyesület fennállásának 145. évfordulója alkalmából

2024. május 26.

16,00 - Palics - A Folk Music Fest népzenei fesztivál megnyitó ünnepsége

17,00 - Szabadka - Utcafórum a Pescsara Helyi Közösségben

20,00 - Palics - Zvonko Bogdan koncert

2024. május 27.

09,00 - Szabadka (Vasutas HK) - A Kun Ernő utca megtekintése

10,00 - Szabadka - Bíró Károly emléktábla-avató ünnepség

17,00 - Csóka - Beszélgetés a parasportról a Művelődési és Oktatási Központban - Szekeres Pál, magyar olimpikon, a Fidesz-KDNP EP-lista jelöltjének részvétele a VMSZ kampányában 

18,00 - Csóka - A helyi Asztalitenisz Klub edzésének megtekintése

19,00 - Ada - A felújított Sportcsarnok épületének megtekintése és találkozó a Kézilabda Klub vezetőségével

19,30 - Ada - Közösségi találkozó

2024. május 28.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

10,00 - Zombor - Közoktatási intézmények vezetőinek szakmai találkozója

10,30 - Zombor - Az Egészségház felújítási munkálatainak megtekintése

11,30 - Bácsgyulafalva - A Helyi Közösség felújított épületének bemutatása, a tervek ismertetése, templom megtekintése

13,20 - Bezdán - A kultúrotthon/színházterem felújítási munkálatainak ünnepi kezdete

16,00 - Bácskertes - A Szent Anna Római Katolikus templom felújítási munkálatainak megtekintése

17,00 - Zombor - Közösségi találkozó

2024. május 29.

09,00 - Szabadka - Makkhetes HK - a felújított játszótér munkálatainak megtekintése

10,00 - Bajmok - A felújított Kaponyai emlékmű felavatása

10,30 - Bajmok - A Szent Péter és Pál Apostolok Római Katolikus templom felújításának megtekintése

11,00 - Bajmok - Utcafórum

12,00 - Szabadka - Kampányösszegző sajtótájékoztató a VMSZ székházban

13,00 - Szabadka - Interjú felvétele a YU ECO RTV-ben (adásban csütörtökön 20,00-kor)

17,00 - Újvidék - A Magyar Szó székházának megtekintése

17,40 - Újvidék - Pázmány Péter mellszobrának felavatása az Európa Kollégiumban

18,15 - Újvidék - Közösségi találkozó

2024. május 30.

09,00 - Palics - A Víztorony felújítási munkálatainak megtekintése 

09,20 - Palics - Találkozó Bóka Jánossal, Magyarország európai ügyekért felelős miniszterével

09,30 - Palics - Beszélgetés a polgárokkal a Vigadó nagyteraszán

10,30 - Szabadka - A Pannon TV Közügyek c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

12,30 - Interjú a budapesti Magyar Nemzet c. napilapnak

14,00 - Szabadka - Találkozó Gál Kingával, a Fidesz–KDNP EP-lista jelöltjével a VMSZ székházában és séta Szabadka belvárosában 

15,10 - Szabadka - A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felújított épületének megtekintése

16,00 - Szabadka - A Magyar Médiaház keretein belül működő intézmények munkájának bemutatása

17,00 - Szabadka - Közösségi találkozó és a VMSZ kampányzáró rendezvénye

19,00 - Szabadka - Mága Zoltán koncertje a Zsinagógában

20,00 - Szabadka - „Razgovor sa povodom“ c. műsor a YU ECO TV-n

2024. június 1.

11,00 - Nagybecskerek - Msgr. Štefković Mirko nagybecskereki megyéspüspök püspökszentelése

2024. június 2.

07,30 - Szabadka - Szavazás

20,00 - Szabadka - Eredményvárás a VMSZ-ben

2024. június 3.

13,00 - Szabadka - A Pannon TV Közügyek c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

2024. június 4.

11,00 - Geszt (Magyarország) - Ünnepség a Nemzetei Összetartozás Napja alkalmából, a geszti Tisza-kastély átadója, Orbán Viktor miniszterelnök emlékbeszéde

16,00 - Királyhalom - Ünnepség a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

18,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. június 5.

10,30 - Szabadka - Interjú a Srpski telegraf c. napilapnak

12,00 - Szabadka - Interjú felvétele a Hír FM Magyar Hangok c. műsorába (adásban szombaton 8 órakor)

17,00 - Szabadka - A VMSZ Szabadkai Városi Szervezete Tanácsának ülése

2024. június 6.

12,00 - Szeged - Találkozó a magyarországi Országos Szerb Önkormányzat vezetőségével és Soltész Miklóssal, Magyarország Miniszterelnöksége egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával

2024. június 7.

09,00 - Szabadka - Interjú az RTS reggeli híradójának (felvétel szerb nyelven; adásban június 9-én)

2024. június 8.

11,00 - Ada - 60. Gyöngyösbokréta fesztivál; ünnepi megnyitó 12,40

2024. június 9.

19,00 - Budapest - Az európai parlamenti választások Fidesz-KDNP eredményvárója

2024. június 11.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

08,00 - Szabadka - Találkozó Lánszki Regő magyar építészeti államtitkárral és az ÉMI Nonprofit Kft. képviselőivel, majd az Avilai Szent Teréz székesegyház bejárása

2024. június 12.

18,00 - Budapest - A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) Állandó Bizottságának ülése

2024. június 13.

09,00 - Budapest - A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) ülése

2024. június 14.

10,00 - Zenta - A Réel Chocolate Manufaktúra új boltjának ünnepélyes megnyitója

18,00 - Kúla - A Magyar Szó napilap Magvető mezőgazdasági mellékletének gálaműsora és a kúlai Népkör MMK évadzáró műsora

2024. június 15.

11,00 - Csantavér - Részvétel a falunapi programokon

2024. június 16.

11,00 - Szabadka - Megemlékezés a szabadkai zsidók deportálásának évfordulója alkalmából

2024. június 17.

10,00 - Belgrád - Találkozó Aleksandra Đurovićtyal, Szerbia magyarországi nagykövetével

14,00 - Belgrád - Interjú az MTI-nek

2024. június 18.

11,00 - Szabadka - Egyeztetés msgr. Fazekas Ferenc szabadkai megyéspüspökkel

17,00 - Magyarkanizsa - A Vajdasági Magyar Szövetség 30. születésnapjának megünneplése

2024. június 20.

13,00 - Topolya - A Prosperitati Alapítvány munkatársainak éves találkozója

2024. június 22.

10,00 - Fiume - Kárpát-medencei nemzetpolitikai konferencia