A Szabadkai Közkórház fennállása és működése 182. évfordulójának megünneplése

A Szabadkai Közkórház épületének nagytermében tartott alkalmi rendezvénnyel ünnepelték meg ma az intézmény napját és fennállásának és működésének 182. évfordulóját. A kórház az egészségügyi ellátás második szintű szervezete, és a legmagasabb színvonalon nyújt korszerű diagnosztikai és terápiás szolgáltatást, eljárásokat és kezelési módszereket, a nemzeti egészségügyi politikának megfelelően. Az ünnepségen, amelyen jeles személyeket tüntettek ki a Szabadkai Közkórház munkájának fejlesztéséhez, tevékenységének előmozdításához és tekintélyének emeléséhez nyújtott kivételes hozzájárulásukért, részt vett Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, prof. dr. Zoran Gojković, a Tartományi Kormány alelnöke és tartományi egészségügyi titkár, valamint dr. Pásztor Bálint, a Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke.

Stevan Bakić polgármester beszédében elmondta, hogy a mai ünnepség alkalom arra, hogy a szabadkai önkormányzat nevében és személyesen is a legnagyobb tiszteletét fejezze ki a kórház orvosainak, szakápolóinak, technikusainak és a dolgozói közösség többi tagjának, gratuláljon e jeles nap alkalmából, és köszönetet mondjon nekik mindazért, amit tettek és tesznek, hogy a polgárok számára a lehető legmagasabb színvonalú, leghatékonyabb és legbiztonságosabb egészségügyi ellátást biztosítsák.

„Szeretném megragadni az alkalmat arra is, hogy emlékeztessek, hogy a koronavírus-járvány idején különösen nyilvánvaló volt a kórház egészségügyi és nem egészségügyi személyzetének bátorsága és áldozatkészsége. Rendkívül elkötelezettek voltak, sokszor saját életüket kockáztatva mások életének megmentéséért emberfeletti erőfeszítéseket tettek, mindent elkövetve polgártársaink és számos más település lakosa életének és egészségének megmentéséért, akik a szabadkai kórházhoz fordultak segítségért. – mondta Stevan Bakić.

Emlékeztetett arra, hogy a Szabadkai Közkórház a második szintű egészségügyi ellátás fontos, stratégiai intézménye, nagyon jelentős Szabadka város és az egész térség számára, és kiemelte, hogy ezért szükséges a dolgozók munkakörülményeinek, valamint a páciensek elhelyezési és kezelései feltételeinek javítása.

„2020. augusztus 21-től, amikor Szabadka polgármesterévé választottak, az egyik első dolog, amivel foglalkoztam, a közkórház felújítási projektje volt. Amikor Aleksandar Vučić, Szerbia köztársasági elnöke a hazánk felújítás előtt álló kórházaival kapcsolatos egyik beszédében a Szabadkai Közkórházat nem említette, jelzés volt számomra, hogy valami nincs rendben. Zagorka Panić városi menedzserrel együtt az Állami Közberuházási Hivatalban hamar megtudtam, hogy a projekt nem náluk van, hanem a megbízott tervező néhány irodájában, és a dokumentációt össze kell állítani. A probléma megoldódott, és a beruházás megvalósításának megkezdéséhez a szabadkai önkormányzatnak 50 millió dinárt kellett biztosítania a felújítási projekt felülvizsgálatára.” – mondta Stevan Bakić.

Hozzátette, hogy a Közkórház munkaterülete mintegy 35 ezer négyzetméter, és a felújítás két ütemben valósul meg.

„Elkészült az első ütem építési engedélyének projektje, amely mintegy 32 ezer négyzetmétert érint, az építési engedélyt kiadták és a projekt az Állami Beruházási Minisztériumban van, míg a munkálatok második ütemére, amely mintegy 3000 négyzetmétert érint, az építési engedély folyamatban van. Információim szerint minden rendben van, várjuk a döntést a felújítás megkezdéséről. A kórház felújítását egyébként idén szeptember 1-jén kellett volna elkezdeni, de a viharok miatt sok város és község szenvedett nagy károkat hazánkban, és az államnak intézkednie kellett a károk helyreállításában.” - tájékoztatott a polgármester.

Kijelentette, hogy a jövő évi munkájának egyik prioritása a Szabadkai Közkórház felújítási munkáinak megkezdése.

„Mint ismeretes, a Szabadkai Közkórház története során két jelentős építési beruházás történt, mégpedig az Osztrák-Magyar Monarchiában a régi kórházi szárny felépítése 1897-ben, illetve a legnagyobb központi létesítmények kiépítés 1971-ben. Azóta napjainkig egyes osztályokat felújítottak, de jelentős beruházás nem volt. Az intézménybe folyamatosan befektetett modern berendezések és technológia, mint tudják, megfelelő épületszerkezeteket és telepítéseket igényelnek.” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Kiemelte, Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke azt mondta, hogy hazánk négy fő pillére közül az egyik az egészségügy.

„Köszönetet mondok Aleksandar Vučić szerb elnöknek mindazért, amit az egészségügy és az egészségügyi ellátás javítása érdekében tesz, valamint a szerb kormánynak, élén Ana Brnabić miniszterelnökkel, mindazért, amit országunkért és városunkért tesznek. Ezúton is szeretném megköszönni a Tartományi Kormánynak, Igor Mirovićnak, a Tartományi Kormány elnökének és Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkárnak az eddigi támogatást, amelyet a Szabadkai Közkórház berendezéseinek korszerűsítéséhez és munkakörülményeinek javításához nyújtottak.” – emelte ki Stevan Bakić polgármester.

Arra kérte a Közkórház egészségügyi és nem egészségügyi dolgozóit, hogy továbbra is lelkiismeretesen, szakszerűen és elhivatottan végezzék munkájukat, és kifejezte meggyőződését, hogy a Kórház továbbra is a beteget helyezi előtérbe, valamint a minőségi és időben nyújtott egészségügyi ellátást.

"Számomra nagyon fontos, hogy a Közkórház dolgozói közötti viszony kollegiális, emberséges legyen, az intézmény dolgozóihoz méltó. Bízom benne, hogy a közeljövőben még jobbak lesznek a munkakörülményeik és a Kórházból továbbra is jó hírek érkeznek, mint a Reproduktív Gyógyászati és Mesterséges Megtermékenyítési Osztályról érkező július közepén." – zárta szavait Stevan Bakić polgármester.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke elmondta, hogy ő és a fia is a Szabadkai Közkórházban születtek és otthonosan érzi magát benne.

„Szabadka Város Képviselő-testülete nevében és a magam nevében is gratulálok a Közkórház napjához, és kívánom, hogy a jövőben minél kevesebb munkájuk legyen, és munkájukat olyan szakmai színvonalon végezzék, mint eddig tették. Mi, politikusok, próbálunk valamit visszaadni azért, amit Szabadka és a régió összes polgáráért tesznek, és ezt beruházásokon keresztül is végezzük, az ország adófizetői pénzének köszönhetően, függetlenül attól, hogy köztársasági, tartományi vagy helyi szintről folynak-e be ezek a források, de más módon is igyekszünk ezt megtenni. Idén például Szabadka város egyik legnagyobb elismerését, a Pro Urbe díjat dr. Selymesi Nándor, az intézmény egykori igazgatója kapta, aki négy évtized alatt számos beteget kezelt.” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Szavai szerint nem sok olyan város van Szerbiában, amelyről elmondható, hogy 1841 óta folyamatosan van kórháza, és olyan, mint amilyen 1897-ben volt Szabadkán, amikor felépült az akkori Mária Valéria Kórház, melynek létesítményei és kápolnája Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére lettek felszentelve.

„Kérem, legyenek büszkék erre az intézményre. Még egyszer gratulálok a születésnap alkalmából, és kívánom, hogy a kezelt betegek számát tekintve ezek az igen dicséretre méltó számok jövőre lehetőleg kevesebbek legyenek.” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár többek között elmondta, hogy az előadás során lenyűgöző adatok hangzottak el a Közkórház sikereiről, hogy minden sikernek, mint minden embernek, megvan a maga múltja, jelene és jövője, valamint, hogy a Tartományi Kormány az elmúlt években csaknem egymilliárd dinárt különített el a Szabadkai Közkórház igényeire.

"Egyetlen olyan modern eljárás sincs, amelyet ne végeznének el ebben az intézményben, melyeket Szerbia bármely más kórházában végeznek. Amikor a sikerről és a jövőről beszélünk, nem szabad elfelejtenünk, hogy nincs siker igyekezet, erőfeszítés, áldozathozatal nélkül és közösség nélkül. Ezért is nagyon fontos, hogy a Szabadkai Közkórház, Vajdaság, Szerbia egészségügyi rendszere további sikereinek ezen az útján egységesek legyünk és összefogjunk, mert ez az egyetlen feltétele a folytatásának, amivel immár 182 éve rendelkezünk.” – mondta Gojković.

Dr. Saša Dželebdžić, a Szabadkai Közkórház megbízott igazgatója elmondta, hogy jelenleg 670 ágy van és 1186 alkalmazott dolgozik ebben az intézményben, köztük 211 orvos, 113 szakorvos, öt gyógyszerész és 769 szakápoló.

„Az elmúlt évben közel 90 ezer kórházi napot realizáltunk, 19 200 pácienst vettünk fel bennfekvéses kórházi ellátásra, 7 706 műtétet hajtottunk végre, 157 722 szakorvosi vizsgálatot végeztünk a járóbeteg ellátóban, 22 679 sürgősségi beteget látottunk el a sürgősségi osztályon, 13 110 CRT vizsgálatot és 4,206 mágneses rezonancia vizsgálatokat végeztünk el. 1294 baba született és 1.753.947 laborszolgáltatást végeztünk. A járóbeteg-ellátások száma a laboratóriumi és minden egyéb szolgáltatással együtt 2 238 940 szolgáltatás. Az idei évben a Tartományi Kormány a Tartományi Egészségügyi Titkárságon keresztül több mint 336 millió dinárt ruházott be berendezésekbe és nagyösszegű karbantartásra, 2022-ben pedig mintegy 150 millió dinárt. A Tartományi Egészségügyi Titkárság által ebben az évben részünkre elkülönített pénzösszeg egy új mágneses rezonancia képalkotó gép beszerzését is tartalmazza." – mondta dr. Saša Dželebdžić.

A Közkórház történetét és munkáját bemutató kisfilmet követően a mai ünnepségen két arany plakettet és több oklevelet is átadtak azoknak, akik hozzájárultak a Szabadkai Közkórház munkájának javításához, fejlődéséhez és tekintélyének emeléséhez. Saša Dželebdžić az arany plaketteket Stevan Bakićnak, Szabadka polgármesterének és Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkárnak adta át.

A Szabadkai Közkórház mai ünnepsége a Szerb Köztársaság Bože pravde himnuszával kezdődött a szabadkai Mironosice női kórus előadásában.

2024. március 19.

10,00 - Szabadka - Találkozó a magyarországi szerbek vezetőivel

2024. március 20.

10,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

17,25 - Belgrád - Parlament - Szavazás 

2024. március 21.

17,00 - Palics - Találkozó Rákay Philippel

18,00 - Palics - a Most vagy soha! c. film vajdasági díszbemutatója

2024. március 25.

09,00 - Szabadka - Egyeztetés a VMSZ alelnökeivel

10,00 - Szabadka - Találkozó Panyi Miklóssal, parlamenti és stratégiai államtitkárral, miniszterhelyettessel, Salgó László Csongrád-Csanád Vármegye főispánjával, dr. Csepeti Ádám stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárral

2024. március 26.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

11,00 - Zenta - a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének tisztújító közgyűlése

2024. március 27.

12,00 – Subotica - a TV Subotica U sred srede c. műsorának felvétele (adásban ma 19,00 órakor)

2024. március 28.

08,00 - Szabadka - A Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának ülése

10,00 - Szabadka - Találkozó Christopher R. Hillel, az USA belgrádi nagykövetével

13,30 - Szabadka - a VMSZ elnökének, alelnökeinek, Intéző Bizottságának, a Tanács elnökének és helyettesének egyeztetése

2024. április 2.

10,00 - Szabadka - Találkozó Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével

2024. április 3.

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Alapszabályzati Kérdéseket, Szervezést és Képviselő-testületi Iratszabályokat Figyelemmel Kísérő Bizottságának ülése

09,30 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület Káderügyi, Közigazgatási és Munkaviszonyi Bizottságának ülése

10,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató

18,00 - Temerin - Ágoston András meglátogatása

2024. április 4.

08,30 - Szabadka - a VMSZ szabadkai városi frakciójának ülése

09,00 - Szabadka - a Városi Képviselő-testület 45. ülése

13,00 - Topolya - találkozó Dallos Gyula magyar miniszteri biztossal

18,00 - Zombor - egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 9.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

18,00 - Zombor - Egyeztetés a VMSZ Nyugat-Bácskai Körzetéhez tartozó helyi szervezeteinek vezetőivel és tisztségviselőivel

2024. április 13.

10,00 - Beregszász (Ukrajna) - A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség XXXIV. közgyűlése

2024. április 15.

09,00 - Szabadka - Interjú felvétele az M1 Délvidék ma c. műsorába (adásban április 16., és a Pannon TV Közügyek c. műsorában, április 16-án, 18,10 órakor)

2024. április 16.

19,00 - Szeged - Szegedi Tudományegyetem, díszvacsora dr. Karikó Katalin tiszteletére

2024. április 18.

09,30 - Szabadka - Tárgyalás Szabó Lászlóval, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökével

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. április 19.

10,00 - Szabadka - Sajtótájékoztató a VMSZ-ben

2024. április 20.

09,00 - Szabadka - Találkozó dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadóval

10,00 - Szabadka - Vendégszereplés a Keresztény Értelmiségi Szövetség közéleti fórumán

2024. április 22.

08,00 - Szabadka - a VMSZ Szabadkai Városi Szervezete Tanácsának ülése

11,00 - Belgrád - Parlamenti ülés (a Rendes Tavaszi Ülésszak I. ülése)

2024. április 23.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

10,00 - Belgrád - Parlament - szavazás (a Rendes Tavaszi Ülésszak I. ülése)

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. április 24.

09,00 - Szabadka - találkozó Csorba Bélával, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökével és Szmieskó Zoltánnal, a Magyar Egység Párt elnökével

11,30 - Szabadka - Találkozó a Városi Képviselő-testület Egyeztető Tanácsának tagjaival

12,00 - Szabadka - Önkormányzati sajtótájékoztató a Városi Képviselő-testület elnökeként

2024. április 25.

13,00 - Budapest - Részvétel a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

17,30 - Budapest - Orbán Viktor miniszterelnöki fogadása a CPAC Hungary alkalmából

18,30 - Budapest - találkozó Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével

19,00 - Budapest - Az Alapjogokért Központ és a New York Young Republican Club közös gálavacsorája  a CPAC Hungary alkalmából

2024. április 26.

09,00 - Budapest - Részvétel a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

10,00 - Budapest - Találkozó Nyitrai Zsolt parlamenti képviselővel, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadójával

15,50 - Budapest - Részvétel előadóként az United We Stand panel beszélgetésen a 3. európai Konzervatív Politikai Akció Konferencián - CPAC Hungary

2024. április 28.

08,15 - Szabadka - a VMSZ szabadkai választási listájának aláírása

2024. április 29.

09,00 - Szabadka - a VMSZ városi választási listájának átadása

14,00 - Szabadka - Állami kitüntetés átadási ünnepsége Magyarország Főkonzulátusán, a magyar nemzeti ünnep alkalmából 

18,00 - Szabadka - Vendégszereplés a Pannon RTV Közügyek c. műsorában (élő)

2024. május 1.

12,00 - Belgrád - A Parlament első alkalmi ülése a Tizennegyedik ciklusban - Napirenden: a Kormány megválasztása

17,30 - Belgrád - A Pannon TV Híradó Plusz c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

2024. május 2.

09,00 - Belgrád - Parlamenti ülés

16,50 - Belgrád - Szavazás (A Parlament első alkalmi ülése a XIV. ciklusban - a Kormány megválasztása)

2024. május 6.

17,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. május 7.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

09,00 - Szabadka - Beszélgetés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatóival

18,00 - Zenta - A VMSZ koordinátorainak, aktivistáinak és jelöltjeinek találkozója

2024. május 8.

10,00 - Szabadka - Beruházás megtekinése az 1-es vízgyárban

10,45 - Szabadka - Kisradanovác HK, a Virág utca aszfaltozási munkálatainak megtekintése

12,00 - Majdány - A Látogatóközpont megtekintése

12,40 - Oroszlámos - A Művelődési Ház megtekintése

13,20 - Törökkanizsa - A felújított Népkönyvtár épülete és a templom megtekintése

16,00 - Martonos - A felújított középületek megtekintése

17,00 - Kispiac - A Művelődési Ház megtekintése

19,30 - Palics - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 9.

11,00 - Pacsér - Az Öko-kút és a Gyógyfürdő megtekintése

12,00 - Bácskossuthfalva - Az Id. Kovács Gyula Általános Iskola tornatermének megtekintése 

12,40 - Bácskossuthfalva - A művelődési ház nagyterasza felújítási munkálatainak megtekintése

13,00 - Bácskossuthfalva - A Gróf Széchenyi István utca felújítási munkálatainak megtekintése

19,00 - Hajdújárás - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 10.

10,00 - Csóka - A Szentháromság templom megtekintése

10,30 - Csóka - A regionális hulladékudvar - bekötőút megtekintése

11,15 - Tiszaszentmiklós - A Tiszaszentmiklós-Hódegyháza út megtekintése

11,30 - Hódegyháza - A Szent István Király Hagyományőrző MME székházának megtekintése

12,15 - Szaján - A Művelődési Otthon megtekintése

13,00 - Nagykikinda - A Fejős Klára Általános Iskola megtekintése

13,50 - Magyarcsernye - A Kultúrotthon megtekintése

16,20 - Torda - Látogatás a Civil Szervezetek Otthonába

17,20 - Nagybecskerek - A Tina Szalon Kft. vállalkozás megtekintése

17,45 - Nagybecskerek - A Sonja Marinković Általános Iskola megtekintése

18,20 - Muzslya - A Lehel sportközpont megtekintése

19,00 - Muzslya - Közösségi találkozó

2024. május 11.

09,30 - Gunaras - A gunarasi ÖTT 100. évfordulójának ünnepsége

10,15 - Topolya - Tópartszépítő akció

11,15 - Szabadka - Családi délelőtt az Újfalu HK-ben

11,45 - Szabadka - Sportpálya (Stipe Grgić u. 60.) - környezetszépítő akció

2024. május 12.

14,30 - Topolya - Találkozó Zsigmond Barna Pál EU ügyekkel megbízott miniszterhelyettessel, országgyűlési képviselővel

17,30 - Péterréve - A Gemini-GM vállalkozás meglátogatása

18,10 - Óbecse - A Rolometal Kft. meglátogatása

19,00 - Óbecse - Közösségi találkozó

2024. május 13.

13,45 - Belgrád - Találkozó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

17,30 - Topolya - A fürdő megtekintése

18,00 - Topolya - Közösségi találkozó

2024. május 14.

11,00 - Topolya - A Prosperitati Alapítvány Mentorprogramjának megnyitója

14,00 - Palics - Ünnepélyes szerződéskötés az MNT pályázatainak nyertes egyesületeivel és intézményeivel

17,00 - Szabadka - A Nagybányai remekművek magángyűjteményekből c. kiállítás megnyitója

18,00 - Szabadka - A zsinagóga megtekintése és találkozó Várhelyi Olivérrel, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosával

2024. május 15.

10,00 - Újvidék - Vendégszereplés az Újvidéki Rádió Hangadó Szerda c. műsorában (élő)

19,00 - Szabadka - Hot Jazz Band koncert a Zsinagógában

2024. május 16.

11,00 - Mohol - A Csobolyó Művelődési Egyesület felújított székházának megtekintése

11,30 - Ada - A Vadvirág Hagyományápoló Kör felújított székháza és a Szarvas Gábor Könyvtár megtekintése

12,45 - Zenta - A termáltó projekt bemutatása a Sportcsarnokban

18,00 - Magyarkanizsa - Közösségi találkozó

2024. május 17.

09,30 - Palics - A Miroslav Antić Általános Iskola megtekintése

10,15 - Palics - A gázvezeték-hálózat bővítése - munkálatok megtekintése

10,45 - Palics - A Víkendtelep megtekintése

11,20 - Ludas - A Kosztolányi-ház megtekintése

11,40 - A Ludas-Kispiac út megtekintése

14,00 - Szabadka - Találkozó Deutsch Tamással, a Fidesz-KDNP Európa Parlamenti listavezetőjével

15,25 - Magyarkanizsa - A Vajdasági Birkózóakadémia megtekintése

18,00 - Topolya - A TSC Labdarugó Akadémia megtekintése

19,30 - Palics - Közösségi találkozó

2024. május 18.

10,00 - Kishegyes - I. Délvidéki Médiatalálkozó (konferencia)

12,30 - Hajdújárás - A teniszpálya építése, a park rendezése és a sportközpont megtekintése

2024. május 19.

09,00 - Ludas - Pünkösdi szentmise és közösségi találkozó

16,00 - Királyhalom - Anyák napi ünnepi műsor

2024. május 20.

09,30 - Palics – A Vermes Lajos táblák megtekintése a sétányon

10,30 - Szabadka - A Raichle-palota, a Kortárs Galéria épületén végzett állagmegőrző munkálatok megtekintése

18,00 - Szabadka - Lakossági fórum a Zorka HK épületében

19,00 - Kelebia - Pünkösdölés

2024. május 21.

09,00 - Szabadka - Séta a Rádity fivérek utcában az evangélikus templom elől, sajtótájékoztató a Darabos cukrászda előtt a Gubec Máté utcában és a Kosztolányi Dezső Színház megtekintése

10,30 - Szabadka - A G-dent fogtechnikai laboratórium megtekintése

16,00 - Bácsfeketehegy - Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjének fogadása és a Nikola Đurković Általános Iskola felújítási munkálatainak megtekintése

16,30 - A Potok víztározó megtekintése a kishegyesi és szikicsi határ között

17,15 - Kishegyes – A Wood and More kft. meglátogatása

17,45 - Kishegyes – A Petőfi Sándor Közösségi- és Magyar Művelődési Központ megtekintése

18,00 - Kishegyes - Közösségi találkozó a Színházteremben

2024. május 22.

10,30 - Szabadka - Az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának vajdasági látogatása

11,30 - Szabadka - Sajtótájékoztató a VMSZ székházában

14,00 - Zenta – Az atlétikapálya megtekintése

16,15 - Zenta – A Petőfi-mellszobor leleplezése a Petőfi Sándor Általános Iskolában

17,20 - Kevi – A Kevi-Buránysor út aszfaltozási munkálatainak megtekintése

17,40 - Tornyos - A Tömörkény István Általános Iskola megtekintése

18,10 - Csantavér - A Városi Könyvtár Csantavéri Fiókkönyvtára fejlesztéseinek megtekintése

18,30 - Csantavér - Közösségi találkozó, filmvetítés

2024. május 23.

09,15 - Szabadka - Találkozó Magyar Leventével, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettesével

10,00 - Szabadka - Az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. HEPA projektjének megtekintése és sajtótájékoztató

11,10 - Magyarkanizsa - Ünnepélyes szerződéskötés a Prosperitati Alapítány falusi házvásárlás és vállalkozói pályázatainak nyertes pályázóival

12,00 - Adorján - A Kontakt Kft. kiemelt jelentőségű nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztés ünnepélyes átadása

14,45 - Mohol - Találkozó Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével, a Fidesz-KDNP EP lista jelöltjével

15,00 - Mohol - Mezőgazdasági vállalkozó gazdaságának megtekintése

15,50 - Zenta - A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége székházának megtekintése, találkozó a falugazdász irodák vezetőivel

17,00 - Zenta - A Vajdasági Magyar Edzők Egyesületének alakuló ülése

17,30 - Zenta - A Medica Netter orvosi és fizikoterápiás magánrendelő megtekintése

18,00 - Zenta - Közösségi találkozó

2024. május 24.

10,00 - Szabadka - Interjú a Magyar Szó napilapnak és interjú a Hét Nap hetilapnak

11,00 - Szabadka - Interjú az Informer TV-nek

13,00 - Nosza - Kis Torma András mezőgazdasági termelő gazdaságának megtekintése

13,30 - Nosza - A Művelődési Ház megtekintése

17,00 - Budapest - A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj átadó ünnepsége, a díjazott az újvidéki Európa Kollégium

2024. május 25.

09,30 - Palics - Találkozó Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével, kormánybiztossal, országgyűlési képviselővel, a Magyar Birkózó Szövetség elnökével

10,00 - Palics - A Palicsi Olimpiai Játékok és Vermes Lajos-emléknapok második napja - Vermes Lajos szobrának koszorúzása

10,15 - Palics - Kiállításmegnyitó az Öko-közpotban

12,00 - Szabadka - A Vajdasági Vágta ünnepélyes megnyitója

14,00 - Szabadka (Nagyradanovác) - Családi nap a Mária Rádió szervezésében, a rendezvény fő előadója: msgr. Felföldi László, pécsi megyéspüspök

18,00 - Szabadka - A Vajdasági Vágta döntője és díjátadó

20,00 - Bezdán - Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület díszközgyűlése, az egyesület fennállásának 145. évfordulója alkalmából

2024. május 26.

16,00 - Palics - A Folk Music Fest népzenei fesztivál megnyitó ünnepsége

17,00 - Szabadka - Utcafórum a Pescsara Helyi Közösségben

20,00 - Palics - Zvonko Bogdan koncert

2024. május 27.

09,00 - Szabadka (Vasutas HK) - A Kun Ernő utca megtekintése

10,00 - Szabadka - Bíró Károly emléktábla-avató ünnepség

17,00 - Csóka - Beszélgetés a parasportról a Művelődési és Oktatási Központban - Szekeres Pál, magyar olimpikon, a Fidesz-KDNP EP-lista jelöltjének részvétele a VMSZ kampányában 

18,00 - Csóka - A helyi Asztalitenisz Klub edzésének megtekintése

19,00 - Ada - A felújított Sportcsarnok épületének megtekintése és találkozó a Kézilabda Klub vezetőségével

19,30 - Ada - Közösségi találkozó

2024. május 28.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

10,00 - Zombor - Közoktatási intézmények vezetőinek szakmai találkozója

10,30 - Zombor - Az Egészségház felújítási munkálatainak megtekintése

11,30 - Bácsgyulafalva - A Helyi Közösség felújított épületének bemutatása, a tervek ismertetése, templom megtekintése

13,20 - Bezdán - A kultúrotthon/színházterem felújítási munkálatainak ünnepi kezdete

16,00 - Bácskertes - A Szent Anna Római Katolikus templom felújítási munkálatainak megtekintése

17,00 - Zombor - Közösségi találkozó

2024. május 29.

09,00 - Szabadka - Makkhetes HK - a felújított játszótér munkálatainak megtekintése

10,00 - Bajmok - A felújított Kaponyai emlékmű felavatása

10,30 - Bajmok - A Szent Péter és Pál Apostolok Római Katolikus templom felújításának megtekintése

11,00 - Bajmok - Utcafórum

12,00 - Szabadka - Kampányösszegző sajtótájékoztató a VMSZ székházban

13,00 - Szabadka - Interjú felvétele a YU ECO RTV-ben (adásban csütörtökön 20,00-kor)

17,00 - Újvidék - A Magyar Szó székházának megtekintése

17,40 - Újvidék - Pázmány Péter mellszobrának felavatása az Európa Kollégiumban

18,15 - Újvidék - Közösségi találkozó

2024. május 30.

09,00 - Palics - A Víztorony felújítási munkálatainak megtekintése 

09,20 - Palics - Találkozó Bóka Jánossal, Magyarország európai ügyekért felelős miniszterével

09,30 - Palics - Beszélgetés a polgárokkal a Vigadó nagyteraszán

10,30 - Szabadka - A Pannon TV Közügyek c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

12,30 - Interjú a budapesti Magyar Nemzet c. napilapnak

14,00 - Szabadka - Találkozó Gál Kingával, a Fidesz–KDNP EP-lista jelöltjével a VMSZ székházában és séta Szabadka belvárosában 

15,10 - Szabadka - A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felújított épületének megtekintése

16,00 - Szabadka - A Magyar Médiaház keretein belül működő intézmények munkájának bemutatása

17,00 - Szabadka - Közösségi találkozó és a VMSZ kampányzáró rendezvénye

19,00 - Szabadka - Mága Zoltán koncertje a Zsinagógában

20,00 - Szabadka - „Razgovor sa povodom“ c. műsor a YU ECO TV-n

2024. június 1.

11,00 - Nagybecskerek - Msgr. Štefković Mirko nagybecskereki megyéspüspök püspökszentelése

2024. június 2.

07,30 - Szabadka - Szavazás

20,00 - Szabadka - Eredményvárás a VMSZ-ben

2024. június 3.

13,00 - Szabadka - A Pannon TV Közügyek c. műsorának felvétele (adásban ma 18 órakor)

2024. június 4.

11,00 - Geszt (Magyarország) - Ünnepség a Nemzetei Összetartozás Napja alkalmából, a geszti Tisza-kastély átadója, Orbán Viktor miniszterelnök emlékbeszéde

16,00 - Királyhalom - Ünnepség a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

18,00 - Hajdújárás - a VMSZ Elnökségének és Tanácsának ülése

2024. június 5.

10,30 - Szabadka - Interjú a Srpski telegraf c. napilapnak

12,00 - Szabadka - Interjú felvétele a Hír FM Magyar Hangok c. műsorába (adásban szombaton 8 órakor)

17,00 - Szabadka - A VMSZ Szabadkai Városi Szervezete Tanácsának ülése

2024. június 6.

12,00 - Szeged - Találkozó a magyarországi Országos Szerb Önkormányzat vezetőségével és Soltész Miklóssal, Magyarország Miniszterelnöksége egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával

2024. június 7.

09,00 - Szabadka - Interjú az RTS reggeli híradójának (felvétel szerb nyelven; adásban június 9-én)

2024. június 8.

11,00 - Ada - 60. Gyöngyösbokréta fesztivál; ünnepi megnyitó 12,40

2024. június 9.

19,00 - Budapest - Az európai parlamenti választások Fidesz-KDNP eredményvárója

2024. június 11.

07,30 - Szabadka - Vendégszereplés a Szabadkai Magyar Rádió Napindító c. műsorában (élő)

08,00 - Szabadka - Találkozó Lánszki Regő magyar építészeti államtitkárral és az ÉMI Nonprofit Kft. képviselőivel, majd az Avilai Szent Teréz székesegyház bejárása

2024. június 12.

18,00 - Budapest - A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) Állandó Bizottságának ülése

2024. június 13.

09,00 - Budapest - A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) ülése

2024. június 14.

10,00 - Zenta - A Réel Chocolate Manufaktúra új boltjának ünnepélyes megnyitója

18,00 - Kúla - A Magyar Szó napilap Magvető mezőgazdasági mellékletének gálaműsora és a kúlai Népkör MMK évadzáró műsora

2024. június 15.

11,00 - Csantavér - Részvétel a falunapi programokon

2024. június 16.

11,00 - Szabadka - Megemlékezés a szabadkai zsidók deportálásának évfordulója alkalmából

2024. június 17.

10,00 - Belgrád - Találkozó Aleksandra Đurovićtyal, Szerbia magyarországi nagykövetével